Dresaj caine – comanda culcat

[ad_1]

Invata cainele comanda culcat  , ilva ajuta să-si dezvolte autocontrolul și vă va fi foarte util în viața de zi cu zi cu animalul de companie. Rețineți că este un exercițiu care nu este ușor de predat tuturor câinilor, deoarece îi pune într-o poziție vulnerabilă. Prin urmare, trebuie să fii foarte răbdător când dresezi câinele să se intinda cu un ordin.

Ultimul criteriu pe care trebuie să-l atingi este ca si  câinele tău să se întindă cu o comandă și să țină poziția respectivă pentru o secundă. Pentru a atinge acest criteriu de antrenament, trebuie să împărțiți exercițiul în mai multe criterii mai simple.

În acest articol e-pet.ro vă spunem criteriile de antrenament la care veți lucra în acest exercițiu: câinele dvs. se întinde când dati comanda, câinele dvs. stă jos o secundă, câinele dvs. se întinde chiar dacă vă deplasați, câinele dvs. stă jos  pentru o secundă, chiar dacă vă deplasați.  Amintiți-vă că trebuie să vă antrenați într-un loc liniștit, fără distrageri și închis, până când veți atinge toate criteriile de formare propuse.

Criteriul 1: Câinele sta culcat când dai comanda

Aduceți o bucată mică de mâncare la nasul câinelui dvs. și coborâți încet mâna la pământ între picioarele din față ale animalului dvs. de companie. Pe măsură ce urmăriți mâncarea, câinele dvs. își va lăsa capul, apoi umerii și, în cele din urmă, se va culca .

Când câinele tău se întinde faceți clic cu un clicker și dă-i mâncarea. Puteți să-i dați mâncarea în timp ce este încă culcat sau îl puteți face să se ridice pentru a-l lua ca în secvența foto. Nu contează dacă câinele tău se ridică după ce ai făcut clic. Repetați această procedură până când câinele dvs. se întinde ușor de fiecare dată când îl îndrumați cu mâncare. Din acel moment, reduceți treptat mișcarea pe care o faceți cu brațul, până când este suficient să vă atingeți brațul în jos pentru ca acesta să se întindă. Acest lucru poate dura mai multe sesiuni.

Când ați ajuns ca câinele dvs. să se întindă numai când îți întinzi brațul în jos exersează  acest semn fără să ai mâncare în mână. De fiecare dată când câinele dvs. se întinde, faceți clic, luați o bucată de mâncare din pachet sau buzunar și dați-o câinelui. Rețineți că unii câini sunt reticenți să se stea culcat doar pentru a primio bucată de mâncare, așa că fiți foarte răbdători cu acest exercițiu. Poate dura mai multe sesiuni.

De asemenea, rețineți că unii câini se vor întinde mai ușor dacă sunt in pozitia sezi mai întâi, în timp ce alții se vor întinde mai ușor dacă sunt sus . Dacă aveți nevoie ca câinele dvs. să se așeze pentru a practica acest exercițiu, faceți acest lucru ghidându-l ca la antrenamentul de șezut. Nu utilizați comanda pentru a vă așeza câinele. După ce ați făcut câinele să se întindă cu semnalul (fără mâncare în mână) 8 din 10 repetări în două sesiuni consecutive, treceți la următoarele criterii de antrenament.

Comanda culcat pentru concurs

Dacă vrei ca câinele tău să învețe culcat drept după cum este necesar în unele sporturi pentru câini, trebuie să includeți acel criteriu de îndată ce ați făcut câinele să stea culcat. Pentru aceasta, veți întări doar comportamentele apropiate de comportamentul dorit.

Rețineți, totuși, că acest lucru nu poate fi cerut unui cățeluș sau al câinilor a căror morfologie le face dificil să stea în poziție verticală. Nici nu o puteți solicita de la câinii care au probleme cu spatele, cotul, genunchiul sau șoldul. Antrenarea câinelui să stea în poziție verticală implică încă un criteriu, deci vă va dura mai mult pentru a obține comportamentul dorit.

Învață-l pe câinele meu să se întindă - Criteriul 1: Câinele tău se va întinde când faci semnal

Criteriul 2: câinele dvs. stă culcat o secundă

Fă-ți câinele să stea culcat cu semnalul, fără să ai mâncare în mână. Când se întinde numara mental „unu”. Dacă câinele dvs. deține poziția până când terminați de numărat, faceți clic, scoateți o bucată de mâncare din pachetul de bunatati și dați-o câinelui dvs. Dacă câinele dvs. se ridică în timp ce numărați „Unul”, mutați câțiva pași fără să faceți clic sau să-l hrăniți (ignorați-l câteva secunde). Apoi repetați procedura.

Dacă este necesar, utilizați intervale mai scurte, numărând mental „Un” în loc de „Unu” pentru câteva repetări. Apoi, încercați să măriți timpul petrecut de câinele dvs. până când numărați „Unul” mental. Puteți face 2 sau 3 repetări ale criteriului anterior înainte de a începe sesiunile acestui criteriu de antrenament.

Învățându-mi câinele să se întindă - Criteriul 2: Câinele dvs. stă jos o secundă

Criteriul 3: câinele tău sta culcat chiar dacă te miști

Faceți aceeași procedură ca la primul criteriu, dar in mers rapid sau mergând spre locul-ul dvs. De asemenea, schimbați poziția față de câinele dvs.: uneori lateral, alteori în față, alteori în diagonală. În acest stadiu, ar trebui să vă asigurați, de asemenea, să vă invatati câinele sa stea culcat  în diferite locații diferite de  locul de instruire.

Puteți face câteva repetări fără a vă deplasa, înainte de a începe fiecare sesiune a acestor criterii de antrenament pentru câini. De asemenea, puteți ține mâncarea în mână și faceți deplina mișcare, coborând mâna la pământ pentru primele 5 repetări (aproximativ) ale primei sesiuni, pentru a vă ajuta câinele să generalizeze comportamentul.

Învățându-mi câinele să se întindă - Criteriul 3: Câinele tău se va întinde chiar dacă te miști

Criteriul 4: Câinele dvs. stă culcat o secundă chiar dacă vă deplasați

Faceți aceeași procedură ca la al doilea criteriu, dar  mergi în locul tău în timp ce faci semnal pentru câinele tău să se întindă. Puteți face 2 sau 3 repetări ale criteriului 1 înainte de a începe fiecare sesiune, astfel încât animalul dvs. de companie să știe că sesiunea este despre exercițiul culcat.

Mergeți la următoarele criterii atunci când obțineți o rată de succes de 80% în 2 sesiuni consecutive.

Învățați-l pe câinele meu să se întindă - Criteriul 4: Câinele dvs. rămâne jos o secundă chiar dacă vă deplasați

Criteriul 5: câinele tău se întinde cu o comandă

Spune „culcat” și faceți semnalul cu brațul pentru ca câinele dvs. să se întindă. Când câinele dvs. se întinde, faceți clic, luați o bucată de mâncare din pachetul de bunatati și dați-i-l. Faceți mai multe repetări până când câinele dvs. începe să se întindă când dați comanda, înainte de a da semnalul. Din acel moment, reduceți treptat semnalul pe care îl faceți cu brațul, până când acesta este complet eliminat.

Dacă câinele dvs. se întinde înainte de a da comanda, pur și simplu spuneți „Nu” sau „Ah” (folosiți oricare, dar întotdeauna același cuvânt pentru a indica faptul că nu va primi bucata mică de mâncare) pe un ton calm și mutați câteva pași. Apoi dați comanda înainte ca câinele să se întindă.

Când câinele dvs. a asociat comanda „Culcă-te” cu comportamentul de a te culca, repetă criteriile 2, 3 și 4, dar folosind comanda verbală în locul semnalului pe care l-ai făcut cu brațul.

Învață-mi câinele să se întindă - Criteriul 5: Câinele tău se întinde la comandă

Probleme posibile atunci când vă antrenați câinele să se întindă

Câinele dvs. este ușor distras

Dacă câinele dvs. este distras în timpul sesiunii de antrenament , încercați să practicați în altă parte, unde nu există distracții. De asemenea, puteți face o secvență rapidă de a-i da 5 bucăți de mâncare înainte de a începe sesiunea.

Câinele tău îți mușcă mâna

Dacă câinele tău te raneste cand il hranesti, pune bucatica în palma sau arunc-o pe pământ. Dar dacă te doare când îl ghidezi cu mâncare, va trebui să surprinzi comportamentul. În următorul subiect veți vedea cum să o faceți.

Câinele tău nu sta culcat când î-i oferi mâncare

Mulți câini nu se culcă cu această procedură, deoarece nu vor să se pună într-o poziție în care sunt vulnerabili. Alții nu vor doar pentru că încearcă alte comportamente pentru a obține alimente. Dacă câinele dvs. nu sta culcat când îl ghidați cu mâncare, luați în considerare următoarele:

  • Încercați să începeți antrenamentul pe altă suprafață. Dacă câinele dvs. nu se întinde pe podeaua ceramică, încercați pe covor. Apoi puteți generaliza comportamentul.
  • Asigurați-vă că mâncarea cu care vă antrenati câinele este apetisantă pentru el.
  • Mutați mâna mai încet.
  • Dacă vă scoateți câinele dintr-o poziție așezată, mișcați puțin mâna înainte odată ce ați coborât-o aproape pe podea. Această mișcare formează un „L” imaginar, mai întâi în jos și apoi ușor înainte.
  • Dacă vă loviți câinele dintr-o poziție în picioare, îndreptați mâncarea spre mijlocul picioarelor din față ale animalului de companie și ușor spre spate.
  • Încercați alternative la învățarea câinelui dvs. să se întindă.
Învățându-mi câinele să se întindă - Probleme posibile la antrenarea câinelui dvs. să se întindă

Precauții atunci când vă instruiți câinele să stea culcat

Când predai acest exercițiu câinelui tău, ar trebui să te asiguri ca nu se află pe o suprafață incomodă. Suprafețele foarte fierbinți sau foarte reci pot împiedica câinele să se întindă, deci verificați dacă temperatura podelei nu este prea ridicată (trebuie doar să o atingeți cu partea din spate a mâinii pentru a verifica temperatura).

Inafara de învață-ți câinele comanda culcat de asemenea, vă puteți învăța câinele să caute trufe sau să îl pregătiți pentru sosirea unui copil.

Învățându-mi câinele să se întindă - Precauții atunci când vă instruiți câinele să se întindă cu o comandă

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Dresaj caine – comanda culcat , vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza