4 tipuri de rase Pit Bull

4 tipuri de rase Pit Bull

Există o mulțime de stigme, neadevăruri și confuzie care înconjoară rasa Pit Bull. Pentru început, un Pit Bull nu este o anumită rasă de câini. În schimb, este un termen umbrelă folosit pentru mai multe tipuri de rase de câini mari.

De asemenea, aceste rase se confruntă cu o discriminare foarte nedreaptă. Datorită forței și a structurii musculare, aceste tipuri de câini au fost crescuți pentru luptă sau păstrați de proprietarii iresponsabili ca simbol de statut. Acest lucru, alături de tendința media, a dus la dezvoltarea unei reputații negative pentru a fi excesiv de agresivi.

De fapt, în casa potrivită, tipurile de Pit Bull sunt de obicei incredibil de iubitoare, loiale și blânde cu membrii familiei lor. În timp ce mulți câini sunt adesea denumiți în mod eronat Pit Bulls, doar patru sunt clasificați de obicei ca fiind tipuri de rase de câini Pit Bull. Am furnizat mai multe informații despre fiecare dintre ele mai jos.

logo

American Bully

  • American Bully

American Bully este o rasă relativ nouă care a fost dezvoltată pentru prima dată în anii 80 și 90. Recunoscut de UKC în 2013, dar nu încă de AKC, rasa  Bully a venit de la American Pit Bull Terrier (APBT) și alte rase de tip bulldog.

Bulldogii sunt ușor de identificat în comparație cu APBT, deoarece sunt mult mai lăți, mai compacți și au un cap mai mare. Cu toate acestea, pot veni într-o varietate de dimensiuni.

Buldogii de la crescători responsabili au fost special concepuți pentru temperamentul lor. În ciuda aspectului lor muscular, ei sunt animale de companie grozave, cu o socializare și un antrenament adecvat.

Cunoscuți pentru că sunt blânzi cu copiii și alte animale, aceștia tind să fie foarte afectuoși. Totuși, agresorii sunt puternici și sportivi și au nevoie de mult exercițiu pentru a-i menține fericiți și sănătoși.

Prezentare generală a rasei

  • ÎNĂLȚIME: 33 până la 51 cm
  • GREUTATE: 30 până la 38 kg
  • CARACTERISTICI FIZICE: Compact, puternic, gros și muscular; par scurt și neted și vine într-o mare varietate de culori și modele

2. American Pit Bull Terrier

American Pit Bull Terrier

American Pit Bull Terrier (APBT) este o altă rasă recunoscută de UKC, dar nu de AKC. Strămoșii lor erau terrieri și buldogi din secolul al XIX-lea care provin din Marea Britanie. Rasa a început să prindă contur în America la sfârșitul secolului al XIX-lea și, din păcate, a fost folosită în mod regulat pentru popularele inele de luptă pentru câini ale vremii.

Deși APBT-urile din zilele noastre pot fi inca buni vanatori și pot să nu se înțeleagă întotdeauna cu alți câini, sunt cunoscuți pentru că formează legături puternice cu familia lor. La fel ca majoritatea celorlalte tipuri de Pit Bull, acestea tind să fie loiali și afectuoși. Terrierii americani Pit Bull Terrier sunt o rasă atletică în mod natural și va trebui să fii pregătit să le oferi exercițiul și grija de care au nevoie pentru a rămâne sănătoși și fericiți. Fără acestea, comportamentele problematice pot apărea ca rezultat al plictiselii.

Prezentare generală a rasei

  • ÎNĂLȚIME: 43-51 cm
  • GREUTATE: 14 până la 30 kg
  • CARACTERISTICI FIZICE: Câine de dimensiuni medii și solid, cu o blana scurtă în culori negru, alb, tigrat, albastru, albastru, roșu, maro, cafeniu sau gri
  • logo

3.American Staffordshire Terrier

American Staffordshire Terrier

American Staffordshire Terrier, sau Am Staff, are o istorie similară cu APBT, cu rădăcinile lor în terrierii și buldogii din Anglia secolului al XIX-lea. Dezvoltarea lor la sfârșitul secolului al XIX-lea în America de Nord a dus la un câine care era mai mare decât rudele lor englezești Staffordshire Bull Terrier. Au fost înregistrați la AKC în 1936 sub numele Staffordshire Terrier. În anii 1970, însă, numele lor s-a schimbat pentru a-i diferenția de rudele lor englezești.

De asemenea, rasa a fost adesea considerată a fi folosită mai puțin pentru luptă și mai mult ca si câine de fermă și însoțitor decât unele dintre celelalte tipuri de Pit Bull. Aceasta însemna că erau considerați ca fiind câini mai puțin intenși și mai blânzi. În timp ce pot fi încă vânători și nu se înțeleg întotdeauna bine cu alți câini, Am Staff-ul este cunoscut pentru că este loial, jucăuș și bun cu familia lor. Ei sunt adesea potriviți pentru a trăi într-o gospodărie activă cu un singur câine, unde pot fi in centrul atenției familiilor lor.

Prezentare generală a rasei

  • ÎNĂLȚIME: 43 până la 48 cm
  • GREUTATE: 22 până la 36 kg
  • CARACTERISTICI FIZICE: Blana scurtă apare într-o varietate de culori, inclusiv negru, maro, albastru, albastru, roșu modelul tigrat sau marcajele albe sunt, de asemenea, observate în combinație cu aceste culori
  • logo

4. Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier

În ciuda faptului că Staffie a fost dezvoltat în secolul al XIX-lea în scopul luptei împotriva câinilor, rasa de astăzi este mai strâns asociată cu faptul că este un câine care este foarte loial și afectuos cu familiile lor. Au fost recunoscute de AKC în anii ’70.

Deseori, câinele nu iubește altceva decât să se ghemuiască cu stăpânii pe canapea. De asemenea, tind să fie răbdători și blânzi cu copiii. Sunt o rasă care se potrivește cel mai bine unei case în care vor avea companie cea mai mare parte a zilei. Ei pot fi predispuși la anxietate si supărare.

Staffii tind să fie orientați către oameni și nu se înțeleg întotdeauna bine cu alți câini. Totuși, nu este întotdeauna cazul. Unii Staffies iubesc alți câini și chiar pot trăi uneori însoțiți de mici caței daca sunt împrieteniți de mici

Prezentare generală a rasei

  • ÎNĂLȚIME: 35 până la 41 cm
  • GREUTATE: 13 până la 17 kg
  • CARACTERISTICI FIZICE: Construcție musculară; culorile includ negru, albastru, tigrat, albastru, alb și multe altele
  • logo

Comenteaza