Îngrijirea sănătății dentare a pisicii: Ghid practic

Chiar și pisicile au nevoie de o igienă dentală corespunzătoare pentru a-și menține sănătatea și confortul. Îngrijirea dentară a pisicilor poate fi o provocare pentru proprietari, dar cu câteva sfaturi utile și o rutină regulată, este posibil să rămânem în pas cu sănătatea dentară a felinelor noastre dragi. În acest articol, veți găsi un ghid practic de îngrijire a sănătății dentare a pisicii, astfel încât să puteți fi siguri că prietenul vostru făcut din blană și feline va fi mereu în formă bună.

1. Îngrijirea sănătății dentare a pisicii: Importanța unei igiene orale adecvate

Este important să înțelegem îngrijirea corectă a sănătății dentare a pisicii, pentru a preveni infecțiile, inflamațiile, parodontoza și boli orale mai grave. Îngrijirea corectă a sănătății dentare a pisicii poate preveni mirosul neplăcut din gură, deteriorarea țesuturilor moi și bolile sistemice, cum ar fi diabetul și bolile renale.

Cum vă puteți asigura că pisica dvs. are o igienă orala adecvată? Pentru a-i oferi pisicii dvs. o sănătate bună a gurii, trebuie să urmați câteva pași esențiali:

 • Uneori, puteți verifica singur starea gurii, dar ar trebui să rețineți că un specialist în sănătatea dentară a pisicilor este întotdeauna în măsură să vă ofere cea mai bună recomandare și tratament;
 • Să înțelegeți ce alimente sunt bune pentru sănătatea dentară a pisicii sau cum să pregătiți dieta pentru a include alimente sănătoase;
 • Încercați să curățați dintii și gingiile pisicii cu un periuță de dinți specială pentru animale;
 • Utilizați paste dentare speciale de animale de companie și oferiți-i pisicii dvs. gustări sănătoase;
 • Realizați controale dentare regulate.

Igiena orala adecvata este esențiala pentru a menține sănătatea dentară a pisicii dvs. și pentru a preveni diferite boli orale. Este important ca proprietarii de pisici să ia în considerare aceste sfaturi și să învețe cum să îngrijească corect dinții animalelor lor.

2. Cum să menținem sănătatea dentară a pisicii noastre: Sfaturi utile și instrumente necesare

Stil de îngrijire: Menținerea unei sănătăți dentare adecvate la animalele de companie, în special la pisici, necesită o îngrijire regulată. Luați în considerare următoarele sfaturi pentru menținerea sănătății dentare a pisicii dvs.:

 • Asigurați-vă că oferiți pisicii dvs. o dietă echilibrată și sănătoasă, pentru a ajuta la reducerea formării tartrului.
 • Controlați periodic dinții pisicii dvs., scoțând în evidență problemele dentare și luând măsuri preventive mai devreme decât târziu.
 • Programați-vă îngrijirea periodică la cabinetele veterinare pentru o curățare profesională.

Instrumente necesare pentru îngrijirea pisicii: Instrumentele adecvate și produsele pentru igiena orală sunt un factor important atunci când vă îngrijiți pisica. Trebuie să utilizați următoarele elemente:

 • Periuță de dinți – Pentru a ajuta la prevenirea formării tării și a placii, puteți folosi periuța obișnuită sau să folosiți periuța specială pentru animale de companie, care este mai mică și mai moale și poate fi folosită fără riscuri.
 • Pastă de dinți – Pentru a preveni formarea tartrului și a problemelor dentare mai grave, asigurați-vă că utilizați o pastă de dinți specială pentru animale de companie.
 • Stick cu aromă – Folosiți un produs cu aromă care este potrivit pentru animale de companie, care poate fi utilizat pentru a curăța și îndepărta tartrul. Acestea sunt ușor de folosit și pot ajuta la prevenirea problemelor dentare.

Prevenirea complicațiilor: Aceste instrumente și sfaturi vor ajuta la prevenirea complicațiilor și a bolilor dentare. O îngrijire adecvată a dinților pisicii poate să prevină cariile, bolile parodontale și inflamațiile, care ar putea necesita tratamente costisitoare.

3. Prevenirea problemelor dentare la pisici: Ghid practic pentru o igienă orală eficientă

Îngrijirea corectă și tratarea problemelor de sănătate bucală sunt esențiale pentru prevenirea problemelor dentare la pisici.

1. Curățarea dinților fără pastă de dinți
Curățarea corectă a dinților poate ajuta pisica dvs. să evite problemele dentare. Utilizați o periuță pentru animale și răzuitori special concepuți pentru a curăța dinții pisicii. Începeți metodic de la vârful gurii și răzuindu-i dinții și măselele în direcția sursei de lumină. Sarcina dvs. este să acoperiți fiecare dințe în mod egal, mai ales pe cei situatiți imediat lângă gingie. Este posibil ca pisica dvs. să nu îndure experiența bine, de aceea este important să rămâneți calm și să vă asigurați că nu îi provocați durere. Dacă simțiți că suferă, asigurați-vă că mângâiați-o și folosiți mai multe ședințe de curățare pentru a reuși să curățați toți dinții.

2. Folosirea produselor orale speciale pentru pisici:
Pe lângă curățarea dinților cu periuța, puteți adăuga produse special concepute pentru igiena orală a pisicilor. Aceste produse acționează contra bacteriilor și glutelor care se acumulează pe dinți. Majoritatea produselor au și un miros plăcut de fructe, ceea ce le face mai placute pentru animale. Iată câteva produse orale care pot fi folosite:

 • Gingivită de îngrijire orală
 • Gel pentru îngrijirea cavității bucale
 • Praf dental pentru îngrijirea dinților

3. Oferă-i pisicii mâncare și jucării special concepute pentru sănătatea orală:
Câteva mâncăruri sunt special concepute pentru a susține igiena orală a pisicilor. Acestea sunt bogate în nutrienți și sunt îmbogățite cu vitamine și minerale necesare sănătății dinților și gingiilor. De asemenea, sunt disponibile și anumite jucării care sunt special create pentru a-i oferi pisicii dvs. o igienă orală adecvată, cum ar fi măselele Textured și Reversible, care permit pisicii să se odihnească și să obțină un masaj facial.

Pentru realizarea unei îngrijiri dentare eficiente și atentă a pisicii, este important să se urmeze ghidul nostru practic. Acest lucru vă va asigura că pisica dumneavoastră va avea sănătatea dintilor și a gingiilor de care are nevoie pentru o viață sănătoasă și fericită. Fiți responsabili și vă asigurați că pisica dumneavoastră trăiește la maxim potențialul său sănătos.

Comenteaza