[ad_1]
Cum se curata litiera pentru pisici?
Frecvența curățării variază în funcție de tipul de gunoi
Pisica este unul dintre cele mai exigente animale de companie în ceea ce privește igiena lor. Pentru a se ușura, are nevoie de o litiera pisicii spațioasă și curată, fără de care ar putea murdări toată casa.
Pentru a o ajuta să profite la maximum de litiera, va trebui să o cureți în mod regulat. Frecvența curățării variază în funcție de tipul de gunoi, dar și de momentele în care pisica își îndeplinește nevoile. Este important să subliniem că ritualul de curățare a litierei joacă un rol fundamental în sănătatea animalului de companie și, de asemenea, limitează riscul de infestare cu paraziți.
Deșeurile minerale care nu se aglomerează ajută la absorbția lichidelor, neutralizând în același timp mirosurile
Litiera este un instrument practic pentru izolarea solului și absorbția umezelii din dejectiile animalelor de companie, inclusiv pisicilor. nisipul este utilizat în principal de aceste pisici pentru a-și acoperi excrementele sau urina și pentru a preveni răspândirea mirosurilor neplăcute. Pentru confortul prietenului tău cu patru picioare, alegerea litierei este foarte importantă. De exemplu, așternutul mineral care nu se aglomerează este făcut din granule care ajută la absorbția lichidelor prin neutralizarea mirosurilor neplăcute din excreții. În ceea ce privește așternutul mineral aglomerat, acesta este realizat din granule de lut care, în contact cu urina, se transformă în blocuri ușor de îndepărtat și, prin urmare, practice pentru curățare. Pentru iubitorii de produse organice, există și așternuturi vegetale făcute cu materiale naturale, de exemplu cu fibre de lemn sau porumb: aceste așternuturi au o capacitate foarte mare de absorbție și nu sunt dăunătoare prietenului tău cu patru picioare.
Multe magazine pentru animale de companie oferă nisip de siliciu, care este cunoscut pentru capacitatea sa de a reține apa.
Litiera pisicii trebuie să combine confortul și practicitatea
Aceste produse sintetice sunt capabile să prevină formarea mirosurilor neplăcute care pot deranja pisica în timpul nevoilor sale viitoare. Litiera trebuie să combine confortul și practicitatea, de aceea trebuie să fie suficient de mare pentru ca pisica să se zgârie și, mai presus de toate, trebuie să aibă margini de maximum 20 cm pentru a evita căderea. După alegerea litierei, proprietarul va trebui să se ocupe de curățarea acesteia. În condiții normale, este important să verificați dacă este curat în fiecare zi, în timp ce pentru curățare depinde de tipul de substrat. Pentru produsele care absorb mirosurile, curățarea poate varia de la o data la doua zile la o dată pe săptămână. Deșeurile pot fi, de asemenea, un cuib de paraziți, pentru a preveni riscul de proliferare, trebuie schimbat cel puțin de două ori pe săptămână. De asemenea, este indicat să dezinfectați litiera pisicii pentru a elimina puricii și căpușele. În alte cazuri, granulele care izolează solul ar putea avea un miros urât, pentru a evita aceste inconveniente, vă recomandăm să spălați cu o jumătate de cană de oțet alb și bicarbonat de sodiu amestecat cu un vârf de sare.
Vă recomandăm să faceți câteva teste pentru a înțelege ce face pentru el
Pisica căreia nu îi place litiera, ar putea să-și facă nevoile oriunde în casă, pentru a preveni acest lucru și pentru a o ajuta să se simtă confortabil, alegerea litierei este esențială. Deși există patru tipuri de containere pe piață, va trebui întotdeauna să țineți cont de reacțiile felinei dvs. și vă recomandăm să faceți câteva teste în acest sens. Alegerea litierei este la fel de importantă ca și cutia de gunoi, deoarece pisica trebuie să aibă suficient spațiu pentru a-și putea face nevoile. Curățarea litierei pisicii și a containerului trebuie făcută cel puțin o dată pe săptămână.
[ad_2]