Cum ar trebui să fie o sesiune de dresaj pentru câini?

[ad_1]

Antrenamentul câinilor este esențial pentru o viață armonioasă cu câinele, motiv pentru care desfășurarea ședințelor în mod corespunzător este esențială: trebuie să ne învățăm câinele în mod adecvat, altfel el nu va învăța cum ar trebui.

Fie că vorbim despre antrenamentul de bază sau avansat al câinilor, în acest articol e-pet.ro vă vom oferi cheile pentru a efectua un sesiune de dresaj pentru câini adecvat având în vedere locul, semnele, ora și multe alte sfaturi.

Descoperiți tot potențialul pe care câinele dvs. îl are urmând sfaturile pe care vi le propunem mai jos:

Pregătește o sesiune de dresaj pentru câini

Sesiunea de antrenament a câinilor este timpul pe care îl dedici dresează-ți formal câinele fără întreruperi. Deși majoritatea cărților de dresaj pentru câini vorbesc despre sesiunea de antrenament, de obicei îi dedică un spațiu mic și nu îl acoperă în detaliu. Acesta este motivul pentru care mulți formatori începători se confundă atunci când decid cum să lucreze fiecare sesiune. Unii ocupă mult timp pentru o sesiune, alții aleg locul greșit, alții încearcă să antreneze multe exerciții în fiecare sesiune etc.

Aici veți învăța tot ce ține de sesiunile de antrenament pentru câini, unde este cel mai bun loc pentru a vă antrena câinele până la ce ton de voce ar trebui să utilizați pentru a da ordine.

Înainte de a începe o sesiune de dresaj pentru câini, trebuie să definiți unde o veți desfășura, ce criterii veți antrena în acea sesiune, ce echipament veți avea nevoie și ce comenzi veți folosi. Cu alte cuvinte, trebuie să fi planificat sesiunea de antrenament înainte de a o începe.

Ca sa  planificați corect o sesiune, trebuie să știi diferența dintre o sesiune de dresaj pentru câini și perioada. De asemenea, ar trebui să înțelegeți importanța calendarului, a ratei de întărire și a criteriilor de formare a câinilor.

Aici veți învăța să planificați și să efectuați sesiuni de dresaj pentru câini. În plus, veți învăța câteva strategii pentru a antrena comportamente noi și a elimina obiceiurile proaste la câinele dvs. și veți cunoaște categoriile diferitelor exerciții de bază de ascultare.

Cum ar trebui să fie o sesiune de antrenament pentru câini? - Pregătiți o sesiune de antrenament pentru câini

Locul de dresaj pentru câini

Locul de antrenament al câinilor este foarte important pentru a obține o atentie bună a câinilor și rezultate adecvate. Locul poate varia pe parcursul învățării.

Când ne prefacem că predăm o nouă comandă curs de formare, va fi foarte important să începi să exersezi într-un loc linistit fara stimuli. Casa noastră, grădina sau o zonă împrejmuită sunt câteva exemple. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare și unii factori precum faptul daca câinele a urinat, că este sănătos din punct de vedere fizic pentru a îndeplini această comandă sau că nu a mâncat recent pentru a putea lucra cu specialitati.

Cu toate acestea, atunci când câinele nostru înțelege pe deplin o comandă, putem începe să lucrăm in cele mai aglomerate locuri unde poate fi distras. Acest proces trebuie făcut treptat. A fi capabil să le captam atenția chiar și atunci când există stimuli foarte puternici este foarte interesant pentru câine să răspundă în același mod oriunde s-ar afla.

Cum ar trebui să fie o sesiune de antrenament pentru câini? - Locul de antrenament pentru câini

Perioade și sesiuni de antrenament

Ideal ar fi să lucrăm zilnic cu câinele nostru pentru a obține rezultate bune, totuși și dacă nu avem suficient timp pentru acesta, putem dedica între 2 și 3 ședințe pe săptămână. Asta va depinde și de rezultatele pe care dorim să le obținem, de nivelul dvs. de bunăstare sau de capacitatea mentală.

Pe de altă parte, trebuie să știm că ședințele de antrenament nu ar trebui să fie excesiv de lungi, deoarece acest lucru poate copleși câinele provocând disconfort. Lucrul potrivit este să te dedici între 5 și 10 minute pe zi. Sesiunile ar trebui să conțină o primă parte în care vom exersa comenzile deja învățate și mai târziu vom lucra la cele noi.

Cum ar trebui să fie o sesiune de antrenament pentru câini? - Perioade și sesiuni de antrenament

Comenzi sau semnale

Comunicarea corectă cu câinele nostru este foarte importantă pentru a ne asigura că sesiunile de antrenament oferă rezultate bune. În postarea noastră despre cum să vorbești cu câinele tau, vei găsi toate comenzile de dresaj de bază în diferite limbi.

Tu ar trebui sa alegi un cuvânt care nu poate fi confundat cu alte cuvinte frecvent utilizate cu câinele tău De exemplu, dacă câinele dvs. se numește Sile, nu utilizați comanda „sezi”, s-ar putea confunda. O utilizare mai bună “Asis” in franceza.

Pe de altă parte, ar fi, de asemenea, ideal să o combinați cu un semnal fizic acompania sunetul. Acest proces va fi de mare ajutor, deoarece câinele va înțelege mai ușor și va fi foarte util dacă câinele suferă de surditate în viitor.

Cum ar trebui să fie o sesiune de antrenament pentru câini? - Comenzi sau semnale

Alte sfaturi

La antrenament trebuie să încurajăm câinele să dezvolte ordinea sau comportamentul pe care vrem să-l învățăm în mod natural. Din acest motiv, vă invităm să respingeți procedurile de antrenament excesiv de complexe, să arătați mai bine tehnici simple și ușor de învățat.

Eliminarea pedepselor fizice este un alt punct foarte important de luat în considerare. Câinii supuși utilizării gulerelor de sufocare sau gulerelor electrice tind să se dezvolte probleme de comportament grave, precum și probleme fizice majore. Un câine stresat sau cu un disconfort fizic evident nu poate învăța așa cum ar face alt câine. Din acest motiv, e-pet.ro încurajează întotdeauna utilizarea cuvintelor pozitive.

Cum ar trebui să fie o sesiune de antrenament pentru câini? - Alte sfaturi

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Cum ar trebui să fie o sesiune de antrenament pentru câini?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini

[ad_2]

Comenteaza