Învățați câinele să-si recunoască numele

[ad_1]

Învățați cainele să-si recunoască numele este esențial pentru a putea răspunde corect la semnalele noastre. Este un exercițiu de bază să poți antrena celelalte exerciții de ascultare canină și să le atragi atenția în diferite circumstanțe. Dacă nu puteți atrage atenția câinelui dvs., nu veți putea să-l învățați niciun exercițiu, așa că este util dacă acesta este primul exercițiu de formare a ascultării câinilor.

În acest articol vă vom învăța să alegeți un nume bun, să atrageți atenția câinelui, să îi prelungiți atenția și vă vom oferi sfaturi utile pentru ca acesta să răspundă pozitiv în diferitele circumstanțe în care vă puteți găsi.

Amintiți-vă că învățarea câinelui să-și recunoască propriul nume este o sarcină foarte importantă de care orice proprietar ar trebui să țină cont. Toate acestea te vor ajuta să-ți întărești legătura, să eviți evadările în parc și să creezi o bază în nivelul tău de ascultare.

Alegeți un nume potrivit

A alege un nume adecvat pentru câinele tău este esențial. Trebuie să știți că numele excesiv de lungi, cu pronunție dificilă sau cele care pot fi confundate cu alte ordine, trebuie evitate imediat.

Câinele dvs. ar trebui să aibă un nume special și frumos, dar în același timp ușor de relaționat.  Vă oferim o listă completă de nume pentru câini originali sau o listă de nume scurte pentru câini. Acest detaliu este foarte important de luat in considerare.

Învățați câinele să-i recunoască numele - Alegeți un nume potrivit

Obțineți atenția câinelui

Primul nostru obiectiv va fi să atragem atenția câinelui. Cu acest criteriu căutați să obțineți un comportament de bază, care constă în faptul că câinele dvs. vă privește o clipă. Nu prea are nevoie să te privească în ochi, dar trebuie să fie atent să îți fie mai ușor să comunici cu el după ce i-ai spus numele. Cu toate acestea, majoritatea câinilor ajung să se uite în ochi.

Dacă câinele tău este de rasă, iar blana îi acoperă ochii, nu vei ști unde se uită cu adevărat. În acest caz, criteriul va fi acela cum câinele tău își orientează fața spre al tău, ca și cum ar fi privit în ochii tăi, chiar dacă nu știi dacă o face de fapt.

Pentru a vă determina câinele să vă acorde atenție vom folosi mâncare, indiferent dacă sunt dulciuri, bucati de carne sau specialitati. Arată-i o bucată mică de mâncare și apoi închide mâna, protejând mâncarea. Ține pumnul strâns și așteaptă. Câinele dvs. va încerca să mănânce alimente în moduri diferite. El îți va bate mâna cu laba, îți va linge mâna, te va ronțăi sau va face orice altceva. Ignorați toate aceste comportamente și țineți-vă mâna închisă. Dacă câinele vă lovește sau vă împinge mâna cu putere, țineți-l plat pe coapsă. Acest lucru vă va împiedica mișcarea mâinii.

La un moment dat, câinele dvs. se va sătura să încerce să efectueze comportamente care nu funcționează. Spune-i numele iar când se uită la tine felicită-l cu un „foarte bun” sau face clic (faceți clic pe clicker) și hrăniți-l cu mâncarea.

În timpul primelor repetări, nu vă faceți griji dacă câinele dvs. nu pare să se raporteze corect la proces. Este normal. Repetați acest exercițiu și faceți clic Sau lăudați-l atunci când vă acordă atenție și răspunde la numele său privindu-vă. Este important să nu-l recompensezi dacă nu o face corect.

Repetări necesare

Va depinde de capacitatea mentala a cainelui că învață mai devreme sau mai târziu să-și raporteze corect numele și premiul pe care îl primește mai târziu. Nu vă faceți griji dacă nu pare să înțeleagă, unii câini vor avea nevoie de până la 40 de repetări, iar alții vor avea  nevoie doar de 10.

În mod ideal, ar trebui să repetați acest exercițiu zilnic, dedicând 5 sau 10 minute. Prelungirea unei sesiuni de antrenament vă poate copleși câinele scoțându-l din antrenament.

Pe de altă parte, subliniați importanța desfășurării instruirii într-un loc liniștit, lipsit de distrageri, astfel încât câinele nostru să se poată concentra pe noi pe deplin.

Învățați câinele să-i recunoască numele - Obțineți atenția câinelui

Extindeți atenția câinelui

Această procedură este foarte asemănătoare cu cea detaliată în punctul anterior, cu intenția de a crește durata comportamentului până la trei secunde. Începeți prima sesiune a acestui criteriu făcând două sau trei repetări ale exercițiului anterior, astfel încât câinele dvs. să intre în joc.

Următorul pas va consta (la fel ca în procesul anterior) în a obține o delicatesa, a o închide în pumn, a-i spune numele și a aștepta. Numără trei secunde si fa clic sau felicită-l și dă-i mâncarea. Dacă câinele tău nu și-a păstrat privirea, poți încerca din nou prin mișcare, astfel încât câinele să-și păstreze atenția asupra ta. Probabil te va urma. Faceți din nou aceeași procedură, dar așteptați un timp mai scurt înainte de a-l recompensa. Măriți treptat timpul în care câinele vă privește în ochi, până când obțineți cel puțin trei secunde în cinci repetări succesive.

