Dresaj câini Schutzhund

[ad_1]

Metode pentru dresaj câini Schutzhund

Schutzhund o IPO (acronim pentru cuvântul german Internationale Prüfungs Ordnung) este o metoda de dreasaj pentru câinii de protecție. Termenul Schutzhund este de origine germană și literalmente înseamnă „câine de protecție”. Conceput inițial ca un test pentru a ajuta la evaluarea temperamentului și a capacităților păstorilor germani, acest sport a câștigat popularitate în rândul fanilor câinilor de rase diferite, iar în prezent participă la toți cei care necesită un test de lucru conform FCI.

Intenția acestui sport este de a demonstra inteligența și capacitatea de lucru a câinilor. Prin urmare, în timpul competițiilor sunt puse la încercare stabilitatea mentală și emoțională, eficiența structurală, antrenabilitatea, capacitatea olfactivă, rezistența, disponibilitatea de a lucra și curajul câinilor. Dacă sunteți interesat, în articolul e-pet.ro vom extinde informațiile despre acest dresaj câini Schutzhund.

Chiar dacă intenția inițială este de a testa câinii, în timpul competițiilor sunt testați și dresorii și antrenorii canini. În plus, capacitatea antrenorilor din diferite cluburi și chiar din țări este pusă la încercare, deoarece există campionate locale și internaționale Schutzhund. Multe țări au o echipă națională Schutzhund, formată din cele mai bune perechi de câini-ghid din această disciplină.

Rase comune de schutzhund

Pe la începutul secolului al XX-lea, ciobanii germani au fost crescuți pentru un singur scop: a fi câini de lucru. Cu toate acestea, a apărut un curent paralel în care au încercat să demonstreze marile capacități ale acestei rase. Doar exemplarele care au dezvoltat corect schutzhund au avut voie să se reproducă.

În prezent, aceasta nu mai este o cerință esențială, cu toate acestea, este o practică care continuă să fie dezvoltată în Germania pentru a avea în continuare specimene calificate și inteligente.

Cele mai frecvent utilizate rase pentru schutzhund sunt următoarele:

Fazele schutzhundului

Există trei niveluri diferite în acest sport, ducând la trei titluri:

  • SchH1, care este nivelul de plecare
  • SchH2, care este nivelul mediu
  • SchH3, care este nivelul avansat

Acest concurs evaluează viteza de răspuns, impulsul și stabilitatea câinilor, punând la încercare capacitățile și caracterul câinilor. Cu toate acestea, toți câinii trebuie să poată participa la oricare dintre niveluri, în cele trei secțiuni ale Schutzhund:

  • Ascultarea canină: Se evaluează sensibilitatea câinelui față de instrucțiunile antrenorului său și eficacitatea animalului de a îndeplini ordinele pe care le dă, într-un mod fericit și entuziast.
  • Urmărirea: Unde sunt evaluate capacitatea câinelui de a adulmeca, concentrarea și perseverența, precum și disponibilitatea de a lucra cu antrenorul său.
  • Protecţie/ apărarea: Dorința de a lupta, curajul, încrederea și ascultarea de ordinele date de antrenorul lui sunt evaluate într-o serie de situații speciale. Această parte a instruirii schutzhund ar trebui să fie efectuată de un profesionist cu experiență. O educație proastă în protecție și apărare poate avea consecințe grave pentru proprietar.
Antrenamentul câinilor Schutzhund - Fazele Schutzhund

Observații Schutzhund

Dincolo de cele menționate anterior, câinii și antrenorii lor participă nu doar la acest sport, ci și câinii joacă un rol foarte important. judecători și figuranți in competiție.

Această disciplină a evoluat într-o activitate practicată în zeci de țări din întreaga lume, cu evenimente la nivel local, național și internațional. Schutzhund este, fără îndoială, un sport foarte competitiv. Alte sporturi pentru câini care vă pot interesa sunt Agility sau Canicross.

Antrenament pentru câini Schutzhund - Observații despre Schutzhund

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Dresaj câini Schutzhund, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza