Ham sau zgarda pentru caini?

[ad_1]

 Mulți proprietari de caini se întreabă dacă un ham sau o zgarda pentru câini este alegerea potrivită pentru prietenul lor cu patru picioare. Zgarda pentru câini a fost un pilon al echipamentului de antrenament pentru câini de zeci de ani, dar în ultimii ani, hamurile au devenit din ce în ce mai populare.

Există avantaje și dezavantaje ale ambelor echipamente și este important să înțelegem potențialele beneficii și dezavantaje ale unui ham de câine față de zgarda. În plus, unele rase de câini sau tipuri de personalitate pot beneficia de o opțiune mai mult decât de cealaltă.

 

Avantaje și dezavantaje ale zgardei pentru câini

O zgarda pentru câine este o vedere obișnuită pentru cateii de toate formele și dimensiunile și dintr-un motiv întemeiat. Este cel mai simplu mod de a identifica faptul că un câine are proprietar, iar majoritatea zgarzilor permit atașarea ușoară a etichetelor de identificare. În cazul în care câinele dvs. se pierde vreodată sau scapă din curte, un guler poate servi ca un indiciu vizual instantaneu pentru alții că câinele dvs. are o casă. Etichetele de identificare atașate vă pot ajuta și câinele să vă fie returnat în siguranță.

Deși sunt indispensabile pentru identificare, o zgarda de câine nu poate fi întotdeauna alegerea potrivită ca instrument de antrenament sau punct de control al câinelui dvs. Zgarda poate exercita o presiune semnificativă pe unele dintre cele mai delicate și vulnerabile zone ale câinelui dvs. – cum ar fi traheea, esofagul, glanda tiroidă, vertebrele cervicale și multe altele. O tragere rapidă și dură pe lesă sau tragerea constantă a animalului dvs. de companie poate provoca durere sau chiar deteriorarea acestor zone importante.

În plus, câinele dvs. ar putea fi mai probabil să alunece din zgarda și să scape. Acest lucru este valabil mai ales la rasele de câini în care lățimea gâtului și a capului sunt similare – câinii de câine, cum ar fi ogarii și biciurile, suferă frecvent de această problemă. În astfel de cazuri, o zgarda poate să nu fie cel mai eficient mod de a vă menține câinele în siguranță și alături.

 

Avantaje și dezavantaje ale hamurilor pentru câini

Hamurile pentru câini vin în multe stiluri diferite, dar ideea de bază este aceeași – să distribuie orice forță exercitată pe lesă pe o zonă mai mare a corpului câinelui, mai degrabă decât într-un spațiu restrâns în jurul gâtului. Sunt populare ca primă opțiune la pui, dar au fost folosite și de proprietarii de câini cărora le place să tragă pe jos sau care sunt mari și mai greu de controlat.

Cel mai mare beneficiu al hamului de câine este schimbarea presiunii de la gât la o zonă mai mare a corpului. Cu toate acestea, este foarte important să rețineți că un ham necorespunzător poate fi la fel de dăunător pentru bunăstarea câinelui dvs. ca un guler cu o presiune prea mare aplicată în zona greșită. Este important să vă asigurați că raza de mișcare naturală a câinelui dvs. nu este împiedicată, în special în jurul umerilor sau în extensia picioarelor din față.

Un ham poate, de asemenea, reduce durerile de mers pe jos în mai multe moduri. În general, oferă un control mai bun asupra câinilor mari sau puternici. De asemenea, nu întărește comportamentul de tragere, deoarece acțiunea înainte este oprită de presiunea dvs. continuă asupra hamului.

Un ham adecvat, în special un stil cu trei puncte, care se potrivește în jurul corpului în mai multe puncte, poate fi util pentru câinii nervoși care se pot retrage dintr-o zgarda sau un stil de ham mai simplu.

Cu toate acestea, dacă câinele dvs. are o blană foarte lungă, un ham poate provoca mai multe încurcături in blana, mai ales dacă este purtat pentru o perioadă prelungită de timp sau pentru activități intensive.

Este posibil ca unii câini să fie obișnuiți să poarte un ham. Este mai dificil de îmbrăcat și câinii nervoși, poate că nu le place să-și pună capul prin el. În aceste cazuri, este recomandat să îl luați lent și să folosiți bunatati pentru a crea o asociere pozitivă.

 

Când să folosiți un ham de câine mai degrabă decât o zgarda

Fiecare câine ar trebui să poarte o zgarda în scopuri de identificare, dar dacă încercați să decideți un ham față de zgarda pentru mers și antrenament, țineți cont de rasa și personalitatea câinelui dvs., precum și de experiența dvs. și de scenariile comune pe care le puteți întâlni.

Câinii mici, sau rase care sunt predispuse la această problemă ar trebui să folosească un ham. Acestea sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit la rasele brahicefalice cu față plană, cum ar fi Buldogii francezi și Pugs, care pot fi predispuse la probleme respiratorii.

Orice câine care trage în mod excesiv, totuși, ar beneficia de purtarea unui ham pentru a-și scoate presiunea de pe gât și a-i opri să se sufoce în timp ce lucrați cu abilități de mers cu lese libere.

Dacă alergi cu câinele tău sau îți permiți o anumită libertate suplimentară pe o linie lungă, este recomandat întotdeauna un ham pentru a evita rănirea gâtului dacă acumulează impuls și ajung la sfârșitul lesei în timp ce alearga cu viteză mare.

Concluzia este că niciun echipament nu înlocuiește un antrenament bun în lesă. Dacă doriți un câine bine educat, capabil să meargă cu lesa, trebuie să fiți pregătiți să vă dedicați timpul și efortul pentru a obține rezultatele pe care le căutați. Cu toate acestea, informându-vă despre avantajele și dezavantajele zgarzilor pentru câini față de hamuri, puteți face alegerea potrivită pentru animalul dvs. de companie.

[ad_2]

Comenteaza