img por que mi perro me grune cuando come 23087 600

De ce câinele mârâie la mine când mănâncă?

[ad_1]

Există mulți câini care mârâie atunci când există hrană implicată, cu toate acestea, nu este un comportament de dorit sau pe care nu ar trebui să-l subestimăm. De fapt, în majoritatea cazurilor, problemele asociate cu acest comportament sunt foarte grave și duc la comportamente agresive.

Dacă vă aflați într-o situație similară, este important să știți cum să acționați. În acest articol  vă vom spune de ce câinele tău mârâie la tine când mănâncă, explicând cauza, detalii importante despre mârâit și unele linii directoare de bază pe care le puteți urmări pentru a controla situația. Totuși, amintiți-vă că prioritatea atunci când este implicată agresivitatea este să mergi la un specialist. Continuați să citiți acest articol și aflați ce să faceți dacă câinele dvs. mârâie când mănâncă:

Mârâitul câinelui, o parte fundamentală a comunicării sale

Câinii sunt animale sociale. Aceasta implică dezvoltarea unui sistem de comunicare bogat pentru a putea înțelege și coexista. Mârâitul face parte din asta repertoriu comunicativ, la fel ca lătratul, urletul, scânceturile sau afișările abundente de expresie corporală.

Mârâitul exprimă antipatie, în cea mai blândă versiune a sa, și poate deveni o adevărată amenințare, un avertisment care, dacă este ignorat, va declanșa o reactie, o mușcătură și chiar un atac. Mârâind, câinele ne arată „limitele”, dinții, pe măsură ce emite sunetul ridicând buzele și expunându-și dinții.

Dacă avem ocazia să observăm modul în care mai mulți câini interacționează, atunci când unul mârâie, în funcție de poziția lor în acel grup social, vei primi un răspuns sau altul de la ceilalți câini. Unii pot fi supuși, coborând capul și împăturindu-și urechile, alții chiar se aruncă la pământ sau arată burtica și gâtul, care sunt punctele slabe. Dimpotrivă, și alții îți pot exprima limitele cu un marait de răspuns.

Cu toate acestea, care sunt diferențele dintre aceste mormăituri și cele îndreptate spre noi? De ce câinele mârâie la mine în timp ce mănâncă? Care modul corect de a acționa In aceasta situatie? Continua să citești:

câinele mârâie

Maraitul și mâncarea

Mâncarea este o resursă de bază. Fără mâncare murim. Prin urmare, chiar dacă este disponibilă astăzi, câinele nostru simte o nevoie de a o apăra. Este principalul motiv pentru care câinele nostru poate mârâi la noi când mănâncă: încearcă să „protejeze mâncarea”.

Din nou, dacă avem ocazia să observăm interacțiunea unui grup de câini, cei care, datorită poziției lor, mănâncă mai întâi, vor mârâi la oricare altul care dorește să se apropie și să mănânce mâncarea lor. Și aceștiea se vor putea hrăni numai atunci când „mârâitul” va încheia. Prin urmare, maraitul la mâncare este un instinct normal canin. Acum, acesta nu este un comportament de dorit, mai ales dacă anunțul se termină cu o mușcătură.

De ce este surprinzător faptul că câinele nostru mârâie tocmai la noi?

După cum spuneam, nu este obișnuit sau de dorit ca câinele nostru să mârâie la noi în timp ce mănâncă. În general, stabilim o relație cu ei în care suntem „furnizorii”. Un câine bine socializat este un animal cu un caracter stabil, care cu greu va fi nepoliticos cu noi sau cu alți oameni sau animale.

Cheile pentru socializare incep cu mama și frații, deoarece ea este cea care îi învață puii săi regulile de conviețuire și tocmai cu frații aceste lecții sunt puse în practică. Din acest motiv, este crucial a nu se separa niciodată de familie, cel puțin până când puii au vârsta de 8 săptămâni. Chiar dacă nu există mamă, ceea ce se întâmplă din păcate atunci când mama abandoneaza cateii, frații trebuie să rămână împreună timp de cel puțin 8 săptămâni.

Astfel, atunci când ne primim cățelușul, trebuie să-l expunem la diferiți stimuli, pentru a continua cu socializarea: oameni, alți câini (asigurându-ne că păstrăm o anumită distanță dacă catelul nostru nu și-a completat încă programul de vaccinare), diferite animale, situații, vehicule , etc.

