Ce trebuie să fac dacă Catelul plange noaptea?

[ad_1]

Ați avut recent un cățeluș acasă sau sunteți pe cale să îl luați? Primul lucru de care trebuie să ții cont este că puii sunt separați de mama lor între primele 2 și 3 luni de viață, când are loc înțărcarea naturală și încep să mănânce singuri. O separare timpurie poate contribui la dezvoltarea problemelor de comportament în viitor, precum și poate împiedica socializarea.

Atunci când un cățeluș ajunge la noua sa casă, el poate fi înfricoșat și trist, sau, dimpotrivă, total entuziasmat de noile mirosuri și stimuli. Fiecare cățeluș este diferit și poate reacționa în moduri diferite la schimbări. Cu toate acestea, ceea ce majoritatea puilor au în comun este că tind să plângă în primele nopți. De ce se întâmplă asta? Și cel mai important, ce să faci pentru a o evita? În acest articol e-pet.ro vă explicăm principalele cauze care îl pot motiva pe cel mic să plângă la culcare, ce să faci când un cățel plânge noaptea și cum să preveniți să se întâmple din nou.

De ce catelul plange noaptea?

Există mai multe motive care vă pot determina cățelușul să plângă mult noaptea. Înainte de a le evalua, vă recomandăm examinarea atentă și examinarea fizică pentru a exclude orice problemă de sănătate. Mai ales la acei câini foarte mici care nu au fost încă vaccinați sau deparazitați, este posibil ca strigătele să fie legate de un posibil parazit intestinal. Din acest motiv, este important să vizitați medicul veterinar imediat ce adoptați cățelul pentru a-l examina și a începe programul de vaccinare și deparazitare.

Dacă catelul este complet sănătos, principalele cauze care te pot determina să plânga noaptea sunt următoarele:

  • Temperatura nepotrivită. În funcție de locul în care se află patul lui, cățelușul se poate simți prea rece sau prea cald. Din acest motiv, plasarea patului într-un spațiu confortabil și plăcut este de o importanță vitală.
  • Prea mult zgomot. Unilor pui le este greu să adoarmă noaptea dacă există prea mult zgomot. Simțul auzului câinilor este mult mai dezvoltat, deci au capacitatea de a percepe sunetele într-un mod mult mai intens decât noi.
  • Excesul de mâncare. Dacă micuțul a mâncat prea mult chiar înainte de a merge la culcare, este total normal ca aceștia să simtă greutate și chiar dureri de stomac, ceea ce va duce la văicăreli și la imposibilitatea de a dormi.
  • Lipsa de exercitiu. Pentru un cățeluș care nu face mișcare în timpul zilei și, în schimb, doarme, nu este de mirare că noaptea are chef să se joace și să plângă sau să latre.
  • Prea multă stimulare înainte de a dormi. Lipsa activității în timpul zilei poate face ca câinele să fie mai activ noaptea și să nu dorească să doarmă. În mod similar, jocurile intense, educația canină sau activități extrem de stimulante chiar înainte de culcare pot, de asemenea, să le activeze.
  • Programele s-au schimbat. În raport cu punctul anterior, un cățeluș cu program de somn inversat poate plânge noaptea când se simte singur sau plictisit. Este important să stabiliți o rutină.
  • Pat incomod. Deși poate părea evident, dacă cățelușul nu se simte confortabil în patul său, va avea mai multe dificultăți de somn, fapt care se va reflecta prin plâns.

Deși cele de mai sus sunt cauze frecvente, fără îndoială, principalul motiv care face ca un cățeluș să plângă în primele nopți este schimbarea casei și a familiei. Se întâmplă celor mai mulți dintre ei și nu este surprinzător, deoarece  sunt supuși unei schimbări totale și trebuie să se adapteze la aceasta. Datorită acestei schimbări, este obișnuit ca aceștia să experimenteze stresul și anxietatea ca urmare a nesiguranței pe care o simt. Aceste emoții se reflectă într-o atitudine înfricoșătoare în primele zile, prin care putem observa cățelușul care se ascunde sau are o anumită teamă și în plânsuri mai mult sau mai puțin intense noaptea. Noaptea este momentul în care se simte cel mai singur și ii vine dor de căldura mamei și a fraților lor, așa că este esențial să pregătești casa pentru sosirea lor și să cunoști tehnicile de adaptare care îl pot ajuta pe cel mic să depășească acest proces în cel mai bun mod posibil . Le vom vedea în secțiunile următoare.

Cât durează pentru un catelus să se adapteze?

Fiecare cățeluș este diferit și, prin urmare, nu există o perioadă fixă cât durează ca un catelus să se adapteze. Acest timp va fi marcat, în principal, de acțiunile pe care le desfășurăm noi înșine pentru a facilita această adaptare. Dacă totul merge bine, cel mic poate începe să se simtă confortabil în decurs de o săptămână și să se oprească din plâns noaptea.

Un cățeluș nou adoptat nu înțelege de ce nu mai este alături de mama și frații săi. Prin urmare, este esențial să transmiteți siguranta, încredere, afecțiune și confort, promovând un mediu relaxat și pozitiv.

Ce să fac dacă puiul meu plânge noaptea? - Cât durează un catelus să se adapteze?

Ce să faci când un cățel plânge noaptea?

Primele zile ale cățelușului acasă sunt de obicei cele mai grele datorate, tocmai, perioadei de adaptare pe care am menționat-o. Idealul este să încurajezi această adaptare înainte de sosirea cățelușului, totuși, dacă ai adoptat-o ​​deja, ai petrecut prima noapte și ai observat că cățelușul tău plânge aproape toată noaptea, nu-ți face griji, există tehnici care pot te ajuta. Deci, cum să acționezi în momentul potrivit sa faci cățelușul tău să nu mai plângă, ia-ti notite:

Fiți atenți

În primele câteva zile, catelul se va simți abandonat, speriat și foarte trist. Contrar a ceea ce mulți tutori neexperimentați tind să creadă, în timpul primei săptămâni Da, putem fi atenți la el când plânge, deoarece acest lucru va contribui la o legătură mai bună cu el și va favoriza, de asemenea, adaptarea la noua casă. Este deosebit de important atunci când puiul este foarte tânăr, între 2 și 3 luni.

Cu toate acestea, după prima săptămână, nu ar trebui să mergem la el pentru a-l mângâia de fiecare dată când plânge. Dacă da, va asocia gemetele, urletele, plânsul și orice alt tip de vocalizare cu prezența ta, așa că va cere atenție ori de câte ori dorește. În acest moment, trebuie să-l învățăm pe cățeluș să doarmă în patul său, practicând ascultarea de bază și folosind întărire pozitivă să vorbim despre mângâiere, cuvinte amabile, delicii gustoase sau o jucărie.

Dacă nu vrem ca cățelușul să urce pe canapea sau pat, toți membrii casei trebuie să respecte aceleași reguli, spunand „jos” atunci când il gasim în aceste locuri. În niciun caz nu ar trebui să-l forțăm să coboare sau să țipam la el, este mult mai pozitiv să lucrăm la o anumită ordine sau semnal, astfel încât câinele să înțeleagă și să o poată executa el însuși. Încă o dată această metodologie de lucru încurajează învățarea și legarea.

Încălzește patul

O altă tehnică pe care o poți face pentru a-ți calma cățelușul când plânge noaptea estepri a-i încălzi patul. Dacă puteți face acest lucru înainte de a merge la culcare, cu atât mai bine. Puteți folosi un uscător de păr sau puteți pune o sticlă de apă fierbinte sub pătură sau pat, evitând contactul direct cu cățelușul pentru a nu se arde. Acest lucru îl va mângâia, deoarece până acum o fost obișnuit să se culce cu ceilalți și, prin urmare, cu căldura corporală a mamei și a fraților săi. Nu este foarte recomandabil să folosiți o pătură electrică, deoarece trebuie să aveți mare grijă pentru a preveni cățelușul să fie electrocutat sau ars.

