Sfaturi pentru a vă obișnui câinele cu cusca de călătorie

[ad_1]

 Este pe deplin de înțeles că nu ar trebui să închideți un câine într-o ladă dacă nu a mai fost niciodată într-una. Acest lucru il poate deruta și il poate face să creada că este pedepsit. Trebuie să obișnuim câinele să rămână în cusca progresiv, pentru aceasta vă oferim acest simplu ghid pas cu pas:

1. Prezentati cușca câinelui dvs.

Pregătiți cușca de călătorie astfel încât ușa să fie deschisa tot timpul. Unele modele de cuști permit îndepărtarea ușii, deci acest lucru va fi ușor. Dacă acest lucru nu este posibil cu cușca pe care o aveți, legați ușa de o altă parte a cuștii, astfel încât cușca să nu poată fi închisă. Acest lucru vă va ajuta câinele să se simta în siguranță când intra in cusca.

2. Fă-l să se simtă atras de cușcă

După ce ați scos ușa sau ați apucat-o astfel încât să nu poată fi închisă, așezați câteva dintre jucăriile câinelui dvs. în cutia de călătorie. De asemenea, pe tot parcursul zilei, lăsați câteva bucăți de mâncare înăuntru. Acest lucru vă va face câinele fericit de fiecare dată când va descoperi o mică „comoară” în interiorul cuștii.

Dacă vă vedeți câinele apropiindu-se de cușcă sau intrând în ea, alintați-l și jucați cu el. Puteți oferi, de asemenea o recompensă alimentară. În acest stadiu, încă nu trebuie să închideți ușa cuștii.

Lăsați cușca întotdeauna accesibilă, cu ușa deschisă și cu o pătură înăuntru. În acest fel, va putea intra să se odihnească când vrea și va putea pleca fără probleme. Aveți răbdare dacă câinele dvs. se teme de cuști. Nu-l obliga să intre. Asta doar îi va spori frica.

3. Ce trebuie făcut dacă câinele nu vrea să intre

Dacă câinele tău este foarte reticent să intre în cușcă, hrănește-l în fața cuștii. Puneți farfuria în fața cuștii când îi dați mâncarea. Pe măsură ce devine confortabil, puteți pune hrana în cușcă: mai întâi în porțiunea din față (lângă ușă), apoi în mijloc și apoi în spate. faceti acest lucru  treptat.

Dacă ați îndepărtat partea superioară a cuștii, o puteți pune la loc atunci când câinele dvs. intră voluntar și se simte confortabil în ea. Desigur, puneți capacul când câinele dvs. nu se află în ladă și repetați procedura de mai sus (punând mâncare și jucării în ladă) pentru o perioadă mai lungă.

Întregul proces poate dura câteva zile cu câinii nervoși, dar majoritatea câinilor se obișnuiesc să intre foarte rapid în cușcă.

4. Cum să închizi ușa

Când câinele dvs. se simte confortabil în cutie, puteți începe să manipulați ușa cutiei. Cu câinele dvs. în cușcă, mișcați ușa ușii coliviei, dar nu o închideți. Dacă câinele tău rămâne înăuntru, aruncă-i o bucată mică de hrană în ladă.

Încetul cu încetul, câinele dvs. se va simți mai confortabil atunci când manevrati ușa. Apoi, profitați de ocazie pentru a-l închide  și a-l deschide imediat. De fiecare dată când faci asta aruncă o recompensă alimentară în interiorul cuștii dacă câinele tău rămâne în interior. Dacă câinele dvs. iese, ignorați acest comportament.

Apoi, când puteți închide ușa cuștii pentru o clipă, începeți să adăugați ceva timp înainte de a o deschide. Așteptați doar o jumătate de secundă înainte de a o deschide. Când câinele dvs. este confortabil cu acest lucru, repetați procedura, dar așteptați o secundă înainte de a deschide ușa. Treptat, și în diferite sesiuni, extindeți acest timp o secundă la rând, până când câinele dvs. rămâne liniștit aproximativ zece secunde cu ușa închisă.

5. Sporiți-le șederile în cușcă

Crește treptat timpul în care stă în cușcă, dar nu-l lăsa închis în timp ce tu pleci. Rețineți că nu trebuie să vă închideți câinele mult timp, atunci câinele poate asocia această activitate ca o pedeapsă. Este foarte util să folosesti pături și prosoape de parcă ar fi o casă. Acest lucru il va obișnui mai repede.

Cușca nu este un loc unde să-ți închizi câinele. Practicați acest exercițiu până când îl puteți determina pe câinele dvs. să rămână câteva minute în ladă. Apoi, puteți crește cu ușurință timpul, deoarece câinele dvs. se va simți confortabil în lada sa.

Timpurile maxime pe care un câine le poate petrece într-o cușcă sunt:

 • Puii de la nouă la 10 săptămâni: 30 până la 40 de minute.
 • Puii de la 11 la 15 săptămâni: una până la două ore și jumătate.
 • Puii de la 16 la 17 săptămâni: trei ore și jumătate.
 • Puii și câinii cu vârsta de 18 săptămâni și peste: trei ore și jumătate până la patru ore.

Timpul maxim pe care un câine ar trebui să-l petreacă în lada de călătorie nu trebuie să depășească niciodată cinci ore. Și asta doar rar. Desigur, acest timp este mai lung când câinele face o călătorie cu avionul, dar acesta este un caz special în care nu se poate face nimic. Nu vă forțați niciodată câinele în ladă. Dacă îl forțezi, vei crea o aversiune față de cușcă.

Nu vă lăsați niciodată câinele în ladă cu gulerul pus. Nu contează ce fel de colier. Desigur, excepția de la această regulă apare atunci când trebuie să urci cu el într-un avion sau alt mijloc de transport. În acest caz, puneți-l pe guler cu un dispozitiv de eliberare de urgență și o etichetă de identificare.

Nu lăsați niciodată lucruri mici în lada cu care câinele dvs. ar putea să se sufoce. În mod ideal, ar trebui să lăsați doar jucării mari, care nu sunt ușor de distrus, cum ar fi oasele Kong sau Nylabone. Nu lăsați nimic în cușcă (nici măcar o jucărie mare) în timpul călătoriilor.

Nu folositi cusca niciodată dacă câinele :

 • Are mai puțin de nouă săptămâni
 • Are diaree
 • Vărsături
 • Trebuie să îl lăsați mai mult decât timpul maxim indicat
 • Nu s-a ușurat înainte de a pune în cușcă
 • Nu a primit suficient exercițiu și companie
 • Temperatura este prea ridicată sau prea scăzută
Sfaturi pentru a vă obișnui câinele cu lada de călătorie - Sfaturi pentru a vă obișnui câinele cu lada de călătorie

[ad_2]

Comenteaza