Insuficiența cardiaca congestiva la caine

[ad_1]

Poate fi înfricoșător să primești un diagnostic de insuficiență cardiacă congestivă de la medicul veterinar. Din păcate, multe rase mici, precum și unele rase mari, sunt predispuse să dezvolte această afecțiune cândva în viața lor. Vestea bună este că, cu un tratament adecvat și o monitorizare a stilului de viață, acest diagnostic poate fi combatut. Cu toate acestea, este important să recunoașteți simptomele insuficienței cardiace congestive la câini, astfel încât tratamentul să poată fi început rapid, ceea ce va oferi iubitului vostru pui cele mai bune șanse la o viață mai lungă.

Ce este insuficiența cardiacă congestivă la câini?

Puiul maro pui într-un pat roșu de câine de pe podea.
Insuficiența cardiacă congestivă (CHF) se referă la incapacitatea inimii de a pompa sângele în mod adecvat în tot corpul. Drept urmare, sângele se acumulează în plămâni și lichidul se acumulează în cavitățile corpului (piept, abdomen sau ambele), restrângând inima și plămânii și prevenind un flux suficient de oxigen în tot corpul. La câini, există două tipuri principale de CHF:

 • Insuficiență cardiacă congestivă pe partea dreaptă (CHF-D). Acest lucru se întâmplă atunci când o contracție a inimii determină scurgerea de sânge în atriul drept din ventriculul drept prin valva tricuspidă în loc să fie împinsă prin plămâni și oxigenată. Ca rezultat, sistemul principal de circulație se congestionează cu sânge acumulat, iar lichidul se acumulează în abdomen, interferând cu buna funcționare a organelor. Excesul de lichid se poate acumula și la nivelul extremităților și poate provoca umflături cunoscute sub numele de edem periferic.
 • Insuficiență cardiacă congestivă pe partea stângă (CHF-I). Cel mai frecvent tip de CHF la câini, apare atunci când sângele din ventriculul stâng se scurge înapoi în atriul stâng prin valva mitrală în loc să fie pompat în circulația sistemică a corpului atunci când inima se contractă. Este o stare de funcție cardiacă scăzută care provoacă o supraîncărcare de volum sau presiune pe partea stângă a inimii. Ca urmare, lichidul se scurge în țesutul plămânilor, provocând o inflamație cunoscută sub numele de edem pulmonar, care duce la tuse și dificultăți de respirație.

Simptomele insuficienței cardiace congestive la câini

Iată câteva semne obișnuite că câinele dvs. ar putea prezenta din cauza insuficienței cardiace congestive, potrivit Pet Health Network®:

 • Tuse
 • Gâfâie constantă
 • Probleme de respirație
 • Respirați într-un ritm rapid, mai ales când sunteți în repaus
 • Reticența sau refuzul de a exercita
 • Oboseala mai ușoară la plimbări sau în timpul jocului
 • Oboseală
 • Gingii cu o culoare albastră
 • Abdomenul distins
 • Tuse cu sânge
 • Colaps

Dacă observați oricare dintre aceste simptome, ar trebui ca medicul veterinar să vă consultecâinele imediat.

Ce cauzează insuficiența cardiacă congestivă?

Jack Russell Terrier adormit sub cearșafuri albe cu capul pe pernă.Cea mai frecventă cauză a insuficienței cardiace congestive la câini este defectele cardiace congenitale, ceea ce înseamnă că este o afecțiune genetică care nu poate fi prevenită. Multe rase mici au o înclinație genetică pentru CHF, spune Love to Know, acestea includ pudelul în miniatură, pomeranian, daschund și spanielii regelui Charles. Câinii mici, în general, tind să fie mai predispuși la dezvoltarea CHF, deoarece valvele cardiace tind să degenereze mai mult decât rasele mai mari. Cu toate acestea, unele rase mari, în special rase uriașe, cum ar fi Saint Bernard, Newfoundland și Great Dane, sunt predispuse la dezvoltarea CHF prin dilatarea mușchilor inimii. Este important să înțelegem că CHF congenital se manifestă de obicei târziu în viața unui câine și că acești câini pot trăi mulți ani aparent sănătoși și fericiți înainte ca simptomele să înceapă să apară.

CHF se poate dezvolta și într-o inimă care a fost slăbită de alte afecțiuni cardiace, deci este important să faceți tot ce puteți pentru a preveni bolile de inimă la animalele de companie, inclusiv prevenirea obezității și prevenirea viermilor cardiaci.

Diagnosticul și tratamentul

Dacă medicul veterinar detectează un murmur cardiac sau alte tipuri de nereguli cardiace atunci când vă examinează câinele, acesta vă poate îndruma către un cardiolog pentru animale de companie sau alt tip de specialist în cardiologie pentru animale de companie. Testele obișnuite pentru diagnosticarea CHF includ radiografie toracică, un EKG pentru măsurarea activității electrice a inimii și o ecocardiogramă, care utilizează ultrasunete pentru a privi inima. Sângele și urina pot fi testate pentru a exclude alte cauze posibile sau boli care apar simultan (deoarece boala de rinichi poate fi frecventă cu boli de inimă) pentru simptomele câinelui dumneavoastră.

Dacă câinele dvs. are dificultăți de respirație, medicul veterinar vă poate administra oxigenoterapie până când poate respira corect singur. În funcție de cantitatea de oxigen necesară, acest lucru ar putea necesita o spitalizare. Pentru tratamentul continuu, câinele dvs. va primi probabil diferite medicamente, spune Centrul Medical Veterinar Cummings de la Universitatea Tufts. Acestea includ un diuretic pentru a elimina excesul de acumulare de lichid în plămâni și corp; un inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) care sa dovedit că îmbunătățește semnele clinice și crește supraviețuirea la câinii cu CHF; și un vasodilatator pentru a relaxa vasele de sânge ale corpului, ajutând inima să pompeze mai ușor sângele. În unele cazuri, poate fi prescris un alt tip de medicament cunoscut sub numele de inotrop pozitiv pentru a întări forța contracțiilor inimii și a îmbunătăți fluxul sanguin.

Managementul stilului de viață

Medicația este doar o parte a unui plan de tratament pentru un câine cu insuficiență cardiacă congestivă. Ar trebui să discutați dieta câinelui cu medicul veterinar, care vă poate face diverse recomandări pe baza nevoilor câinelui dvs. și a nivelului de restricție de sodiu care ar fi cel mai bun. Veterinarul dvs. vă poate recomanda ca câinele dvs. să urmeze o dietă cu prescripție® cu conținut scăzut de sodiu; deoarece o dietă bine echilibrată vă va oferi vitaminele potrivite de care este posibil să aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți sănătatea. Câinele dvs. va avea nevoie de controale regulate pentru a-și monitoriza inima și plămânii, iar anumite medicamente, cum ar fi diureticele, pot face necesară monitorizarea funcției rinichilor. Pentru îngrijirea la domiciliu, medicul veterinar vă va instrui cum să monitorizați ritmul respirator de odihnă al animalului dvs. de companie și ce să faceți dacă acesta crește peste normal. De asemenea, ar trebui să reduceți și să eliminați cât mai mult posibil stresul din mediul câinelui. Deși este sigur pentru câinele dvs. să se angajeze într-o cantitate moderată de activitate fizică în majoritatea cazurilor, ar trebui să aveți grijă să nu-i permiteți să se împingă prea tare sau să-l preseze să facă mai mult din ceea ce își dorește.

Prognoza

Din păcate, nu există niciun remediu pentru CHF în acest moment, iar tratamentul vizează în primul rând îmbunătățirea calității vieții. Acestea fiind spuse, în timp ce prognosticul pentru câinii cu insuficiență cardiacă congestivă era obscur, progresele în medicamentele utilizate pentru tratarea afecțiunii au îmbunătățit considerabil prognosticul general. Îngrijirea la domiciliu vigilentă și gestionarea stilului de viață pot contribui la extinderea supraviețuirii de la luni la ani. Cu cât această boală este identificată mai devreme și începe tratamentul, cu atât sunt mai mari șansele de a prelungi viața câinelui.

În timp ce realitatea tristă este că această afecțiune reprezintă un pericol pentru viața câinelui dvs., diagnosticarea promptă și îngrijirea și tratamentul adecvat pot contribui mult la atenuarea acelui pericol și oferindu-vă și câinelui dvs. mai mult timp să vă bucurați de compania celuilalt. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru câinele tău de-a lungul vieții este să urmezi sfaturile medicului veterinar. Asigurați-vă că vă duceți câinele la veterinar pentru un control anual. Întrebați-o dacă nutriția ei este adecvată, inclusiv delicatese, precum și câtă apă, exerciții fizice și îngrijire suplimentară poate avea nevoie pentru a duce o viață mai sănătoasă.

 

[ad_2]

Comenteaza