Cauze de ce câinii vomită

[ad_1]

De ce cainii vomita? Indiferent de cauza, toate vărsăturile sunt foarte dezgustătoare.

Nu este neobișnuit ca câinii să vomite. De fapt, există multe motive pentru care animalul dvs. de companie ar putea vomita, dintre care unele sunt mai îngrijorătoare decât altele. Deci, cum vă puteți da seama dacă vărsatul câinelui pe iarbă este un semn de probleme serioase? Există diferite tipuri de vărsături? Citiți mai departe pentru a afla.

Vărsături vs. regurgitare

Ce face ca un câine să vomite? În primul rând, trebuie să înțelegeți diferența dintre vărsături și scuipat. Când un câine scuipă, materialul pe care îl scuipă constă din alimente nedigerate, apă și salivă. Este adesea expulzat într-o formă cilindrică, deoarece materialul regurgitat este de obicei hrană sau materie din esofag. Iese aparent fără efort, fără contracție musculară. Este puțin probabil să existe vreun avertisment, fie pentru dvs., fie pentru câinele dvs., că va urma ceva.

Vărsăturile, pe de altă parte, sunt mult mai active. Acesta va determina contracția mușchilor și tensionarea întregului corp. Când un câine vomită, mâncarea sau obiectul provin de obicei din stomac sau din intestinul subțire superior. Probabil veți auzi câinele bâjbâind și veți vedea alimente nedigerate sau parțial digerate, împreună cu lichid limpede dacă provine din stomac sau lichid galben sau verde (bilă) dacă provine din intestinul subțire. S-ar putea să aveți, de asemenea, un pic mai mult de observat că apar vărsături, cum ar fi salivarea, mersul pe jos, scânceturi sau zgomote puternice din stomacul câinelui.

câin căscat

Cauze frecvente ale vărsăturilor

Centrul veterinar și clinica pentru animale de companie Chagrin Falls identifică cele mai frecvente opt cauze de ce cainii vomita:

 1. Consumul de junk, alimente grase și resturi de la masă
 2. Ingerarea oaselor, bilelor de cauciuc, pietrelor, părului, bețelor și a altor obiecte străine
 3. Paraziți intestinali, cum ar fi viermii rotunzi
 4. Infecții virale, cum ar fi tulburarea, parvovirusul și coronavirusul
 5. Boli precum diabetul, cancerul și ulcerul de stomac
 6. Ingerarea otrăvurilor precum otravă pentru șobolani, antigel, pesticide sau medicamente de uz casnic, cum ar fi acetaminofenul și aspirina
 7. Rau de miscare
 8. Stres, excitare excesivă sau anxietate

Cele mai frecvente motive pentru scuipat sunt:

 • Mănâncă excesiv
 • Mănâncând prea repede
 • Anxietate sau exces excesiv
 • Un esofag dilatat care nu mută alimentele în mod eficient în stomac
 • Rasa câinelui. În timp ce regurgitația poate apărea la orice câine, este mai frecventă la rase precum Shar-Pei, ciobanescul german, Great Dane, Irish Setter, Labrador Retriever, Schnauzer miniatură, Newfoundland și Wire Fox Terrier..

Când să-ți faci griji

Deoarece vărsăturile nu sunt atât de neobișnuite la câini, proprietarii de animale de companie nutrebuie sa  intre în panică dacă un câine vomită ocazional. Dar când trebuie să vă faceți griji?

Spitalul de animale North Asheville notează că există câteva scenarii de vărsături ale câinilor care ar trebui să fie motive de îngrijorare:

 • Când sunt prezente alte semne: Dacă câinele dvs. nu numai că a vărsat, dar se comporta ciudat, cum ar fi să doarma mai mult decât de obicei, să refuze să mănânce sau să aiba  diaree, ar trebui să-l suni pe medicul veterinar.
 • Când există semne de sânge: Dacă vedeți sânge în vărsături sau dacă câinele dvs. vomită ceva care arată ca zaț de cafea – sânge uscat – sunați la medicul veterinar. Sângele poate fi un semn al unor probleme grave, cum ar fi ulcerele gastrice, sau un câine care a mâncat un obiect străin ascuțit, cum ar fi un os sau o jucărie.
 • Dacă câinele dvs. nu va opri vărsăturile: Deși vărsăturile din când în când nu sunt neobișnuite, dacă un câine vomită în mod obișnuit sau excesiv, consultați un medic veterinar pentru a afla de ce.

Dacă sunteți îngrijorat de diferitele moduri în care vărsă câinele dvs., nu ezitați să vă adresați medicului veterinar pentru sfaturi.

Ce va face medicul veterinar

Primul lucru pe care îl va face veterinarul dvs. este să incerce să determine ce a cauzat vărsăturile sau regurgitarea câinelui dvs. și modul în care acesta îl afectează. Ar fi util să îi oferiți veterinarului o probă de vărsătură pentru a identifica ce material străin poate fi în probă dacă poate fi colectat. Indiferent dacă este scuipat sau vărsat, medicul veterinar probabil îl va verifica mai întâi pentru a se asigura că nu există obstrucție în gâtul sau tractul digestiv al câinelui, cum ar fi șosete, os sau alt obiect străin.

Dacă medicul veterinar constată că problema este vomat frecvent sau brusc,  va căuta probleme legate de esofag sau stomac. De asemenea, ar putea căuta otrăviri accidentale, cancer, reflux gastric sau un esofag mărit.

Dacă problema sunt vărsăturile inexplicabile, cel mai indicat lucru de verificat este infecția și deshidratarea, spune American Kennel Club. Veterinarul dvs. va evalua, de asemenea, stomacul și intestinul subțire al câinelui și îl va testa pentru afecțiuni precum insuficiență renală, diabet, boli de ficat și pancreatită.

Ce poti sa faci

Dacă medicul veterinar stabilește ce cainii vomita și spune că îngrijirea la domiciliu este suficientă pentru cățelușul dvs., veți dori să știți cum să îl tratați pentru a-i ameliora simptomele. Colegiul de medicină veterinară al Universității de Stat din Washington are aceste sfaturi de îngrijire pentru câinele dvs. cu vărsături:

 • Evitați mâncarea timp de câteva ore, dar asigurați-vă că consultați mai întâi medicul veterinar despre cât timp. (Cu toate acestea, universitatea observă că unui animal de companie cu anumite condiții de sănătate nu i se va refuza niciodată apa. Este o idee bună să vorbiți cu medicul veterinar înainte de a nju da lichide cainelui .) Cu vărsături persistente, deshidratarea poate fi o adevărată preocupare, motiv pentru care fluidele sunt atât de importante.
 • Odată ce vărsarea s-a calmat, introduceți un aliment moale, cu conținut scăzut de grăsimi și hrăniți câinele cu cantități mici de trei până la șase ori pe zi, timp de câteva zile. Creșteți treptat cantitatea de alimente și reduceți numărul de mese pe măsură ce treceți la mâncarea normală pentru câini. Dacă medicul veterinar v-a spus să nu-i dați apă, reintroduceți-o încet în cantități mici.
 • Dacă determinați că câinele dvs. vărsă, deoarece mănâncă prea repede, o soluție ar putea fi un „alimentator tip puzzle”, care îi obligă pe câini să încetinească în timp ce muncesc pentru a obține hrană.
 • De asemenea, puteți încerca să schimbați mâncarea câinelui dvs. pentru o opțiune de înaltă calitate, cum ar fi mâncarea pentru câini certificata organic  care poate fi comandata de AICI pentru stomacul și blana pentru caini aadulți, care oferă câinelui dvs. o digestie ușoară și o nutriție echilibrată. Trecerea la noul aliment lent, mai degrabă decât brusc, deoarece ar putea exacerba problema.

Un câine cu vărsături nu este neapărat bolnav sau nu are nevoie de o atenție veterinară imediată. Dar dacă vedeți semne că ceva nu poate fi în regulă, sunați medicul veterinar pentru a stabili care este problema și cum să o remediați. În curând veți reveni la mângâierea cățelușului dvs. în loc să-i curățați voma.

 

[ad_2]

Comenteaza