Motive pentru care câinele dvs. mănâncă fecale

[ad_1]

A-ti  scos câinele la plimbare, vecinul tocmai ti-a spus cât de dragut este catelul tau și brusc îl prinzi mâncând fecale de câine. Ce il determină pe caine să faca acest lucru?

Coprofagia (termenul tehnic pentru a mânca fecale) este un comportament neplăcut, dar nu neobișnuit la câini. Vestea bună este că consumul de fecale în general nu va face rău câinelui. Vestea proastă, pe care o știți deja, este că este un lucru urat, murdar și provoacă cea mai rea respirație pe care o puteți imagina. De asemenea, dacă câinele dvs. mănâncă fecale de la alte animale, există riscul de a dobândi paraziți.

Curiozitate

Nimeni nu este pe deplin sigur de ce o fac câinii, dar există câteva motive posibile. Se poate datora faptului că le place. Câinii interacționează cu lumea prin gură, le place să roada orice și le place să mestece jucării sau oase.

De asemenea, câinilor le plac lucrurile care au mirosuri puternice și excremente se încadrează cu siguranță în această categorie. Poate părea ciudat, dar consumul de fecale pentru câinele dvs. poate fi pur și simplu o modalitate de a examina ceva care îl interesează.

Puii confuzi

Puii își mănâncă uneori propriile caca în timpul antrenamentului de îngrijire. Acest lucru se întâmplă pentru că nu sunt siguri unde li se permite să se ușureze și unde nu. Speriați că ar fi putut să facă ceva greșit, încearcă să „distrugă dovezile”. Acest tip de comportament de curățare apare și la câinii adulți în interior.

Mamele mănâncă adesea fecalele puiilor lor atunci când le curăță. Acesta este posibil un instinct rezidual. În sălbăticie, consumul de caca al cățelușului ar reduce șansele ca prădătorii să-și găsească tinerii vulnerabili.

Carente de dieta

Una dintre cele mai frecvente teorii pentru motivul pentru care câinii se comportă astfel este că compensează deficiențele din dieta lor. Fecalele erbivore pot oferi vitamine care nu fac parte din dieta obișnuită a câinelui tău.

Hrana pentru pisici este bogată în proteine, astfel încât fecalele pentru pisici pot fi atractive pentru câinele tău. Ar trebui să opriți imediat acest comportament, deoarece fecalele pisicii pot fi toxice pentru câine.

Prevenirea

Cel mai simplu mod de a rezolva problema este să încercați pur și simplu să colectați scaunul imediat ce câinele dvs. a eliminat. Unii sugerează stropirea de piper, tabasco sau parafină pe scaun pentru a-i face „mai rău” gustul.

Există, de asemenea, aditivi pentru hrana cainilor care au un gust bun atunci când sunt ingerate, dar devin mai amari atunci când sunt digerați, astfel încât fecalele să capete un gust neplăcut. Din păcate, aceste metode nu sunt eficiente pentru toți câinii.

Cea mai bună soluție pentru tratarea coprofagiei în general este să fii politicos, dar ferm în încercările tale de a-ți descuraja câinele și, mai ales, să fii consecvent în disciplină. De asemenea, puteți vorbi cu medicul veterinar pentru a determina dacă câinele dvs. are nevoi nutriționale suplimentare.

[ad_2]

Comenteaza