Tratament impetigo la câini

[ad_1]

Infecțiile cutanate pot fi frecvente la câini. Acest lucru se datorează parțial multitudinii de bacterii care trăiesc în mod normal pe pielea câinelui tău. Impetigo, numit uneori pioderma catelului, este un tip de infecție a pielii cel mai frecvent observată la câinii tineri sau adolescenți.

 

Ce este Impetigo (Dermatita )?

Dermatita este termenul clinic pentru orice tip de infecție a pielii. În mod literal înseamnă puroi în piele. Impetigo este cel mai adesea cauzat de o creștere excesivă a Stafilococ auriu, dar poate fi cauzată și de alte tulpini bacteriene. Este adesea văzut la puii care au fost adăpostiți în zone neigienice, dar asta nu înseamnă că toți puii cu impetigo trăiesc într-o casă neglijentă. Din nou, este o infecție a pielii provocată de bacterii care trăiesc în mod normal pe pielea câinelui tău. Impetigo nu este o afecțiune contagioasă, așa cum este la oameni, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că câinele dvs. îl ia de la un alt câine (sau îl luati de la câinele dvs.).

impetigo

Care sunt simptomele impetigo?

Un câine cu impetigo poate avea orice combinație de pustule (umflături mici, umplute cu puroi), papule (umflături mici, roșii, ridicate) și coliere epidermice (leziuni circulare cu cruste în jurul marginilor). Puteți observa, de asemenea, câinele zgâriind zonele afectate ale pielii. De asemenea, câinele dvs. poate începe să prezinte căderea părului. Zonele cele mai susceptibile de a fi afectate includ abdomenul și bărbia câinelui. Dacă impetigo-ul câinelui dvs. a progresat către un caz mai sever, acesta poate părea, de asemenea, deprimat, așezându-se mai mult prin casă și, eventual, să nu mănânce la fel de bine.

 

Care sunt cauzele Impetigo?

Cauza reală a impetigo-ului nu este bine înțeleasă, dar dacă câinele dvs. are un sistem imunitar mai slab, un sistem endocrin sau orice leziuni ale pielii, acestea ar putea fi expuse unui risc mai mare de a-l lua. Alți factori care pot crește riscul câinelui dvs. sunt infestarea cu purici, alergia alimentară, mușcăturile de insecte, râia sau viermii. Boala tiroidiană sau alte dezechilibre hormonale pot crește, de asemenea, riscul câinelui dvs. de a avea impetigo.

Unele rase pot fi predispuse la impetigo. Aceasta poate include rase de caini agresivi, cum ar fi Staffordshire Bull Terries, Bulldogs și Boxeri, dar poate include și Shar-Peis. În unele cazuri, impetigo-ul câinelui dvs. poate persista din adolescență până la maturitate.

 

Cum este diagnosticat Impetigo?

Veterinarul dvs. va efectua diagnostice pe baza simptomelor clinice ale câinelui dvs., precum și a istoricului lor clinic. Citologiile pielii vă vor informa medicul veterinar despre orice infestare bacteriană, fungică sau acariană. Testele de sânge vor arăta dacă câinele dvs. are niveluri scăzute de tiroidă. Cel mai bun mod de a diagnostica o alergie alimentară este să treci printr-un proces de dietă. Aceasta implică hrănirea câinelui dvs. cu o dietă pe bază de rețetă hidrolizată numai timp de 8-12 săptămâni. Nu se pot administra alte alimente, gustări sau delicii în acest timp.

 

Cum se tratează Impetigo?

Impetigo este o afecțiune ușor de tratat, destul de benignă la câini. De fapt, unele cazuri se pot rezolva chiar singure fără tratament. Dacă impetigo-ul câinelui dvs. necesită tratament, impetigo este cel mai frecvent tratat cu un tratament de antibiotice. Acest lucru poate fi de actualitate dacă este mai puțin sever sau sistemic (oral) dacă este mai sever. De obicei, câinele dvs. trebuie să ia aceste antibiotice doar câteva săptămâni, dar cazurile mai severe pot necesita un tratament mai lung. Dacă câinele dvs. are sensibilități sau alergii la anumite antibiotice, anunțați medicul veterinar. Veterinarul dvs. vă poate prescrie, de asemenea, un șampon pe care îl puteți utiliza pentru a ajuta la clarificarea leziunilor câinelui dvs. Impetigo nu pune viața în pericol și rămâne de obicei localizat, răspândindu-se rar și rareori ducând la infecții ale pielii mai profunde.

Deoarece adevărata cauză a impetigo nu este pe deplin cunoscută, prevenirea acestuia poate fi dificilă. Nu puteți preveni cu adevărat dezechilibrele hormonale sau problemele cu sistemul imunitar al câinelui. Tu poți să te asiguri că trăieste într-un mediu curat, lipsit de purici, urină sau materiale fecale. Curățați-vă frecvent așternuturile și jucăriile, folosind detergent fără vopsele și parfumuri pentru jucăriile lavabile în mașină și săpun ușor de vase pentru acele jucării care nu pot intra într-o mașină de spălat. Menținerea lor la zi cu privire la prevenirea puricilor este, de asemenea, esențială. Există o mulțime de metode împotriva puricilor pe piață, disponibile atât la magazinele de aprovizionare pentru animale de companie, cât și la cabinetul veterinar. Totuși, nu toate metodele de preventie împotriva puricilor sunt la fel. Medicul veterinar vă poate spune care dintre ele sunt produse bune și care dintre ele sunt dăunatoare.

Impetigo poate fi o neplăcere pentru cățelul dvs. în creștere, dar majoritatea cazurilor sunt ușoare, iar majoritatea câinilor cresc fara probleme. Dacă aveți întrebări despre impetigo-ul câinelui dvs., discutați cu medicul veterinar.

[ad_2]

Comenteaza