Negi caine, Ce este, ce trebuie făcut și ce câini îl pot avea?

 

Dog Wart: Care câini o pot avea?

Negi câine

Ce câini o pot avea?


Negii câinilor se mai numesc și papilomatoză. Acesta este debutul pe piele sau pe membranele mucoase ale papiloamelor. Papiloamele sunt tumori, în cea mai mare parte benigne, cauzate de virusul papiloamei (un virus foarte rezistent).

Negii sunt o masă de celule care se formează pe piele și mucoase, prin urmare în vecinătatea mustaței, a ochilor etc. Negii au adesea un aspect asemănător conopidei, dar pot fi și netezi.

Negii au o culoare diferită de piele sau sunt pigmentați, deci ar putea fi negri, maronii, roz sau albi.

Ele pot apărea izolat sau în grupuri.

Negii câinilor: Cum se pot contacta?

Câinele îl poate contacta direct sau indirect, dar acest lucru va depinde exclusiv de câine. Nu există riscuri pentru proprietari sau pentru familia proprietarului sau pentru celelalte animale.

Virusul poate fi transmis prin limbă, când câinele se linge singur sau prin mușcăturile de insecte. Infecția poate apărea și în mediul frecventat de câine prin jucării, boluri sau chiar cu lesa. Transmisia directă, pe de altă parte, are loc prin răni. Prin urmare, știți că pielea sănătoasă va fi mai puțin supusă riscului de infectare cu viruși.

Ce câini pot lua papilom?

Deși încă nu știm prea multe despre diferitele tipuri de virus papilom canin (știm doar 8 față de 160 la om), putem spune totuși că acest virus este prezent la două tipuri de câini în funcție de vârsta lor:

La câinii tineri, acest virus se găsește adesea la următoarele rase: golden retriever, beagle, boxer și husky, iar negul apare de obicei în gât.

La câinii vârstnici și cu imunitate slaba. Există, de asemenea, o predispoziție specială la următoarele rase: Kerry Blue Terrier sau cocker spaniel.

În ciuda celor de mai sus, amintiți-vă că toți câinii ar putea contracta virusul papilomului, dar numai cei cu sistem imunitar compromis vor dezvolta negi.

Negi câine: Ce să faci?

Primul lucru de făcut este să mergi la medicul veterinar pentru diagnosticul exact. Nu trebuie să confundăm negul cu o altă posibilă patologie. La câinii tineri, negii dispar adesea singuri în maximum 5 luni, care este timpul necesar sistemului imunitar pentru a elimina virusul.

Negii, pe de altă parte, mai ales dacă sunt prezenți în număr mare, nu sunt doar supărătoare, ci și dureroase. În acest caz, medicul veterinar poate prescrie un tratament medicamentos, în cel mai rău caz intervenție chirurgicală.

Există patru tratamente posibile:

  • Tratamentul cu antibiotice
  • Tratament cu unguente pentru a fi aplicat direct pe piele.
  • Criochirurgie care elimină celulele la temperaturi foarte scăzute.
  • Ulei de tuia, tratament homeopat.

Pentru a întări sistemul imunitar al câinelui, sunt disponibile suplimente de vitamine. Negii apar adesea atunci când există o scădere a sistemului imunitar.

 

 

Comenteaza