Limbajul corpului cainelui -urechile inapoi

[ad_1]

 

LIMBAJUL TRUPULUI LA CÂINI ȘI CUM SĂ ÎL ÎNȚELEGI

Citirea indicilor comportamentali sau a limbajului corpului câinelui dvs. poate fi uneori destul de intuitivă. Cei mai mulți proprietari știu cum arată o coada sub forma de joc sau recunosc că un câine cu coada înfiptă între picioare este speriat sau se simte incomod.

O parte din limbajul corpului câinelui dvs. poate fi totuși mai greu de interpretat. Poziția urechilor câinelui dvs. se poate schimba în funcție de emoțiile lor. Câinele dvs. își poate pune urechile înapoi din mai multe motive.

Este important să vă amintiți ca trebuie să priviți limbajul corpului câinelui în ansamblu. Lucruri cum ar fi privirea la ceea ce fac ochii lor, dacă mușchii feței sunt tensionați sau relaxați și unde se află centrul de greutate al câinelui dvs. (dacă se apleacă de dvs., dacă sunt ghemuiți sau încovoiați etc.) Acest lucru este valabil mai ales pentru câinii cu urechi lungi, pendulante, precum câinii de rasa, deoarece evident nu-i pot mișca plat pe cap.

Privind alte semnale pe care le dă câinele alături de poziția urechii, poate deveni mai ușor să determinați ce încearcă să vă spună câinele. Acestea fiind spuse, iată câteva motive pentru care câinele dvs. își poate pune urechile înapoi.

 

Mulțumire

Urechile câinilor nu sunt ascuțite în mod natural, așa că, atunci când sunt relaxați, este logic să fie lăsați în poziția lor naturală. Dacă urechile câinelui sunt înapoi, dar nu sunt lipite de craniu, se poate datora faptului că sunt mulțumiți.

Un alt limbaj al corpului pe care îl puteți vedea dacă câinele dvs. este relaxat este o față “moale” (deci fără fruntea brăzdată sau curlarea buzelor), o poziție relaxată iar coada lor va fi în jos, dar relaxată și nu curbată între picioare.

 

Frică / Nervozitate

Poate că una dintre semnificațiile mai bine înțelese din spatele unui câine care își pune urechile înapoi este un semnal că sunt temători sau cel puțin atenți la ceva. Acest lucru poate fi valabil mai ales dacă vedeți acest indiciu împreună cu alte limbaje ale corpului.

Un câine anxios evita contactul cu ochii stapanului (acest lucru ar putea fi doar faptul că nu te privește cu ochii lor sau nu îți îndepărtezi complet fața de tine), au ochii atât de mari încât poți vedea albii ochilor (denumiți „ochi de balenă”), ținându-și coada în jos și aproape de corp, ghemuiți jos și / sau poziționându-și corpul departe de orice îi face să fie nervoși.

 

Avertizare

Un câine care ține urechile înapoi, mai ales dacă sunt fixate în jos, poate fi un semn că un câine este pe cale să muște. Acest lucru va coincide adesea cu limbajul trupului speriat.

Alte semne că un câine este dispus spre mușcare pot include, de asemenea, mârâitul, mârâitul și ondularea buzelor, dând priviri dure, statura înțepenita și chiar latrat. Majoritatea câinilor care mușcă fac asta din defensivă agresivitate versus ofensator. Simt nevoia să se protejeze.

Deși acest lucru poate fi descurajant, îngrijorător și stresant de văzut, este important să nu-ți pedepsești niciodată câinele pentru mârâit. Mustrând un câine pentru că avertizează despre sentimentul de teamă sau disconfort, ei învață că aceste comportamente de avertizare îi pun în dificultate. Data viitoare este posibil să nu dea niciun avertisment înainte de a mușca și nu rezolvă motivul pentru care arată aceste comportamente în primul rând.

În loc să pedepsiți mârâitul, ar trebui să căutați să aflați ce anume îl determină pe câinele dvs. să se simtă așa. De exemplu, dacă sunt înghesuiți de oameni noi, atunci ar trebui să li se acorde mai mult spațiu. Apoi, puteți lucra pentru a-i ajuta să se simtă mai confortabil în preajma străinilor, cu o pregătire de întărire pozitivă.

 

Boală / Vătămare

În unele cazuri rare, un câine cu un caz deosebit de urât de infecție a urechii poate să-și țină urechile înapoi, deoarece sunt dureroase. Ținându-i înapoi, ar putea să-i ferească de alte răni.

Urechile câinelui dvs. sunt incredibil de vasculare și, dacă scărpină sau scutură prea tare o ureche ce prezinta mâncărime, pot sparge un vas de sânge în interiorul pinnei urechii (clapa urechii). Când se întâmplă acest lucru, pinna se va umple cu sânge, oferindu-i un aspect umflat, pernos. De fapt, hematoamele auditive sunt uneori numite urechi de pernă din această cauză. Din păcate, acest lucru necesită asistență medicală veterinară pentru a scurge mai întâi pinna urechii din sângele colectat și apoi pentru a trata infecția urechii care a dat naștere.

Este important să tratați infecția urechii și să vă exersați dacă există o cauză de bază pentru a preveni probleme majore sau reapariția.

 

Ascultare

Uneori, un câine își poate trage urechile înapoi pentru a auzi mai bine ceva ce se întâmplă în spatele lor. S-ar putea să observați acest lucru dacă sunteți în grădină cu câinele dvs. și un alt membru al familiei îi sună din interiorul casei.

Anumite indicii comportamentale canine pot fi destul de simple de înțeles. Altele, cum ar fi plasarea urechii, pot fi mai nuanțate. Sigur, un câine înfricoșat își va pune urechile înapoi, dar nu toți câinii care își pun urechile înapoi sunt de fapt temători. Dacă doriți mai multe informații despre cum să decodați limbajul corpului câinelui dvs., discutați cu un profesionist specializat in comportament canin calificat.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza