Cerințe pentru a fi dresor de câini

[ad_1]

Te-ai gândit vreodată să lucrezi cu câini? Ai vrea să devii dresor de câini? În acest articol despre e-pet.ro veți afla despre cerințele pentru a fi dresor de câini, timpul necesar pentru a o face, pașii pe care îi puteți face și câteva sfaturi suplimentare.

Înainte de a vedea care sunt alternativele pentru a învăța să instruiți câinii în mod profesional, trebuie să știți care sunt cerințele pentru a fi un bun antrenor. Nu este vorba doar de cunoștințe despre câini, ci trebuie să știi și ceva despre relațiile umane, vânzări și marketing.

Cerințe pentru a fi un bun dresor

Dacă vrei să devii un dresor profesionist ar fi indicat:

 •  Sa iubesti cainii. Dacă nu iubești câinii, mai bine găsești o altă modalitate de a-ți câștiga existența.
 • Aveți o pasiune pentru munca și trăirea cu câinii. Indispensabil pentru a te simți fericit lucrând ca antrenor.
 • Relaționați-vă bine cu oamenii și simțiți-vă confortabil lucrând cu ei. Ca antrenor va trebui să lucrați cu oameni la fel de mult sau mai mult decât cu câinii. De asemenea, proprietarii sunt adesea mai supărați decât câinii lor. Aceasta este una dintre cerințele pe care puțini dresori le îndeplinesc.
 • Tratați oamenii și animalele cu respect, bunătate și încredere. Nu fi niciodată arogant în jurul oamenilor care nu știu prea multe despre câini (aceasta este o apariție frecventă în lumea dresajului canin).
 • Trebuie sa aveti abilități excelente pentru a învăța oamenii. Una dintre principalele probleme pentru mulți formatori este că aceștia nu sunt capabili să transmită cunoștințele oamenilor care îi angajează. În consecință, ajung să antreneze câini care răspund doar manipulatorului și nu proprietarilor lor.
 • Fiți foarte răbdători și înțelegeți că violența și abuzul nu își au locul în dresajul animalelor.
 • Să ai un simț al umorului excelent.
 • Ai un puternic simț al eticii.
 • Fii calm și pozitiv. Adică nu este ușor să ieși din starile tale și că iei lucrurile negative pur și simplu ca ceva temporar. Trebuie să vă puteți aminti cu ușurință lucrurile bune și să lăsați răul să plece.
 • Nu subestimați niciodată abilitățile și cunoștințele altor formatori, chiar dacă aceștia folosesc tehnici pe care le considerați inadecvate sau crude.

Pe lângă acele caracteristici (pe care este posibil să le aveți deja sau să le dobândiți încetul cu încetul), va trebui să vă dezvoltați alte cunoștințe și alte abilități pe măsură ce învatati:

 • Cunoașteți multe tehnici de antrenament pentru câini, chiar dacă nu le folosiți pe toate. Acest lucru vă va ajuta să recunoașteți avantajele și dezavantajele fiecărei tehnici și să le selectați în mod conștient pe cele pe care le utilizați.
 • Mențineți dorința de a învăța noi tehnici și abilități, chiar și atunci când ați devenit deja un antrenor expert.
 • Obțineți o cunoaștere solidă despre teoriile învățării. În special, tot ce ține de învățarea animalelor.
 • Obțineți o cunoaștere solidă despre comportamentul animalelor. Nu numai despre câini, ci despre toate animalele  (în special mamifere).
 • Dezvoltă gândirea critică. Acest lucru vă va ajuta să recunoașteți mai ușor ceea ce vă este util și ce nu. Acest lucru este deosebit de important atunci când învățați despre o nouă tehnică. Citiți mult, dar nu credeți tot ce citiți.
 • Dezvoltă gândirea creativă. Una dintre cele mai importante caracteristici ale celor mai buni formatori este aceea că sunt capabili să rezolve noi probleme cu acțiuni care nu au fost niciodată încercate.
 • Aflați mai multe despre marketing, publicitate și finanțe. Nu trebuie să faceți un master în administrarea afacerilor, dar va trebui să aveți cunoștințe de bază despre cum să conduceți o afacere.
 • Învață să planifici și să urmezi un plan. Acest lucru vă va ajuta să vă planificați sesiunile de instruire, cursurile pe care urmează să le susțineți, datele de plată etc. Este foarte important să faceți acest lucru.
 • Aflați despre nutriția și sănătatea câinilor. Acordați o atenție deosebită când vine vorba de primul ajutor canin.
Cerințe pentru a fi antrenor de câini - Cerințe pentru a fi un bun antrenor

Timpul necesar pentru a deveni antrenor

Dacă credeți că îndepliniți unele dintre cerințele de mai sus și le puteți dobândi pe celelalte, trebuie să vă gândiți dacă sunteți dispus să perseverati atâta timp cât este nevoie pentru a deveni antrenor de câini.

În medie, veți avea nevoie de 3-5 ani de experiență înainte de a deveni un bun antrenor . După 10 ani Vă puteți considera deja un expert, așa cum se întâmplă cu aproape orice activitate. Cu toate acestea, „marii maeștri” de instruire a câinilor au de obicei 20 sau mai mulți ani de experiență. Evident, aceste vremuri sunt relative și pot varia foarte mult în funcție de câtă relație ați avut cu câinii în trecut.

Cerințe pentru a fi antrenor de câini - Timpul necesar pentru a deveni antrenor

Pași pentru a deveni dresor de caini

În primul rând, este recomandabil să obțineți câteva cărți, videoclipuri și reviste de dresaj pentru câini pentru a afla mai multe despre subiect. Este important să vă informați bine, chiar dacă intenționați să vă înscrieți la o școală de formare. După ce cunoașteti teoria, ar trebui să decideți cel mai bun mod de a învăța abilitățile practice. Un prim pas bun este să participați la seminarii, ateliere și conferințe pe această temă. Deși nu veți practica prea mult, cel puțin veți putea întreba și argumenta. Rețineți că aceștia sunt doar primii pași.

După ce ați aflat despre subiect, puteți participa la un curs complet într-o scoala de traineri. Aceasta este cea mai bună opțiune dacă există oricare dintre aceste școli în orașul dvs. Aveți grijă să alegeți corect școala de formare. Nu toate sunt bune.

Dacă sunteți un profesionist într-un domeniu conex (medicină veterinară, biologie, psihologie, zootehnie etc.) puteți urma un curs postuniversitar în comportamentul animalelor sau discipline conexe. În mod ideal, ar trebui să căutați un program practic care nu te orientează doar spre cercetare (dacă nu vrei să devii academician, desigur). Unele dintre aceste programe oferă burse, deci nu renunțați la această opțiune doar pentru că nu este disponibilă în orașul dvs. Și dacă orașul dvs. nu organizează seminarii sau conferințe și nu există școli pentru formatori? Găsiți un club canin și începeți să practicați un sport precum Agility sau Freestyle.

Și dacă nu există cluburi canine? Ei bine, în acest caz opțiunile sunt următoarele:

 • Lucrează ca voluntar într-un adăpost pentru câini și învață pe cont propriu. Experiența pe care o obțineți acolo, împreună cu sfaturile pe care le primiți de la alți voluntari, vă vor ajuta să înțelegeți mai bine comportamentul câinelui. Desigur, va trebui să citiți o mulțime de cărți și să obțineți mai multe videoclipuri.
 • Deveniți ucenic la un dresor profesionist de câini. Acesta este cel mai bun mod de a învăța dacă alegeți bine antrenorul. Poate fi chiar mai bine decât să mergi la o școală de formare.
 • Angajați un antrenor profesionist care să vă învețe. Acest lucru este foarte util dacă nu puteți găsi un antrenor care să vă facă ucenic sau dacă nu aveți suficient timp pentru a lucra ca ucenic.
 • Luați un curs de antrenament la distanță pentru câini. Există multe cursuri la distanță care învață cum să dresezi câinii. Desigur, cu un curs din acestea nu veți putea învăța abilități practice, dar veți putea pune întrebări. Dacă alegeți această opțiune, veți câștiga experiență pe cont propriu, poate oferind voluntariat sau participând la sporturi pentru câini. Aceasta nu este cea mai bună opțiune, deci trebuie doar să o considerați ca o completare a altor alternative.

Indiferent de alternativa pe care o alegeți pentru a deveni dresor de câini, actualizați-vă frecvent cunoștințele. Citiți o mulțime de cărți, urmăriți o mulțime de videoclipuri și abonați-vă la mai multe reviste pentru câini. În plus, ar fi ideal pentru dvs. să studiați comportamentul animalelor în general, nu doar câinii.

Cerințe pentru a fi antrenor de câini - Pași pentru a deveni antrenor

Sfaturi suplimentare pentru a deveni trainer

Un sfat foarte util pentru deveni dresor de câini este sa interacționați cu persoane implicate în activități cu câini. Conectați-vă cu crescătorii, antrenorii, manipulatori, medici veterinari etc. Vei vedea că vei învăța multe trucuri în timpul conversațiilor pe care le ai cu acești oameni și a activităților pe care le faci.

Cerințe pentru a fi antrenor de câini - Sfaturi suplimentare pentru a deveni antrenor

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Cerințe pentru a fi dresor de câini, vă recomandăm să intrați în secțiunea noastră de Caini.

[ad_2]

Comenteaza