[ad_1]
Câinii exprimă nenumărate lucruri cu întregul lor corp. A-ti văzut căci comunică foarte bine atunci când vor să „spună” ceva: își mișcă cozile, urechile, își schimbă posturile și multe altele pentru a ne face să înțelegem ce vor. Dar este adevărat că, uneori, există gesturi sau comportamente care ne sunt greu de înțeles la prima vedere.
Ca exemplu despre acest lucru am discutat, este posibil să fi observat odată că câinele tău arăta foarte interesat de coadă, apoi brusc o urmărește și începe să-o ciugulească non-stop. Te-ai întrebat vreodată de ce o face? Ce comunica cu acest comportament?
Noi dorim să vă ajutăm să vă înțelegeți mai bine prietenul fidel și să vă oferim soluții posibile la problemele lor de sănătate și comportament prin articolele noastre. Din acest motiv, vă recomandăm să nu rămâneți cu îndoiala de De ce câinele meu își mușcă coada? Și continuați să citiți acest articol în care veți găsi cele mai frecvente motive pentru care câinele dvs. se poate comporta astfel.
Probleme de sănătate fizică care determină un câine să-și muște coada
Când observăm câinele rozandu-si coada, primul lucru pe care va trebui să îl vedem este dacă are boli fizice sau probleme. Pentru a afla de ce câinele meu își mușcă coada, va trebui să excludeți unele dintre aceste probleme de sănătate:
- Paraziți externi: Este posibil ca câinele nostru să aibă purici sau căpușe în acea zonă a cozii și să încerce să scape de ei și de mâncărimea pe care o provoacă prin mușcături. Asigurați-vă că deparazitați extern și intern câinele dvs. cu frecvența indicată în fiecare caz, pentru a evita problemele pielii și alte boli.
- Rani: Mai ales când prietenul nostru este un mare explorator, este posibil să se întoarcă din plimbare cu niște răni ale pielii. Încercați să verificați pielea și blana întregului corp după fiecare plimbare, astfel încât să vă asigurați că nu are răni și, dacă are, le puteți vindeca. Evident, dacă are o rană pe coadă, se va întoarce până când atinge zona cozii unde este lovit și va încerca să lingă și să ciugulească, este ceva normal, dar trebuie să evităm infectarea și să-l ajutăm.
- Glandele anale: Când glandele anale nu sunt golite atât de des cum ar trebui, pot apărea diverse probleme, de la inflamație la chisturi și alte boli. Acest lucru va provoca un mare disconfort și durere câinelui dvs. în zona anusului și în baza cozii. Din acest motiv, el nu va ezita să încerce să se zgârie pentru a se ușura și îl veți vedea ciugulind pe coadă. Ce ar trebui să faceți este să îl duceți la veterinar pentru a examina glandele și a le scurge sau vindeca în funcție de gravitatea problemei.
- Probleme de piele: Poate să-și muște coada și alte părți ale corpului din cauza unor boli ale pielii, cum ar fi ciuperca, scabia sau alergiile. Din nou, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să verificați pielea în zonele pe care le vedeți mușcându-se și zgâriind și discutați-o cu medicul veterinar pentru a găsi problema și a o putea rezolva în curând.
- Discuri herniate și alte probleme ale coloanei vertebrale: Câinii pot suferi, de asemenea, de-a lungul coloanei vertebrale, cum ar fi osteoartrita, care poate apărea în toate articulațiile corpului câinelui, inclusiv coloana vertebrală, și herniile de disc. Trebuie să avem în vedere căci, câinele care suferă de oricare dintre aceste probleme va observa unele dureri sau furnicături în zona afectată. Dacă, de exemplu, problema se dezvoltă în coadă, la baza acesteia sau în partea inferioară a spatelui, vom observa cu siguranță cum se întoarce pentru a privi acea parte și a ciuguli pe ea pentru a vedea ce i se întâmplă.
Acestea sunt principalele probleme de sănătate fizică care pot rezulta din muscatul cozii unui câine. Vă recomandăm ca înaintea oricăror simptome sau disconfort pe care le prezintă însoțitorul dvs. fidel te duci la veterinarul tău pentru o examinare și teste care sunt necesare pentru a găsi un tratament adecvat.
Un joc
S-ar putea să fie faptul căci câinele tău se aleargă și își ronțăie coada ca un joc „simplu”. Dar acest lucru va fi cazul numai dacă nu l-ați văzut niciodată făcând asta înainte sau dacă a făcut-o uneori pe distanțe foarte mari de-a lungul vieții sale și fără a provoca o schimbare a caracterului lor. În plus, înainte de a vă gândi că este divertisment, ar trebui să vă asigurați că problemele discutate în secțiunea anterioară nu sunt într-adevăr cauza faptului pentru care isi musca coada.
Este posibil să fi fost foarte plictisit de ore întregi și, în cele din urmă, a optat pentru acest „joc”. Chiar asta nu este cel mai comun deoarece odată ce începe astfel, dacă cauza nu este respectată și este corectată cât mai curând posibil, va deveni în curând o problemă gravă de comportament, despre care vom discuta mai târziu în acest articol. Din acest motiv, dacă vedeți că câinele dvs. face acest lucru, așa este un prim pas spre o problemă de comportament și sănătate mintală nu-l certați, dar pentru început, ar trebui să-l invitați să facă alte activități și să vă asigurați că nu se plictisește sau nu petrece mult timp singur.
O problemă de sănătate mentală și comportamentală
Ceea ce este de obicei mai frecvent este că un câine mușcându-și coada din cauza unei probleme comportamentale și de sănătate mintală. Ceea ce începe ca un „joc simplu” se va transforma în curând într-o problemă serioasă greu de corectat dacă nu este oprita la timp.
Un câine va începe să-și alerge coada până când o apucă și o mușcă, chiar și în situații grave, poate fi rănit și mutilat, din cauza unui caz de lipsă de socializare, plictiseală, închidere și abandon de către cine este responsabil de acesta. Mai presus de toate, este ceva tipic la câinii care își petrec viața închiși sau legați în același loc. În cele din urmă, în timp, ei trebuie să redirecționeze energia și să se distragă de la sine cum pot, iar acesta este unul dintre cele mai comune moduri în care o fac. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care un câine își mușcă coada.
Acest tip de comportament repetitiv și utilizat ca cale de evacuare este cunoscută sub numele de stereotipie Și poate fi suferit de tot felul de animale care sunt închise, fie că se află în grădini zoologice, adăposturi de animale pline sau în case private. Dar, este posibil ca această problemă a mușcăturii cozii să se întâmple câinelui dvs. și credeți că nu aveți în condiții atât de proaste precum cele pe care le-am exprimat până acum. Desigur, un câine poate suferi de un stereotip fără a fi în condiții atât de extreme. Dar dacă da, ar trebui să regândiți ceea ce nu faceți corect cu sănătatea sa mentală, deoarece este probabil că îi lipsesc exercițiile fizice, rutina, socializarea cu alți câini și animale, printre mai multe aspecte, și că este foarte stresat.
Dacă observați căci câinele isi mușcă coada în mod compulsiv și ați exclus problemele de sănătate fizică, ar trebui să mergeți la un specialist etolog pentru a vă ajuta să îmbunătățiți calitatea vieții partenerului și să rezolvați problema. Amintiți-vă că, la fel ca tot ceea ce are legătură cu sănătatea, cu cât problema este diagnosticată mai repede și începe să fie rezolvată, cu atât prognosticul de recuperare este mai bun.
Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu De ce câinele meu își mușcă coada?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.
[ad_2]