[ad_1]
În general, oricine primește un câine în casă își manifestă simpatie și afecțiune față de orice câine, cu toate acestea, este important să rețineți că nu toți câinii sunt la fel, că nu toți au aceeași stare mentală și că educația fiecărui câine depinde de fiecare proprietar individual.
Din acest motiv, trebuie să fim pregătiți să rezolvăm diverse probleme, care nu provin întotdeauna de la un câine străin, dar pot fi cauzate de câinele nostru, deoarece este imposibil să ghicim comportamentul animalului nostru de companie în fața multiplelor situații care pot apărea atât în interior, cât și în exteriorul casei.
De ce se luptă câinii?
Comportamentul canin nu ar trebui să ne fie ciudat, deoarece cunoscand factorii care pot provoca o luptă între doi câini ne va ajuta să știm să intervenim corect.
Doi câini se pot lupta dintr-o multitudine de motive, deși cele mai frecvente sunt următoarele:
- Lupta între doi masculi: Este cel mai frecvent tip de conflict între câini și apare din cauza problemelor de dominanță și teritorialitate, prin urmare, ar trebui să știți că, deși situația poate părea foarte gravă, nu este. Acest lucru se întâmplă deoarece decât să atace câinii, ceea ce fac de obicei este să-și arate puterea, inhibându-și mușcătura. Unele rase de câini foarte energice (folosite din păcate pentru lupte) sunt excepția și pot produce un atac complet.
- Lupta între două femele: Femeile nu au același instinct de dominație și teritorialitate ca și masculii, prin urmare lupta este ciudată, dar atunci când se întâmplă acest lucru, este și ea gravă. Spre deosebire de masculi, femelele nu își inhibă mușcătura și sunt capabile să lupte până la moartea adversarului lor.
- Lupta dintre bărbați și femei: Acest tip de conflict este foarte ciudat, pe de o parte, deoarece femela acceptă dominația masculului și, pe de altă parte, deoarece un mascul nu ar ataca niciodată o femeie. Dacă are loc această luptă și bărbatul nu este în stare să fugă, el poate ajunge să fie rănit grav.
- Lupta între un cățeluș și un adult: În general, în acest caz, câinele adult își arată puterea doar cățelușului, fără nici un pericol real. Cu toate acestea, rețineți că, de la vârsta de 8 luni, un câine este deja considerat adult, deci poate apărea o dispută gravă.
- Lupta între doi pui: Dacă sunt câini cu aceeași așternut sau cu o dimensiune și o vârstă similare, nu ar exista nicio problemă. Pe de altă parte, dacă un cățeluș îl depășește fizic pe celălalt, acesta poate fi o dispută serioasă, deoarece puii nu își inhibă mușcătura și pot face multe daune.
Dacă un câine crescut în acest scop intervine în luptă, disputa poate fi foarte gravă, deoarece așa cum am avertizat anterior, acești câini nu își inhibă mușcătura. Și situația devine foarte periculoasa atunci când un câine mare se confruntă cu un câine mic. Ceea ce se întâmplă aici este: câinele mic fuge pentru că este recunoscut ca pradă, dar atunci când fuge, acest lucru declanșează instinctele de pradă ale câinelui mare.
Cum NU să separi doi câini care se luptă
Când un câine face parte dintr-un conflict canin este foarte normal și de înțeles ca proprietarul să intre într-o stare agitată de nervozitate cu toate acestea, acest lucru poate avea un impact foarte negativ asupra rezoluției.
Prin urmare, trebuie să cunoasti clar despre cele mai frecvente greșeli pentru a le evita:
- Nu atacați câinele în niciun caz. Indiferent cât de nervos ești, acest act este încă abuz asupra animalelor și nu este justificat, în plus, nu afectează pozitiv separarea în luptă.
- Nu tipa, deoarece acest lucru va face ca câinele să lupte mai puternic cu celălalt câine.
- Nu apuca câinele de zgarda. În niciun caz acest lucru poate fi foarte periculos, deoarece puteți fi mușcat de oricare dintre cei doi câini.
Cum să separi doi câini care luptă?
În mod ideal, celălalt proprietar este de asemenea prezent, deoarece cel mai simplu mod de a separa doi câini de luptă necesită acțiunea a două persoane.
Trebuie să fie apucați cu forță câinele de picioarele din spate și ridicați-l de la sol. Obiectivul este, câinele să fie într-o poziție verticală, nu este necesar să-i ridici întregul corp, ci doar picioarele din spate pentru a-l face să meargă și să se miște înapoi. Ulterior, câinele trebuie ținut până se calmează, ceea ce se va întâmpla după câteva minute.
Dacă sunteți doar voi prezenți, trebuie să luați o decizie rapidă, deoarece nu puteți împinge înapoi decât un câine. Trebuie să observați care câine domină lupta și să separați acel câine. De exemplu, dacă un Labrador Retriever se luptă cu un câine folosit în mod obișnuit pentru lupte clandestine, în niciun caz nu trebuie să-l ridici mai întâi pe Labrador, deoarece el va fi complet lipsit de apărare în timp ce celălalt câine nu încetează să-l atace. Separați câinele care domină lupta, în acest fel, celălalt câine își va înceta rapid atacul.
Un alt instrument eficient pentru a face față unei lupte de câini atunci când sunteți singur este sa-i separați cu apă, cu ajutorul unui furtun, deși, evident, lupta trebuie să aibă loc într-un spațiu în care aveți această resursă.
Preveniți lupta câinilor
Nu puteți interfera cu educația pe care alți proprietari o oferă câinelui lor, dar Da, puteți acționa asupra animalului dvs. pentru a reduce riscul unei posibile lupte:
- Fii un bun lider pentru câinele tău, educă-l cu dragoste și disciplină, folosind întotdeauna întăriri pozitive.
- Socializează-ți corect animalul de companie, ținând cont de faptul că acest proces trebuie să înceapă în stadiul său de cățeluș.
- Mergeți-vă câinele într-un mediu sigur și faceți tot posibilul pentru a evita confruntările cu alți câini.
Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Cum să separi doi câini care se luptă, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini
[ad_2]