Învata un câine adult să meargă cu lesa

[ad_1]

Îți împărtășești casa cu un câine adult care nu știe să meargă cu lesa? Aceasta este o situație deosebit de frecventă în cazurile de adopție a câinilor adulți, deoarece mulți dintre ei nu au avut îngrijirea necesară și nu au fost anterior la plimbare cu lesa. Uneori, la această situație se adaugă alte probleme, ca în cazul câinilor maltratați, al căror antrenament poate fi mai complex datorită reacțiilor lor de frică și nesiguranță.

În orice caz, plimbările zilnice sunt absolut necesare pentru echilibrul animalului de companie. Prin urmare, în acest articol e-pet.ro vă arătăm Cum să înveți un câine adult să meargă cu lesa.

Obisnuieste-l cu accesoriile

Pentru a învăța un câine adult să meargă cu lesa veți avea nevoie în principal de dragoste și răbdare și obiectivul de a vă asigura că această învățare este o învățare plăcută și plăcută pentru câinele dvs. Pentru ca încorporarea de noi cunoștințe să fie plăcută, trebuie să fie, de asemenea sa fie progresivă. În acest sens, primul lucru pe care ar trebui să îl obțineți este ca animalul dvs. de companie sa se obișnuiasca cu accesoriile care îl vor însoți în timpul plimbării: zgarda și lesa.

În primă instanță, ar trebui să începeți cu zgarda, să nu o puneți fără să o fi mirosit suficient, apoi treceți la plasarea acesteia și lăsați-l câteva zile până când percepe că este accesoriul sau. Atunci va fi rândul lesei și, ca și în cazul zgardei, trebuie mai întâi să-l lași să o miroasă și să se familiarizeze cu textura sa. Vă recomandăm să utilizați o curea care nu poate fi extinsă pentru a facilita controlul cel puțin în timpul primelor plimbări afară.

Nu puneți cureaua în primele 2 zile, pur și simplu țineți-o în mâini și țineți-o aproape câteva clipe pe tot parcursul zilei.

Învățarea unui câine adult să meargă cu lesa - Obișnuința accesoriilor

Simularea plimbărilor în interiorul casei

Este esențial să simulați mai multe plimbări în interiorul casei înainte de a vă scoate câinele din ea. Pentru a face acest lucru,  câinele trebuie sa fie calm înainte de a atașa lesa. Odată ce ai pus-o, mergi ferm lângă el, dacă vrea să tragă, oprește-te până se oprește și el. De fiecare dată când te ascultă și se comportă după cum dorești, este timpul să folosești întăriri pozitive pentru a consolida învățarea. Pentru întărirea pozitivă, puteți utiliza mai multe metode, fie că este vorba de antrenament cu clicuri sau mâncăruri pentru câini.

Când simulați plimbări în interiorul casei dvs., vă recomandăm ca un punct de oprire să fie ușa de ieșire. Când ajungeți aici, ar trebui să-i cereți întotdeauna câinelui să se oprească și să-l recompenseze mai târziu, acesta va fi cel mai eficient mod în care când ieșiți animalul tău de companie nu iese înainte de tine, întrucât dacă da, ar încerca să marcheze întreaga traiectorie, iar acea sarcină nu îi corespunde.

Prima plimbare în afara casei

Prima dată când vă plimbați câinele adult în afara casei, este esențial să fie liniștit înainte de a pleca. Cu toate acestea, în timpul plimbării poate fi neliniștit și nervos, și acesta este un răspuns normal.

În ceea ce privește modul de direcționare și recompensare, trebuie să acționăm la fel ca în ocaziile anterioare în care am simulat plimbarea în interiorul casei: dacă câinele vrea să tragă, trebuie să ne oprim până când se oprește și el. Atunci va fi timpul să-i oferim o recompensă.

Același lucru ar trebui să se întâmple și atunci când câinele nostru urinează sau își face nevoile afară, recompensa trebuie să fie imediată, astfel încât să înțeleagă că exteriorul este locul unde trebuie să se ușureze. Pentru mai multe detalii, nu ratați articolul nostru în care vă spunem cum să învățați un câine adult să se ușureze în afara casei.

Evident, este responsabilitatea noastră să ne comportăm ca proprietarii civici și să purtăm pungi de plastic pentru a colecta excrementele.

Învățarea unui câine adult cu lesa să meargă - Prima plimbare în afara casei

Ce trebuie făcut dacă câinele nu vrea să se miște?

Aceasta este o reacție normală la câinii adulți care au fost adoptați și se datorează de obicei unei situații înfricoșătoare, probabil cauzată de situații stresante și traumatice pe care le-au experimentat anterior.

Dacă vei începe să-l înveți pe câinele tău adult să meargă cu lesa și descoperi că el nu vrea să meargă, nu ar trebui să-ți forțezi niciodată câinele A ieși la plimbare dacă se află în această stare ar fi o experiență foarte neplăcută pentru el. Ceea ce ar trebui să faceți cu aceste ocazii este să vă excitați câinele anterior. Încurajează-l cu vocea ta (în timp ce îl ține pe lesă), astfel încât să sară deasupra ta și să alerge în jurul tău, apoi arată-i o minge și joacă-te cu el până când este foarte entuziasmat.

În cele din urmă, permiteți-i să muște mingea și să o țină în gură pentru a canaliza toată această energie de excitare. Apoi veți observa cum câinele este predispus la plimbare și calm, acesta va fi momentul potrivit pentru a părăsi casa.

Învățarea unui câine adult cu lesa să meargă - Ce să faci dacă câinele nu vrea să se miște?

Plimbă-ți câinele adult zilnic

După cum am menționat inițial, învățarea unui câine adult să meargă cu lesa necesită multă răbdare și, deși la început poate fi complexă, rutina va face din plimbare o practică foarte plăcută pentru animalul tău de companie și, de asemenea, pentru tine.

În ciuda dificultăților, nu încetați să vă plimbați câinele zilnic, deoarece plimbarea va fi principala sa sursă de exercițiu fizic, îl va disciplina și îi va permite să gestioneze adecvat stresul. Dacă doriți să știți de câte ori ar trebui să vă plimbați câinele adult, nu ratați articolul nostru!

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Învăța un câine adult să meargă cu lesa, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

pentruanimale.ro

Comenteaza