Dacă mai multe scenarii vă sunt familiare, este mai probabil să acționați calm asupra lor. De asemenea, este pozitiv să mearga la o „scoala de dresaj“sau, în caz contrar, învățați-l comenzile de bază acasă (” culcat “,” sezi”,” liniștit “etc.). Nu este vorba despre transformarea lui într-un robot, ci despre educarea acestuia pentru a fi sigur și stabil în situații stresante.

Indiferent dacă catelul a socializat corect și a învățat să împărtășească cu frații săi, este esențial să-l socializăm cu alte experiențe, cum ar fi scăldatul, permițându-se să fie manipulat temeinic sau să experimenteze cu mâinile atunci când există hrană implicată.

Toate aceste activități nu sunt exclusive pentru pui. Toți câinii, indiferent de vârstă sau de socializare anterioară, ei pot învăța. Un câine nu încetează niciodată să o facă, caută întotdeauna să se adapteze. Dar dacă socializarea eșuează și el mârâie la noi?

câinele mârâie

Ce să facem când câinele nostru mârâie la noi în timp ce mănâncă?

Nu trebuie să ne confruntăm niciodată cu un câine. Dacă ne avertizează cu un mârâit și îl ignorăm, va merge mai departe și vom ajunge marcati sau mușcati. Când se ajunge la acea situație, este ușor să se repete. Asta înseamnă că ar trebui să permitem câinelui nostru să mârâie la noi? Nu dar funcționează mai bine distragerea atenției.

Dacă câinele nostru mănâncă și când ne apropiem de el mârâie, să schimbăm focalizarea atenției. De exemplu, ignorând mârâitul, să-i luăm lesa și să ne apropiem, cu un vesel „Să mergem la plimbare!” Este rar că un câine să fie reticent să ne însoțească. În acel moment am pus lesa și l-am felicitat. În acest fel, am evitat comportamentele potențial periculoase și, în plus, am întărit un altul care ne interesează (veniți la apel și puneți lesa).

Utilizarea acestei tehnici de distragere a atenției (cunoscută sub numele de „umbrire”) este foarte recomandată și poate fi foarte util în situații de risc, de exemplu atunci când întâlnim copii mici acasă și trebuie să acționăm, când este un câine mare sau când agresivitatea este intensă și fără avertisment prealabil. Cu toate acestea, câinele nu funcționează cu adevărat protecția resurselor și toleranța, o problemă destul de gravă de agresiune.

Este foarte important să înțelegem că liniile directoare variază de la caz la caz și de aceea cel mai indicat lucru este să mergi la un specialistFie că este un antrenor, un educator de câini sau un etolog. Cu toate acestea, mai jos vom indica câteva caracteristici care ne pot ajuta să prezicem și să evităm problema:

  • Protecția resurselor, mormăitul în timp ce mănâncă în acest caz, este mai frecventă la câinii mai în vârstă, temători, stresați, impulsivi sau, în general, la oricine, dacă numărul câinilor în casă crește. Atenție la aceste cazuri.
  • Dacă mâncarea nu este obișnuită, câinele este mai probabil să o apere.
  • Trebuie să fim atenți atunci când sunt alte persoane acasă, deoarece atitudinea câinelui față de mâncare poate varia în prezența străinilor, mai ales dacă sunt copii.

Dacă apare mârâitul, putem urma următoarele instrucțiuni pentru manipularea și îmbunătățirea relației cu câinele nostru în timp ce așteptăm consultarea cu profesionistul:

  • Încercați să evitați declanșarea situațiilor în orice moment.
  • Nu manipulați vasul pentru alimente și nu atingeți câinele în timp ce mănâncă.
  • Nu mâncați în același timp cu el, mai bine puneți mâncarea înainte sau după.
  • Hrăniți-l exclusiv cu hrană și rezervați alte alimente mai gustoase pentru sesiuni de dresaj
  • Nu te confrunta, nu-l pedepsi dacă mârâie. În articolul nostru „Ce să fac dacă câinele meu mârâie”, explicăm câteva consecințe negative ale pedepsei în această situație.
  • Exersează „aruncarea” obiectelor.
  • Îmbunătățiți-vă bunăstarea, permițându-vă să vă desfășurați activități fizice regulate, adaptate vârstei și stării dumneavoastră. O plimbare bună concentrându-se asupra lor, fără mobil. Este cel mai bine să ne cunoaștem și să ne consolidăm legăturile.
De ce câinele meu mârâie la mine când mănâncă? - Ce să facem când câinele nostru mârâie la noi în timp ce mănâncă?

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu De ce câinele meu mârâie la mine când mănâncă?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top