Cand incepem dresajul la catel

[ad_1]

Cu toții ne-am întrebat acest lucru cel puțin o dată “Cand incepem dresajul la catel„. În realitate, primele sesiuni de antrenament ar trebui să fie programate imediat după sosirea sa în familie, și pentru că cu cât câinele este mai mic, cu atât va fi mai ușor să-l înveți primele comenzi simple.

Dacă adăugăm la aceasta faptul că puiul este în general un elev entuziast, înțelegem bine ca este mai productiv să începi imediat.

Evident, sesiunile inițiale trebuie să aibă o durată adecvată vârstei sale tinere și nu trebuie să lipsească stimulii distractivi. Cățelușul tinde să piardă ușor concentrarea și se lasă cucerit de situații noi, așa că este indicat să programezi poate sesiuni multiple de câte cinci minute fiecare mai degrabă decât o singură jumătate de oră.

câine cu mingea în gură

Cel mai bun mod de a aborda catelul în timpul unei sesiuni de dresaj este cu un spirit vesel: câinele este mult receptiv iar dacă sunteți deosebit de obosit sau iritabil, el îl va percepe reacționând negativ

Locul în care se desfășoară sesiunile este, de asemenea, important: în general, este de preferat să alegeți locuri în care nu există prea multe distracții și liniște.

Abia după rezultatele bune ale primelor sesiuni puteți începe să adăugați elemente distractive pentru a-i permite să se obișnuiască cu o mare varietate de medii.

În fiecare sesiune de antrenament încearcă să-ți rezervi locul de onoare pentru un exercițiu pe care prietenul tău cu patru picioare îl poate efectua fără probleme: închiderea fiecărei sesiuni de antrenament cu succes îl va ajuta să-și consolideze atitudinea pozitivă și să-l facă să perceapă momentul dedicat educației ca un moment distractiv.

Nu omite sa-l  recompenseazi pentru fiecare succes cu un biscuit sau o bucată delicioasă: amintiți-vă că întărirea pozitivă este cea care va putea oferi întotdeauna cele mai bune rezultate.

Rugați membrii familiei dvs. să coopereze cu dvs. în timp ce învățați catelul sa răspunda la cele mai frecvente comenzi. Sezi, cucat, vino  încă sunt comenzi foarte simple pe care catelul este capabil să le  învețe, recunoască și să le execute atâta timp cât toată lumea din casă arată consistență.

1620741967 568 iata cum sa l antrenezi pe Fido de la un catelus

De exemplu, când catelul urca pe canapea sau pat și vrei să-l înveți că nu ar trebui, poți spune comanda „jos” și îl puteți încuraja să vă alăture. Un mic premiu atunci când coboara va da rezultate excelente, totuși, numai dacă nici un membru al familiei nu este dispus să închidă ochii, nici măcar o dată.

Te antrenezi sau te joci?

Este posibil să combinați antrenamentul și jocul? Cu siguranţă. Profitând de dorința sa de a se juca pentru a-l învăța lucruri noi ușurează cu siguranță sarcina, întrucât nu există un cățeluș care să nu iubească să joace.

Evident, este important să alegeți cele mai potrivite jucării pentru câini, cum ar fi bilele și mânecile care sunt foarte utile pentr a întări relația cu el.

Cu toate acestea, este recomandabil să îi asociați pe ceilalți cu bilele sa incercati noi  tipuri de jocuri: chiar dacă bilele sunt bune pentru pentru activitatea jucăușă a cățelușului, de fapt, dacă l-am face să se joace doar cu mingi, am ajunge să-l vedem reacționând plictisit.

Din fericire, nu există lipsă de propuneri care să varieze și este posibil să alegeți o mare varietate de jocuri care includ elemente zgomotoase, frânghii și obiecte care îl vor ajuta, de asemenea, să aibă grijă de igiena sa orală.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Cand incepem dresajul la catel?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

 

[ad_2]

Comenteaza