Faceți numărul necesar de sesiuni până când câinele dvs. vă va privi în ochi timp de trei secunde în cinci repetări la rând. Continuați să creșteți durata în timpul acestor repetări, chiar dacă depășește trei secunde. Intenția este ca câinele să fie atent pentru un timp care să se extindă minim la instrucțiunile dvs.

Așa cum am comentat anterior, idealul nu este să copleșiți câinele, astfel încât să dedice puțin timp antrenamentului, dar cu un nivel intens.

Învățați câinele să-i recunoască numele - Extindeți atenția câinelui

Atenția câinelui în mișcare

În general, câinii tind să ne acorde mai multă atenție atunci când suntem în mișcare, totuși nu toți răspund în același mod. Odată ce câinele nostru relatează bunătățile, numele și recompensa ulterioară atunci când se uită la noi, trebuie să mergem cu un pas mai departe exercitându-l, astfel încât să ne acorde atenție când suntem în mișcare.

Pentru ca exercițiul să poată fi ușor legat, ar trebui să începeți cu mișcări ușoare pe care le veți crește treptat. Puteți începe prin a mișca brațul pe care țineți delicii și apoi a face un pas sau doi.

Învățarea câinelui să-și recunoască numele - atenția câinelui în mișcare

Creșteți dificultatea

După ce ați petrecut timp de 3 până la 10 zile repetând acest exercițiu, câinele dvs. ar trebui să fie în măsură să raporteze mai mult decât numele său ca o chemare în atenția sa. Cu toate acestea, este posibil să nu funcționeze la fel de bine în interior ca în exterior.

Asta pentru  câine, în fața diferiților stimuli nu trebuie sasi piarda concentrarea. Cu toate acestea, aceeași situație este ceea ce trebuie să lucrăm activ, astfel încât câinele să răspundă la fel de bine oriunde este. Amintiți-vă că învățarea unui câine ascultarea de bază este un mare ajutor pentru siguranța acestuia.

La fel ca în toate procesele de învățare, trebuie să exersăm cu câinele nostru în diferite situații care cresc dificultatea treptat. Puteți începe prin a practica răspunsul la apel în grădina dvs. sau într-un parc pentru câini gol dar progresiv trebuie să-l instruiți în locuri aglomerate sau în locuri cu elemente care îl pot distrage.

Învățați câinele să-i recunoască numele - Crește dificultatea

Posibile probleme de învățare a câinelui să-i recunoască numele

Unele probleme care pot apărea atunci când vă învățați câinele să-i recunoască numele sunt:

  • Cainele tau te musca de mâna atunci când încearcă să ia mâncare: Unii câini mușcă sau lovesc cu forța mâna cu care se ține mâncarea, ceea ce poate răni antrenorul. Dacă câinele tău te loveste în timp ce încerci să iei mâncare, ține gustarea la înălțimea umerilor și departe de câinele tău. Dacă nu poate ajunge la mâncare, câinele dvs. vă va privi și puteți începe să consolidați acest comportament. În fiecare repetare, coborâți puțin mai mult mâna până când puteți avea brațul întins în jos, fără ca câinele să încerce să vă ia mâncarea din mână. O altă opțiune pe care o folosesc unii dresori, dar care nu-mi place foarte mult, este să porți mănuși groase care să-ți protejeze mâna de zgârieturi și mușcături de la câine. Dacă această problemă vă afectează, ar fi ideal pentru dvs. să consultați articolul nostru despre inhibarea mușcăturilor.
  • Cainele tau este foarte distras: Dacă câinele dvs. este distras, se poate datora faptului că a mâncat recent sau că locul de antrenament nu este suficient de liniștit. Găsiți un alt loc pentru a vă antrena și a vă ține sesiunile la un alt moment. De asemenea, se poate întâmpla ca premiul pe care îl oferiți să nu fie suficient de apetisant, mai bine luați câteva bucăți de carne. Dacă credeți că timpul și locul sunt corecte, parcurgeți o secvență rapidă de a oferi câinelui bucăți de mâncare înainte de a începe sesiunea. Pur și simplu hrănește-l rapid cu cinci bucatele de mâncare (ca și când ai încărca clickerul, dar cu cea mai mare viteză posibilă) și începe sesiunea de antrenament.
  • Cainele tau nu încetează să te privească Nu pentru o secundă: dacă câinele tău nu încetează să te privească o clipă, îți va fi dificil să introduci comanda. Pentru a vă distrage câinele și a-i folosi numele, puteți arunca mâncarea pe pământ după fiecare clic. În acest fel, veți avea ocazia să-i spuneți numele imediat după ce câinele dvs. a mâncat mâncarea, dar înainte să vă privească spontan. De parcă ar fi un câmp.
Învățarea câinelui să-și recunoască numele - Probleme posibile atunci când îl învățați pe câine să-i recunoască numele

Precauții atunci când utilizați numele câinelui

Nu folosi numele câinelui tău degeaba. Dacă spui numele câinelui tău în orice circumstanță și din orice motiv, fără a-i întări comportamentul atunci când te privește, stingi răspunsul adecvat și câinele tău nu va mai acorda atenție când îi spui numele. Recompensarea și felicitarea acestuia ori de câte ori răspunde pozitiv la apel vor fi de bază.

Învățarea câinelui să-și recunoască numele - Precauții atunci când utilizați numele câinelui dvs.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Învățați câinele să-si recunoască numele, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza