Pisica doarme

Învață pisica să doarmă în patul sau

[ad_1]

Dacă aveți o pisică acasă, atunci nu este un secret pentru dvs. că aceste animale, pe lângă faptul că sunt frumoase și de bună companie, sunt și ființe dominante și, în unele cazuri, chiar și capricioase, așa că de la început este necesar să stabiliți standarde minime de conviețuire.cu ele.

Este foarte obișnuit să auzim de la persoane care au pisici, plângeri cu privire la modul în care nu pot doarmi după o anumită oră dimineața sau că pur și simplu nu știu ce să facă pentru ca pisica să se obișnuiască să doarmă în patul lor și nu în alte părți ale casei.

De aceea ,iată câteva sfaturi despre cum invata pisica mea sa doarma in patul sau, astfel încât să vă puteți face în sfârșit felina să înțeleagă care este spațiul său de odihnă.

De ce pisica mea nu vrea să doarmă în patul ei?

Pisicile sunt animale independente. Ele petrec în jur de cincisprezece ore pe zi dormind, deci nu este neobișnuit ca acestea să schimbe locul de odihnă și să exploreze noi suprafețe unde pot dormi confortabil.

Cu toate acestea, mulți proprietari de pisici ar prefera să doarmă în paturile pe care le-au cumpărat pentru ei, în primul rând pentru a le împiedica să facă doarma pe mobilierul uman, mese și paturi.

În principiu, trebuie să înțelegeți că, dacă pisica dvs. nu vrea să doarmă în propriul pat, aceasta nu înseamnă că nu îi place, ci că, în opinia sa, alte suprafețe oferă ceea ce caută cel mai mult pisicile atunci când aleg un spațiu pentru odihnă. : căldură, confort și siguranță.

De aceea, unele pisici își aleg locul de dormit pe mobilier sau mese, sau chiar pe patul tău. În primele două cazuri, decizia este de obicei legată de confortul pe care îl oferă aceste spații și chiar de înălțimea pe care o oferă, pisicile simțindu-se mai în siguranță când dorm pe un teren înalt care îi protejează de „prădători”.

Dacă ceea ce vrea pisica este să doarmă în patul tău, acest lucru răspunde unor motive mai profunde:

  • Pisica se simte în siguranță cu tine, așa că îsi caută protecția la culcare.
  • Te consideră parte a haitei sale, așa că a dormi aproape de tine este normal, deoarece așa se odihnesc pisoii.
  • Prefera înălțimea patului, deoarece acesta îi conferă superioritate împotriva posibilelor amenințări.
  • Căuta căldura corpului, deoarece temperatura corpului scade în timp ce doarme.
  • Îți simte lipsa, mai ales dacă petreci mult timp departe de casă, așa că profită de orele nopții pentru a fi aproape de tine.

În ciuda acestor motive, mulți proprietari de pisici preferă ca pisicile lor să nu doarmă pe pernele din sufragerie, cu atât mai puțin cu ele, fie pentru că provoacă alergii, pentru că partenerului lor nu-i place, din motive de igienă sau pur și simplu pentru că felina este atât de activa pe timp de noapte încât nu-i lasă să doarmă.

Învățându-mi pisica să doarmă în patul ei - De ce nu vrea pisica mea să doarmă în patul ei?

Alegeți un pat potrivit

Primul pas pentru ca pisica ta să vrea să doarmă în patul său este să-i aleagi unul potrivit pentru el. Din momentul în care știi că vei avea felina acasă, este necesar să selectezi un spațiu pentru a-i așeza patul și obține-i unul, fie cumpărând-ul, fie punând o cutie sau un coș pentru a functiona ca un pat de pisică.

Indiferent dacă cumpărați sau improvizati unul, trebuie să țineți cont de câțiva factori:

  • Marimea: pisicile au nevoie de spațiu pentru a se răstoarna și a se întinde, deci ar trebui să luați în considerare o dimensiune suficientă, astfel încât felina dvs. să poată face acest lucru, dar fără ca patul să devină prea mare, deoarece nici asta nu îi va plăce. Ideea este sa se poate întinde dar în același timp sa se simta protejata in el.
  • Igienă: ia un pat care este usor de spalat, pentru a elimina mirosurile, părul și bacteriile care ar putea provoca infecții.
  • Materialul: Unele paturi sunt din lână, iar altele sunt umplute cu spumă, dar adevărul este că există nenumărate modele și materiale. Trebuie să alegeți unul care este confortabil pentru pisica ta ținând cont de locul în care va fi patul (pentru a ști dacă ar trebui să fie mai cald sau mai răcoros) și de climă, deoarece există chiar și perne termice care să o protejeze pe vreme rece.
  • Forma: vei găsi paturi deschise, paturi înalte, perne și peșteri mici, deci trebuie să respectați gusturile și obiceiurile pisicii dvs. pentru a o alege pe cea corectă. Dacă prefera să doarma întinsa, un pat spațios va fi ideal; dacă, pe de altă parte, îi place să domine spațiul, un pat de mansardă sau chiar o pernă așezată pe un raft este ceea ce cauta; dacă preferă să se ascundă ca să doarmă, atunci ar trebui să-i cumperi o peșteră moale.

Cel mai important lucru este să înțelegi că pisica ta ar trebui sa se simta confortabil și în siguranță când foloseste patul. Cu toate acestea, dacă după alegerea patului ideal nu le puteți face să dorească să-l folosească, urmați următoarele sfaturi pentru a face acest lucru.

Învățându-mi pisica să doarmă în patul ei - Alegeți un pat potrivit

Sfaturi pentru ca pisica ta să doarmă în patul său

Dacă ați decis că pisica ar trebui să doarmă în patul ei, pregătirea pentru aceasta ar trebui să înceapă din momentul în care pisica ajunge acasă. Cu toate acestea, dacă aveți deja o felină adultă și acum doriți să învețe cum să-și folosească patul, cu răbdare acest lucru va fi de asemenea, posibil, așa că nu vă faceți griji.

  • Așează-i patul un loc fix a casei, de preferință într-un colț unde pisica este obișnuită să doarmă. Dacă animalul tău preferă așa și vremea o permite, găsește un loc cald.
  • Dacă îi place sa doarma pe culmi, luați un pat cu un suport sau așezați-l pe un raft sau un scaun. Asigurați-vă că are suportul adecvat pentru a evita accidentele.
  • În orele zilei în care pisica este trează, profită de ocazie joacă-te cu ea și obosește-o, astfel încât să se simta epuizata în timpul nopții. În niciun moment nu o trezești din somnurile de zi.
  • Dacă ceea ce vrei este să nu se urce în patul tău, ține ușa dormitorului închisă noaptea, indiferent de miaunele animalului pentru ca tu să ii deschizi. Dacă insistă și nu se culcă, pune-o singura pe pat și alint-o. Repetați acest lucru pentru câteva zile la rând.
  • Pentru a o face să se simtă mai confortabil, poți lăsa în patul pisicii o haină care miroase a tine, în felul acesta felina se va simți în siguranță.
  • Când observați că intră singur în pat, mângâie-o și laudă-i comportamentul astfel încât să înțeleagă că a fi acolo este bine.
  • Evitați să-i dați prea multă mâncare înainte de a merge la culcare deoarece acest lucru o va face doar hiperactiva. O cină ușoară și o mică sesiune de jocuri sunt cele mai bune pentru un somn bun.
  • Atât pentru a-l împiedica să se urce pe patul tău, cât și în alte spații în care nu vrei să doarmă, încearcă sa genereazi un sunet neplăcut când urca in acele locuri, fie cu un clopot, fie cu niște monede. Acest lucru o va face să asocieze locul cu sunetul respectiv. Evitați să isi dea seama că sunteți cel care face zgomotul enervant, deoarece atunci nu va funcționa.
  • Nu o maltratați niciodată și nu folosiți violența pentru a încerca să o educați.

Cu răbdare și dragoste veți vedea cum aceste sfaturi vă vor face pisica să doarmă în patul său după ce le-a repetat câteva zile. Desigur, trebuie să fii ferm și să nu te grabesti în încercările tale, pentru că un moment de slăbiciune o va face doar să o încurce.

Amintiți-vă întotdeauna că o pisică sănătoasă, cu toate vaccinările și verificările sale veterinare la zi, nu vă va transmite nicio boală, chiar dacă doarme cu voi.

Învățându-mi pisica să doarmă în patul ei - Sfaturi pentru ca pisica ta să doarmă în patul ei

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Învață-mi pisica să doarmă în patul lui, vă recomandăm să intrați în secțiunea Educație de bază.

[ad_2]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top