Proprietățile catnip

[ad_1]

Pisicile sunt feline domestice care nu și-au pierdut instinctul de vânătoare, de unde și natura lor independentă, exploratoare și aventuroasă care de multe ori îi înnebunește pe proprietari, care trebuie să rămână atenți și informați, de exemplu, cu privire la acele plante toxice pentru pisici.

Cu toate acestea, practic toți acei oameni care au primit o pisică în casa lor știu că există o plantă pe care, departe de a fi toxică, o iubesc și provoacă diverse reacții în ele, ne confruntăm cu binecunoscutul catnip. Dacă doriți să aflați mai multe despre această plantă, în acest articol vă vom spune despre proprietățile catnip.

Ce este catnip?

Catnip poartă numele botanic de Nepeta cataria, deși primește și alte denumiri precum menta pisicii, busuioc de pisică, etc.

Este cu siguranță o plantă al cărui aspect este similar cu cel al mentei, frunzele sale sunt verzi, cu margini zimțate și lungimea este între 20 și 60 de centimetri înălțime. da OK este o planta originara din Europa, crește și sălbatic în America de Nord și Asia de Vest.

De ce le place pisicilor atât de mult această plantă?

Catnip este foarte bogat în uleiuri esențiale și acest lucru face 7 din 10 pisici sa reacționeaze în fața ei, arătând un interes neobișnuit pentru această plantă.

Mai întâi, putem observa cum pisica se apropie de plantă, se freacă de ea, o linge, o mestecă și emite sunete similare cu cele ale intrarii in  călduri a pisicii, dar această reacție nu se termină aici, mai târziu multe pisici încep să sară dintr-un loc în altul , să alerge … Pot, de asemenea, să se rostogolească asupra lor și să vâneze șoareci imaginari. Da, fără îndoială, această plantă exercită un efect narcotic care seduce mai multe feline, dar de ce apare această reacție?

Acest efect narcotic se datorează unui principiu activ numit nepetalactona, această substanță este capabilă să se lege de acele celule a căror funcție este de a stimula neuronii sensibili și reacția pe care o experimentează pisica înainte de această plantă se datorează unei supra-stimulări care nu are loc în mod natural înaintea altor stimuli.

În plus față de efectul narcotic, catnip induce comportamente la pisică similare cu cele care apar în timpul curtei și împerecherii.

Proprietățile catnip sau catnip - De ce le place pisicilor atât de mult această plantă?

Proprietăți Catnip

Datorită proprietăților sale, catnip oferă pisicii dvs. mai multe beneficii:

  • O încurajează să se joace și să alerge
  • O face ușor activa și predispusa la  mișcare
  • Stimuleaza mintea pisicii datorită jocului

Din acest motiv, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că multe jucării pentru pisici, precum și zgârieturi includ catnip, în plus, astăzi poate fi găsit și sub formă de aerosol și pulverizează-l pe animalul tău de companie Vă va permite să reacționeze prin miros la nepetalactonă, obținând astfel o recompensă imediată care poate fi folosită ca întărire pozitivă.

Poate fi catnipul toxic pentru pisica ta?

Catnip nu este toxic pentru pisici și nici nu da dependenta. Prin urmare, nu există nicio problemă în faptul că pisica noastră este moderat expusă la această plantă și da, moderarea aici este foarte importantă.

O pisică expusă continuu la efectul narcotic al catnipului poate fi periculoasă, deoarece, deși nu este obișnuită, poate manifesta comportamente agresive, în același mod, expunerea excesivă poate pune în pericol sănătatea animalului dacă există terase sau ferestre deschise.

Catnip este ideal pentru felinele noastre, motiv pentru care le place în general, cu toate acestea, subliniem acest lucru moderarea și supravegherea sunt importante.

Proprietățile catnip sau catnip - Poate catnip să fie toxic pentru pisica ta?

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Proprietățile catnip sau catnip, vă recomandăm să intrați în secțiunea Pisici.

[ad_2]

Comenteaza