Cainii pot raci sau lua gripa?

[ad_1]

Este perioada anului când răcelile devin strănuturi și o înțepătură în gât se transformă într-o tuse persistentă. Ai face totul pentru a-ți menține familia sănătoasă, inclusiv puiul tău. Așa că s-ar putea să vă întrebați: „Pot cainii raci sau lua gripa? Dacă vă simțiți rău și gândul “pot câinii să prindă gripa de la oameni ca mine?” asta te va îngrijora și mai mult. Desigur, îți iubești animalul de companie și vrei să rămână sănătos. Dar „trebuie să-ți ții câinele departe în timp ce-ți revii?” Iată o scurtă prezentare generală a faptului dacă răceala sau gripa umană vă poate îmbolnăvi câinele și ce să faceți pentru a-l face să se simtă mai bine.

Dar coronavirusul?

În calitate de proprietar de animale de companie îngrijorat, citirea despre boala coronavirusului COVID-19 vă poate face să vă întrebați despre riscul de infecție între dvs. și animalul dvs. Deocamdată, nu există dovezi că animalele de companie, câinii, pisicile, mâncarea sau ambalajul din hrana, poate fi o sursă de infecție pentru alte animale sau oameni. Pe măsură ce situația coronavirusului evoluează, este important să consultați Organizația Mondială a Sănătății pentru actualizări pe măsură ce apar informațiile.

Începând de astăzi, în Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC pentru acronimul său în limba engleză) nu există rapoarte despre animale din Statele Unite care au fost identificate cu virusul și nu există dovezi că câinii sau alte persoane animalele de companie pot contracta sau răspândi versiunea umană a virusului. Dacă acest lucru vă mai îngrijorează, cel mai bine este să discutați cu medicul veterinar.

Cainii pot răci de la un om?

Achoo! Stranuti? Aveți nasul înfundat sau aveți dureri în gât? La om, răceala apare după ce o persoană intră în contact cu un alt om infectat cu un virus. Alte simptome, în afară de strănut, dureri în gât sau nas înfundat, includ ochi apoși sau exces de mucus în nas sau gât. Deci, poate un câine să răcească de la tine?

Avem vești bune: dacă ești bolnav și câinele tău vrea să te destindă și să te înghesuie pentru a te face să te simți mai bine, nu trebuie să-l alungi. Unele infecții, viruși sau chiar bacterii sunt specifice fiecărei specii, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la inbolnavirea lor de răceală. O răceală umană afectează doar oamenii. Nu poate fi transmis animalelor, spune PetMD.

Poate un câine să răcească de la un alt câine? Din păcate, răspunsul este da. Deși nu vă puteți transmite răceala animalului de companie, acest lucru nu înseamnă că strănutul de la un alt câine nu îl poate îmbolnăvi. De fapt, multe dintre simptomele câinelui dvs. vor fi asemănătoare oamenilor. Potrivit PetMD, „Deși există diferențe în tipurile de viruși care infectează oamenii și câinii, simptomele sunt practic aceleași: strănut, tuse, nas curbat sau înfundat, ochi apoși. Există multe tipuri de viruși pe care câinii le pot trece de la unul la altul. Să ne uităm la una dintre cele mai frecvente răceli la câini:

Tuse de canisa 

Este o boală respiratorie extrem de contagioasă. Este adesea contractata atunci când câinii sunt inytr-un adapost sau petrec timp într-un loc cu mulți câini, cum ar fi un parc pentru caini. Cel mai rău este că câinele tău nici măcar nu trebuie să intre în contact direct cu un câine infectat. Virusul poate trăi pe obiecte, precum boluri de apă sau în jucării, unde câinii lasa salivă. Potrivit lui Vetstreet, „cel mai frecvent semn al tusei de canisa este o tuse puternică, ascuțită, asemănătoare unei scârțâituri de gâscă. Câinii afectați sunt adesea  deranjați, ca și cum ar încerca să alunge ceva din gât. Câinii infectați cu tuse de canisa prezintă de obicei simptome în termen de patru până la zece zile. Tratamentul variază de la așteptare și supraveghere până la prescrierea de antibiotice.

Poate un câine să ia gripa de la un om?

În timp ce gripa la oameni are simptome similare cu răceala obișnuită, dacă există dureri corporale și aveți febră, este posibil să aveți o afecțiune mai gravă – gripa. Virusul gripal se răspândește de la o persoană la alta, așa că asigurați-vă că vă acoperiți atunci când tuseți sau strănut. Spre deosebire de răceala obișnuită, care se rezolvă rapid, gripa durează mai mult și poate evolua către afecțiuni mai grave, cum ar fi pneumonia, spune American Lung Association.

Trebuie să știți că, asemănător cu răceala obișnuită, câinele dvs. nu poate lua gripa dacă un membru uman al gospodăriei este bolnav. Cu toate acestea, există o gripă specifică pentru câini pe care ar trebui să o cunoașteți.

Gripa canină

Gripa la câini, cunoscută și sub denumirea de gripă canină, este o infecție respiratorie ca și condiția umană. Potrivit American Veterinary Medical Association (AVMA), „Prima tulpină raportată în Statele Unite, care a început în 2004, a fost un virus gripal H3N8 de tip A. În 2015, un focar care a început în Chicago a fost cauzat de un virus gripal canin separat, H3N2. „Simptomele gripei la câini sunt similare cu cele umane: câinele dvs. poate avea o tuse persistentă care durează între zece și treizeci de zile. Poate începe cu strănut, febră slabă sau scurgeri de la ochi și nas. Probabil vi se va prescrie un antibiotic sau alt medicament pentru tratarea gripei canine. Rețineți: trebuie luate măsuri pentru a preveni îmbolnăvirea altor animale de casă. AVMA ne spune: “Câinii cu gripă canină ar trebui să fie izolați pentru a preveni transmiterea virusului către alți câini și, în cazul H3N2, la pisici”.

logo

O vizită la veterinar

Evident, doriți să vă protejați câinele așa cum ați proteja copiii . Cu toate acestea, dacă câinele dvs. se simte puțin rău, este posibil să nu știți cum să aveți grijă de el. Îngrijirea unui câine bolnav este similară cu îngrijirea unui copil bolnav.

În primul rând, dacă bănuiți că câinele dvs. a luat ceva, contactați medicul veterinar pentru sfaturi despre cum să procedați. Animalele bolnave trebuie întotdeauna examinate de un medic veterinar pentru a determina cauza și a iniția tratamentul. O recomandare pe care veterinarul o va face cel mai probabil este să încurajați câinele să se odihnească mult. Odihna este vitală pentru recuperarea câinelui. Acesta este ceva care nu va costa multă muncă, deoarece nu se simte bine, dar este ceva ce ar trebui să știe ceilalți oameni din casă, în special copiii. Până nu te simți mai bine, nu vei avea chef să ieși la plimbare sau să te joci. Din fericire, deoarece virusul nu se transmite de la câini la oameni, îi poți oferi toată dragostea și grija de care are nevoie, astfel încât să știe că ești acolo pentru a-l ajuta să se insanatoseasca. Chiar dacă animalul dvs. de companie nu se simte bine, este de asemenea important să-l mențineți hidratat: mențineți bolul de apă plin și încurajați-l să bea.

Dacă câinele dvs. merge la plimbare in parc sau va trebui să rămână într-o pensiune în viitorul apropiat, consultați medicul veterinar și persoana care va avea grijă de el în curând pentru a vă asigura că este suficient de sănătos pentru a sta cu alte animale. Nu ați dori ca un câine bolnav să fie în mod intenționat în contact cu câinele dvs. sănătos, deci este important să protejați ceilalți câini dacă al vostru este bolnav. Acest lucru înseamnă, de asemenea, să nu vizitați parcurile pentru câini in acest timp.

Cu puțină odihnă, relaxare, mese sănătoase, multă apă și poate niște medicamente, câinele dvs. va fi la fel din nou în cel mai scurt timp!

[ad_2]

Comenteaza