Lasă-ți o haină

Îi poți lăsa câteva dintre cămășile tale, întrucât astfel se va obișnui cu mirosul tău și se va relaxa, de asemenea. Deși, dacă aveți ocazia, va fi bine să folosiți un covoras cu mirosul mamei sale. Un exemplu în acest sens ar putea fi o bucată de prosop sau pătură pe care mama o avea în patul în care și-a crescut puii.

Cum să previn cățelul meu să plângă noaptea?

Sfaturile anterioare sunt axate pe a ști cum să acționeze atunci când cățelușul plânge deja. Cu toate acestea, este întotdeauna cel mai bine să prevenim această situație, atât pentru bunăstarea catelului, cât și pentru a noastră. Pentru a face acest lucru, vă recomandăm să faceți următoarele:

Creați un mediu sigur și liniștit

Pentru ca catelul să se adapteze la noua sa casă cât mai curând posibil, este esențial să îi oferi un mediu relaxat, calm și total sigur. Pentru aceasta, nu este important doar să vă oferim un pat confortabil, dar trebuie să alegi și bine unde il pui. În acest sens, ar trebui să vă întrebați dacă doriți ca câinele dvs. să doarmă în aceeași cameră sau preferați să aibă propria cameră. Dacă alegeți a doua opțiune, este esențial ca acest spațiu să fie cald și adecvat. La fel, ar trebui să-l introduceți pe cel mic în acea cameră puțin câte puțin, astfel încât acesta să-l raporteze la spațiul său și să se adapteze ritmului său. La început, îți poți așeza patul în aceeași cameră pentru a-l așeza puțin mai departe în fiecare seară până când îl așezi în camera corespunzătoare. Acest spațiu pentru odihnă nu trebuie folosit niciodată ca zonă de pedeapsă, pentru că atunci îl vei asocia cu stimulii negativi și nu se va simți confortabil.

Folosiți feromoni sintetici

Câinii emit o serie de feromoni naturali care transmit mesaje diferite. Unele dintre ele servesc la răspândire mesaje de calm și securitate, la fel ca feromonii pe care mamele le emit puiilor lor. În prezent, avem produse care emit o copie sintetică a acestor feromoni, cum ar fi ADAPTILE Junior, care este un guler care transmite puilor mesaje de siguranță pentru a promova adaptarea lor la noua casă. În acest fel, punându-l pe cel mic îl ajutăm să fie mai liniștit.

Socializează-l corect

Socializarea corectă este, de asemenea, cheia pentru a face ca catelul să se adapteze la diferite situații, medii, animale și oameni, ceea ce îi permite, de asemenea, să înceteze treptat să plângă noaptea. Pentru aceasta, gulerul ADAPTIL Junior Este, de asemenea, mai mult decât recomandat, deoarece aceiași feromoni favorizează acest proces.

Stabiliți orele adecvate

După cum am văzut în cauzele care explică de ce un cățeluș plânge noaptea, lipsa programelor afectează semnificativ calitatea somnului copilului. În acest fel, se recomandă stabilirea orarelor atât pentru activități, cât și pentru mese. În acest sens, cel mai potrivit este oferiți cina cu aproximativ 3 ore înainte de culcare.

Liniștește-l înainte să se culce

Pentru a promova un somn plăcut, este convenabil câteva ore înainte de culcare sa  joace jocuri relaxate, masaje relaxante, plimbări calme etc., pentru a menține catelul calm. Activitățile de intensitate mai mare sunt cel mai bine lăsate dimineața sau după-amiaza devreme.

Acoperă toate nevoile sale

Un catelus care are toate nevoile acoperite se va odihni mult mai bine decât unul cu un fel de lipsă. Aceasta include punerea în practică a tuturor sfaturilor menționate anterior, adică oferirea unui mediu calm, exerciții fizice la momentele potrivite, stabilirea orelor de masă, hrănirea lor cu o dietă de calitate și oferirea dragostei noastre.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Ce să fac dacă catelul plânge noaptea?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza