Top rase de câini ideale pentru apartamente și spații mici

Într-un context în care tot mai mulți oameni își doresc un animal de companie, dar locuiesc în apartamente sau spații restrânse, alegerea rasei potrivite poate fi o provocare. Câinii care se potrivesc mediilor urbane trebuie să aibă o personalitate calmă, să nu fie foarte activi și să nu necesite mult spațiu pentru mișcare. În acest articol, vom vorbi despre cele mai bune rase de câini pentru apartamente și spații mici, care sunt potrivite pentru oricine dorește să-și completeze familia cu un prieten patruped.

1. Top rase de câini ideale pentru apartamente și spații mici

1. Bichon Frise

Bichon Frise este un câine mic, energic și prietenos care se poate potrivi perfect spațiului tău. Acesta se acomodează și la viața de apartament și se va bucura de alergat și joaca în jurul spațiului interior. Este potrivit pentru familiile care îl pot îngriji zilnic și exersa. Are nevoie de suficientă exercițiu fizic și stimulare mentală pentru a fi fericit și sănătos.

 • Greutate: 4 – 6 kg
 • Înălțime: 20 – 30 cm
 • Durată de viață: 12 – 15 ani

2. Chihuahua

Chihuahua este un câine popular printre persoanele care locuiesc în apartamente. Este mic, ușor de îngrijit, se hrănește rapid și nu are niciun fel de alergii alimentare. Chihuahua se poate adapta la orice fâșie de vârstă și iși studiază proprietarul și atmosfera internă. Are nevoie de mișcare, dar se poate acomoda bine la o viață sedentară.

 • Greutate: 0,5 – 3 kg
 • Înălțime: 15-25 cm
 • Durată de viață: 12 – 20 ani

3. Pug

Pugul este o altă rasă de câine mică, care va fi un companion ideal într-un apartament și se potrivește bine în familii cu copii. Aceștia se hrănesc rapid, sunt energici și foarte iubitori. Are nevoie de exerciții fizice regulate, dar nu prea multe. Nu are nevoie de prea multă exercițiu și se poate hrăni doar în câteva minute, oferind cea mai ușoară cale de a obține o rasă de câine.

 • Greutate: 4 – 6 kg
 • Înălțime: 23 – 28 cm
 • Durată de viață: 12 – 15 ani

2. Alege un câine potrivit pentru casa ta: ce rase sunt cele mai bune pentru apartamente

Atunci când îți alegi un câine, schimbarea stilului de viață poate presupune o decizie importantă. Acum că începi să te gândești să-ți iei un câine, trebuie să te asiguri că antecedentele, spatiile și stilurile de viață se potrivesc. Anumite rase de câini sunt mai potrivite pentru o casă, ceea ce face dificilă alegerea unei rase potrivite. Dacă locuiți într-un apartament, există câteva rase recomandate bune pentru dumneavoastră.

 • Yorkshire terrier – Acest câine este destul de mic, un membru ideal al familiei pentru oricine care trăiește în apartament. Acesta este un animal energic, care își menține greutatea și care este plăcut în îngrijirea și întreținerea sa.
 • Caniche toy – Aceasta rasă are, de obicei, o personalitate ușoară și încântătoare. Acesta este un câine care preferă să se plimbe afară, dar și să stea relaxat în casă. Este perfect adaptat la viața în apartament.
 • Bichon frise – Un câine cu energie pozitivă, energic și sincer, este o combinație de cere și afecțiune. Acesta este un câine foarte potrivit pentru trăit în spațiile închise, fiind foarte blând și bun pentru familiile care stau în apartament.

În plus, trebuie să ții cont de efortul pe care ar trebui să-l depui pentru a-ți crește câinele în condiții bune. Trebuie să ții cont de faptul că ai nevoie de timp pentru a-ți crește câinele potrivit. De asemenea, trebuie să te asiguri că vei avea timp să te ocupi de îngrijirea și educarea lui. Sunt mai multe variante care țin cont de toate aceste necesități. Alegerea unui câine potrivit pentru casa ta poate fi ușoară dacă ții cont de toate acestea.

3. Câini mici: o listă de rase adecvate pentru proprietarii de apartamente și de spații mici

Câinii mici – aceia despre care spunem “Adorabili!” sau “Cum poți să nu-i iubești?” sunt o opțiune ideală pentru proprietarii de apartamente și de spații mici. Datorită dimensiunilor lor atât de appealling care le permit să se încadreze cu ușurință pe orice canapea, le alegerea lor pentru cei cu un patrimoniu limitat este foarte înțeleaptă. Iată 3 popoare mici de câini care sunt perfecte pentru acest lucru:

 • Coton de Tulear: mici, suculente și energice, cotonii de Tulear sunt plini de viață și au potențial să se împrietenească rapid cu noii stăpâni. Sunt unii dintre cei mai ușori câini din lume – atât în dimensiuni, cât și în ceea ce privește întreținerea lor – ceea ce îi face ideali pentru căutătorii de apartament.
 • Chihuahua: Chihuahuasul este considerat incontestabil cea mai mică rasă de câine din lume și este ales în mod regulat de apartament-dwellers. Desigur, această rasă nu este recomandată familiilor cu copii mici, dar pentru multe persoane singure sau cupluri se potrivește perfect.
 • Chinar: Deși originea lor este controversată, Chimarul este o rasă de câine care este extrem de populară ca animal de companie pentru proprietarii de apartamente. Sunt non-shedders, ceea ce înseamnă că fac mai puține deseurile casnice, ceea ce poate fi foarte important pentru unele spații mai mici.

Atunci când vă gândiți la adopția unui câine, câinii mici sunt o opțiune excelentă – cu potențialul de a se ambala perfect lipsit de spațiu al unei camere sau cuprinsul mica casei a unui apartament. Acestea sunt trei dintre opțiunile excelente pentru cineva care caută un câine care se potrivește atât nevoilor sale de patrimoniu, cât și cerințelor spațiului lor.

În concluzie, în articolul de astăzi ne-am concentrat asupra celor mai bune rase de câini pentru apartamente și spații mici. Alegerea unui patruped potrivit pentru un astfel de mediu poate fi dificilă, dar cu informațiile prezentate mai sus, sperăm că am reușit să vă oferim o perspectivă clară asupra celor mai potrivite opțiuni.

Am discutat despre patru rase versatile și iubitoare, care se adaptează bine la viața la bloc și care pot fi antrenate ușor. În plus, am subliniat importanța de a investi timp și energie în pregătirea animalelor de companie, astfel încât acestea să devină animale de companie model.

În cele din urmă, dacă sunteți proprietarul unui apartament sau a unui spațiu mic și doriți să aveți un câine ca animal de companie, asigurați-vă că alegeți o rasă care să se potrivească cu cerințele voastre. Odată ce veți găsi acea rasă perfectă, animalul vostru de companie va deveni o sursă de bucurie și de iubire, care va aduce multă bunătate în viața voastră de zi cu zi.

Comenteaza