Câine de apă spaniol – Profil complet, istorie și îngrijire

[ad_1]

Nivelul de afectiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenosScăzut
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoile de exercițiuÎnalt
JucausulÎnalt
Nivel de energieÎnalt
AntrenabilitateÎnalt
InteligențaÎnalt
Tendința spre scoarțăMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

 

Istoria câinelui de apă spaniol

Deși începuturile rasei sunt în dezbatere, știm că rasa  câine de apă spaniol există în toate părțile Spaniei de aproape o mie de ani.

Câinele de apă spaniol face parte din grupul AKC Herding Group, dar este o rasă multifuncțională, utilizată pentru păstorit, muncă la fermă, protecție, companie și vânătoare. După cum sugerează și numele lor, excelează în recuperarea din apă.

Din punct de vedere istoric, câinele de apă spaniol a păstorit vite, oi și capre. În SUA, rasa a primit recunoaștere deplină de la AKC în 2015.

 

Îngrijirea spaniolă a câinilor de apă

Multe rase cu blana mare necesită o îngrijire profesională semnificativă și multă periere acasă pentru a preveni incalcirea. Acest lucru nu este adevărat pentru câinele de apă spaniol – haina rustică nu este doar scăzută, ci și cu întreținere redusă.

În mod tradițional, blana lor nu este niciodată periată, pieptănată, uscată prin suflare sau tăiată. În schimb, blana este tunsă la piele atunci când este necesar, la fel ca o oaie. Pe măsură ce părul crește, nu ar trebui peiat, astfel încât să formeze corzi naturale. Blana cainilor de spectacol sunt menținute în acest fel, iar unii proprietari de câini de apă spanioli aleg, de asemenea, să rămână cu tradiția.

Menținerea carliontilor necesită o anumită funcționare, deoarece acestiea trebuies separati, astfel încât să nu formeze zone mari matizate. De asemenea, spalatul unui câine cu o blana cu carlionti este diferit decât palatul unui câine tipic. Tehnica necesită o anumită practică.

Trebuie să utilizați un șampon ușor (fără balsam) și să strângeți ușor șamponul în strat, mai degrabă decât să frecați sau să frecați. Procesul este similar cu spălarea manuală a unui pulover delicat de lână. Pentru a clăti, trebuie să strângeți din nou haina în timp ce apa trece prin ea. Pentru a se usca, ștergeți haina cu un prosop (fără frecare), apoi lăsați-o pur și simplu să se usuce la aer.

Unii proprietari de câini de apă spanioli optează pentru a se rade haina mai des, rezultând o haină foarte scurtă, chiar mai îngrijită și mai ușor de întreținut, fără carlionti cu care să se lupte, fără spălare atentă și foarte puțin, dacă este cazul, clatire. Cât de des doriți să vă radeți haina spaniolă a câinelui de apă, depinde în totalitate de preferințele dvs. personale.

Cele mai multe rase de păstorit, inclusiv câinele de apă spaniol, sunt extrem de inteligente și au abilități excelente de rezolvare a problemelor, ceea ce le face extrem de usor de dresat.

Începeți să vă învățați regulile și comenzile de bază ale cățelușului, folosind tehnici de întărire pozitivă. Ei răspund bine la antrenamentele cu clicuri, folosind o mulțime de delicii gustoase și laude.

Dacă doriți să vă antrenați pentru un sport competitiv, cerul este limita cu câinele de apă spaniol. Ei excelează în agilitate, flyball, sărituri în docuri, păstorit, adulmecat și multe altele.

Unii câini de apă spanioli sunt artiști in evadare, deci asigurați-vă că curtea dvs. este îngrădită în siguranță. Nu lăsați niciodată acești câini nesupravegheați în curtea din spate caci s-ar putea să se plictisească și să-și facă loc să iasă.

Unii pui de spanioli  de apă sunt deosebit de timizi, dar care se pot transforma într-un comportament problematic mai târziu în viață. Din acest motiv, este important să vă socializați cu catelusul, introducându-i în mod pozitiv cât mai mulți oameni, locuri, animale, obiective turistice și sunete posibil în timpul etapei de socializare. Aceasta se întâmplă din momentul în care îi aduceți acasă până la vârsta de aproximativ 14 săptămâni. Socializarea poate și ar trebui să continue și după acest timp.

Această rasă este foarte activă și atletică. Au nevoie de exerciții ample pentru a-și obosi corpul, astfel încât să poată fi fericiți și calmi în casă. Plimbările lungi sunt frumoase, dar alergarea liberă este mai bună.

Câinilor spanioli de apă uneori le este greu să reziste la ingrijirea a tot ce mișcă, inclusiv a copiilor. Încercați să redirecționați un comportament de păstorire neadecvat în ceva cum ar fi prinderea unui Frisbee sau jocul de recuperare cu o minge. Nu uitați de înot. Câinele de apă spaniol iubește apa.

Puii de câine spanilol de apa au nevoie de multă socializare pentru a depăși potențialul timiditate.caine de apa spaniol

 

Probleme comune de sănătate

Câinii de apă spanioli sunt, în cea mai mare parte, rezistenți și sănătoși, dar, la fel ca majoritatea câinilor de rasă, sunt predispuși să dezvolte câteva condiții de sănătate moștenite.Unele dintre cele mai multe probleme identificate în câinele de apă spaniol includ:

Clubul spaniol pentru câini de apă recomandă tuturor câinilor să fie examinați pentru sănătatea șoldului și a ochilor înainte de a fi crescuți.

 

Dieta și nutriția

Hrăniți-vă câinele de apă spaniol măsurat mesele de două ori pe zi, mai degrabă decât hrănirea libera (lăsând mâncarea afară toată ziua).

Câinii de apă spanioli foarte activi pot beneficia de o dietă performantă, care conține mai multe calorii și grăsimi. Câinii de apă spanioli mai puțin activi au nevoie de o dietă de întreținere, astfel încât să nu câștige prea mult în greutate. Obezitatea poate contribui la displazia șoldului, diabetul și alte afecțiuni de sănătate.

Poate fi greu să știi cât să-ți hrănești câinele de apă spaniol, deoarece toți câinii metabolism diferit. Începeți cu cantitatea recomandată de pe etichetă și ajustați în sus sau în jos în consecință, în funcție de cat se ingrasa cainele sau slăbește. De asemenea, puteți cere vanzatorului sau medicului veterinar o recomandare cu privire la ce și cât de multă hrană să hrăniți

Contra

  • Are nevoie de mult exercițiu
  • Nu este  întotdeauna prietenos cu străinii
  • Nu este cea mai bună alegere pentru copiii mici

 

De unde să adoptați sau să cumpărați un câine de apă spaniol

Câinele de apă spaniol este o rasă rară, deci poate fi dificil să găsești unul. Cel mai probabil veți căuta un crescător responsabil și veți intra pe o listă de așteptare pentru un cățeluș.

Unii câini de apă spanioli își găsesc drumul spre salvare. Dacă sunteți deschis ideii de adoptare, Clubul spaniol de câini de apă din America susține, de asemenea, adoptarea și încurajarea rasei cu o pagină dedicată pe site-ul său.

 

 

[ad_2]

Comenteaza