Echipament dresaj pentru câini

[ad_1]

Echipamentul obligatoriu este suficient să dreseze majoritatea câinilor. Se compune dintr-un guler sau ham, o lesă lungă, bucăți de mâncare, jucării pentru câini, o pungă, o pătură sau un pat pentru câini și un caiet și pix pentru a urmări fiecare sesiune de antrenament.

Guler sau ham

Când începeți să dresati cainele în spații deschise, veți avea nevoie de câteva instrumente pentru a vă putea opri câinele în cazul în care acesta este distras de ceva. Dacă câinele dvs. este mediu sau mare, un guler vă va oferi mai multă siguranță decât un ham. Pe de altă parte, dacă câinele dvs. este mic, un ham va fi suficient și mai sigur pentru animalul dvs. de companie.

Amintiți-vă că dresajul cu clicuri nu folosește pedepse pozitive, astfel încât gulerul sau hamul vor servi doar ca instrumente de siguranță. Nu le veți folosi niciodată pentru a vă smuci sau a vă pedepsi altfel câinele. Prin urmare, gulerul ar trebui să fie un guler obișnuit pentru câini sau guler cu cataramă, dar nu ar trebui să folosiți niciodată gulere de sufocare sau vârfuri.

Dacă câinele dvs. poartă un ham, acesta ar trebui să fie, de asemenea, un ham obișnuit. Nu veți folosi un ham pentru a vă dresa câinele, deoarece cu această metodă nu veți avea nevoie să-l manipulați fizic.

Curea de reglementare

O curea de reglementare este o curea de lunga de doi metri. Cele mai bune sunt cele din piele, deoarece suferă mai puțin în cazul în care câinele se întinde. Cu toate acestea, este dificil să gasiti o curea de piele de bună calitate, iar majoritatea se uzează foarte repede.

Dacă nu puteți gasi o curea de piele de bună calitate, cautati una din nailon. Lesele din nailon vă pot răni mâinile dacă câinele dvs. le întinde brusc, deci nu sunt cea mai bună opțiune. Cu toate acestea, chiar și cele de calitate slabă tind să fie robuste și să reziste mult timp. Dacă alegeți o lesă de nailon, căutați una groasă și largă, deoarece acestea fac mai puține daune dacă câinele dvs. se întinde. La fel ca gulerul, cureaua va servi doar ca măsură de securitate. Dacă nu găsiți o curea de doi metri, căutați una cu o lungime similară. Poate fi puțin mai lunga sau mai scurta.

Curea lungă

Cureaua lungă are lungime de cinci sau mai mulți metri. Va servi drept măsură de siguranță atunci când începeți să practicați exerciții la distanță în locuri publice. Nu o veți folosi pentru a vă pedepsi câinele.

La mulți câini, lesa lungă nu este necesară, dar oferă un sentiment de siguranță care ajută foarte mult la dresaj. Nu aveți nevoie de lesa pentru a începe dresajul, deoarece veți începe să o utilizați numai atunci când efectuati exerciții la distanță în situații reale. Acest lucru se întâmplă în stadii avansate de dresaj. Dacă nu puteți obține o curea de 5 metri , puteți face una din șnur. Asigurați-vă că este suficient de gros pentru a nu vă răni mâinile dacă trebuie să o apucați brusc.

Lesele extensibile sunt excelente pentru mers, dar nu sunt bune pentru dresaj, deoarece pun întotdeauna o anumită tensiune pe guler sau ham. Nu confundați cureaua lungă cu curelele extensibile. Cureaua lungă nu este retractabilă, este doar o curea de cinci metri sau mai mult.

Bucati de mancare

Mâncarea vă va ajuta să consolidați răspunsurile corecte ale câinelui dvs. în primele etape ale dresajului. Pentru a fi eficienta, trebuie tăiata în bucăți mici, astfel încât să puteți efectua multe repetări în fiecare sesiune. Dacă bucățile de mâncare sunt prea mari, câinele dvs. se va satura rapid și nu veți putea face multe repetări. De asemenea, rata de întărire va fi redusă, deoarece câinele dvs. va avea nevoie de mai mult timp pentru a mesteca și a înghiți.

Nu există reguli dure și rapide cu privire la mărimea alimentelor care ar trebui tăiate, dar bucăți de mărimea mazării funcționează bine cu majoritatea câinilor. În unele cazuri, poate fi necesar să utilizați bucăți mai mari la începutul sesiunilor, dar veți afla acest lucru când veți vedea cum să alegeți întăritori.

Este important ca mâncarea pe care o folosiți ca agent de întărire să fie ceva foarte plăcut pentru câinele dvs. La unii câini le puteți folosi mâncarea obișnuită sau mâncărurile comerciale pentru câini, dar cu alții veți avea nevoie de carne gătită, cârnați, pui gătit și alte alimente pentru om. Dar nu folosiți niciodată delicii umane, deoarece acestea pot fi foarte dăunătoare câinelui dvs. Mai ales ciocolata, care este toxică pentru câini și în cantități mari ii poate ucide.

Jucăriile câinelui

Jucăriile sunt alti întăritori foarte eficienți. Deși veți folosi mâncarea pentru a antrena primele criterii ale fiecărui exercițiu, jucăriile vor servi pentru a varia armăturile, întărind în continuare răspunsurile câinelui. De asemenea, vă vor ajuta să reduceți latența (creșteți viteza de răspuns a câinelui), deoarece vă vor permite să vă duceți câinele într-o stare de mare entuziasm.

Cele mai frecvente jucării în dresajul câinilor sunt mingii, frânghii și „chorizos” sau mordanți. Acestea din urmă sunt jucării alungite care sunt folosite pentru a juca remorcare cu câinele. Cu toate acestea, jucăriile pe care le veți folosi pentru a vă dresa câinele vor fi cele care îi plac cel mai mult. Trebuie să vă asigurați că sunt suficient de mari sa nu le poata înghiți, deoarece acest lucru poate fi foarte periculos. De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu sunt toxice. Mingile de tenis sunt foarte utile și majorității câinilor le plac, dar trebuie să aveți grijă ca câinele dvs. să nu le distrugă, deoarece ar putea să înghită piesele. Același sfat se aplică oricărei jucării pentru câinele dvs.

Pungă sau pachet

De asemenea, veți avea nevoie de un pachet sau de o geantă pe care să o puteți fixa la centură sau să vă înfășurați în jurul taliei. Această pungă va servi pentru a stoca bucățile mici de mâncare în timpul sesiunilor de antrenament, astfel încât să le aveți la îndemână pentru a le da câinelui dvs. rapid.

Un pachet fanny funcționează excelent, dar există și pungi speciaagazinele de animale de companie. Aceste pungi sunt vândute ca „pungi de recompensă“.le vândute în m

Pătură sau pat pentru câini

O pătură sau un pat pentru câini vă vor ajuta să vă învățați câinele să se culce. Este un element foarte util atunci când doriți să vă antrenați câinele să rămână într-un singur loc fără a deranja.

Caiet și pix

În cele din urmă, veți avea nevoie de un caiet sau caiet și un pix. Acest material vă va ajuta să urmăriți sesiunile de antrenament. De asemenea, puteți utiliza o placă de carton cu o clemă pentru a ține foile.

Echipamentul opțional nu este necesar la majoritatea câinilor, dar poate fi foarte util în unele cazuri. Deși nu este obligatoriu, poate  facilita antrenamentul a multor exerciții. Unele dintre articolele din acest kit sunt mai utile decât altele, iar unele vă pot părea complet absurde, dar adevărul este că pot fi foarte utile.

Echipamentul opțional constă dintr-un clicker, o cușcă de călătorie, un stick sau un alt obiect țintă, un ham de siguranță .

Clicker

Clickerul este o cutie mică de plastic care are o folie de metal. Când îl strângeți și îl eliberați, acesta produce un sunet dublu „clic-clic”. Deși stilul de antrenament pe care se bazează această metodă este cunoscut sub numele de antrenament cu clicuri, clicul nu este necesar. Clickerul funcționează ca un întăritor condiționat, astfel încât să îl puteți înlocui cu un clic făcut cu limba (vă lipiți limba de palat și îl desfaceți rapid) sau cu un cuvânt scurt și uscat. Puteți utiliza „Ok” sau „Aici” în loc de clicker. Dacă decideți să utilizați „Ok”, asigurați-vă că nu folosiți comanda „Aici” pentru a vă chema câinele, deoarece cele două cuvinte pot fi foarte asemănătoare atunci când sunt pronunțate rapid.

Oricum, clickerul este un instrument foarte util. Când este utilizat corect, permite sincronizarea mult mai precisă. Deci, dacă puteți cauta un clicker. Vă va ajuta foarte mult în etapele inițiale ale antrenamentului.

Cușcă de călătorie sau transportator

Lada sau suportul de călătorie nu sunt necesare pentru exercițiile de antrenament a câinilor, dar pot fi utilizate pentru a completa exercițiul în care câinele dvs. rămâne într-un singur loc, fără a deranja. Nu înlocuiește pătura, dar puteți face același exercițiu cu cușca de călătorie. În acest fel, câinele dvs. se va obișnui să fie în cușcă.

Lada de călătorie este necesară pentru a vă învăța câinele și alte lucruri. De exemplu, este foarte util să-ți înveți câinele să se ușureze într-un loc potrivit.

Stick sau alt obiect țintă

Bara țintă este, de asemenea, cunoscută sub numele de „stick de țintă“și servește pentru a vă ghida câinele. Mai întâi trebuie să-l învățați exercițiul” Atingeți “, care constă în faptul că câinele dvs. atinge un capăt al bastonului cu nasul său. Când animalul dvs. de companie cunoaște acest exercițiu, puteți folosi bastonul țintă pentru a îndrumați-l spre diferite poziții și locuri, de parcă l-ați îndruma cu mâncare.

De asemenea, puteți utiliza alte obiecte pentru această sarcină și chiar mâna. Aceste elemente sunt foarte utile pentru antrenamentele și alte exerciții, dar nu sunt necesare pentru ascultarea de bază.

Ham de siguranta

Este un ham sau bavet care are inelul pe care cureaua este atașată la față. Deci, dacă câinele tău se întinde pe lesă, acesta se dezechilibrează și se întoarce, cu fața către tine. Acest lucru il va împiedică să traga de curea. Acest instrument vă poate ajuta să evitați întinderea câinelui pe lesă atunci când îl scoateți la plimbare, dar nu este un instrument de antrenament. Dacă îl folosiți, va fi doar să vă plimbați câinele temporar, până când acesta va învăța să meargă fără a întinde lesa. Nu trebuie să utilizați acest ham în sesiunile de antrenament.

Sa nu credeți că un ham normal poate oferi o ameliorare a tensiunii doar prin schimbarea locației inelului. Hamurile de siguranță au un design diferit și trebuie ajustate corect pentru a nu răni pielea câinelui, deoarece utilizarea lor poate provoca frecare în unele zone. Deci, dacă doriți un ham de siguranță, cumpărați unul conceput special pentru această funcție.

Aparat foto

Dacă aveți posibilitatea de a filma sesiunile de antrenament pentru câini, faceți acest lucru. Cel mai bun mod de a verifica dacă sincronizarea și rata de întărire sunt corecte este urmărirea antrenamentului. Și poți face asta doar dacă te înregistrezi.

Camera nu este necesară pentru a vă antrena câinele, dar vă va ajuta foarte mult în învățarea dvs.

Echipament de antrenament pentru câini - Echipament opțional pentru antrenamentul ascultării câinilor

[ad_2]

Comenteaza