10 motive pentru a vă plimba câinele

[ad_1]

Câinele este un animal care trebuie plimbat între 2 și 3 ori pe zi, dar știi cand este cazul? În acest articol E-pet.ro vom explica de ce este atât de importanta plimbarea cu câinele tău, de ce grădina nu înlocuiește plimbarea și multe alte lucruri pe care, poate nu le știai.

Nu uitați că este un obicei foarte important pe care trebuie să îl efectuați zilnic. Nerespectarea acestui lucru poate fi foarte dăunătoare pentru animalul dvs. de companie.  Continuați să citiți și să descoperiți 10 motive pentru a te plimba cu câinele tău.

1. Cainele trebuie să se ușureze

Primul motiv și cel mai important, a scoate un câine la plimbare, este pentru a-i permite să se ușureze până când va fi mulțumit.

În afară de puii care încă nu pot ieși afară sau care învață să urineze, este foarte negativ să permitem câinelui nostru să urineze și să își facă nevoile acasă. Pe lângă crearea unui miros urât, vom crea un mediu nesănătos care poate duce la probleme grave de sănătate la câini și oameni.

10 motive pentru a vă plimba câinele - 1. Ar trebui să se ușureze

2. Le permite să continue să socializeze

Socializarea este procesul prin care câinele nostru învață să relaționeze cu alți câini, oameni și cu diferitele medii și obiecte. În ciuda faptului că un câine își începe socializarea când este un cățeluș, la maturitate va continua să fie important că este corect legat de tot ceea ce am menționat mai sus pentru a evita frica, agresivitatea sau comportamentul inadecvat.

 

10 motive pentru a vă plimba câinele - 2. Le permite să continue să socializeze

3. Pot adulmeca, o modalitate de a ameliora stresul

Al treilea din cele 10 motive pentru a vă plimba câinele este mai important decât credeți. Lăsând câinele să adulmece îi asigură bunăstarea și îi ameliorează stresul. Știi de ce?

Deși mulți oameni cred că adulmecarea urinei este ceva murdar sau neplăcut, dacă câinele nostru și-a respectat corect programul de vaccinare, nu ar trebui să ne facem griji pentru nimic. Este un comportament natural care îi ajută să se orienteze, să întâlnească alți câini care locuiesc în zona lor și care oferă și relaxare. Lasă câinele să adulmece!

10 motive pentru a vă plimba câinele - 3. Ei pot adulmeca, o modalitate de a ușura stresul

4. Se exercită

În afară de câinii vârstnici, câinii cu probleme articulare și cățelușii în curs de dezvoltare, este foarte important ca câinele nostru să se plimbe timpul potrivit în funcție de nevoile sale. Asta il va ajuta sa doarma mai bine, ameliorează anxietatea și în cele din urmă să fie un câine fericit fără lipsuri. Există multe tipuri de exerciții pentru câinii adulți, indiferent dacă vă includ pe dvs. sau numai pe el.

Pentru a fi fericit, un câine ar trebui să se bucure zilnic de cel puțin 5 minute în lesă. O duci la bun sfârșit?

10 motive pentru a vă plimba câinele - 4. Se exercită

5. Ei își marchează teritoriul

Câinii își marchează teritoriul, comunica cu alți câini fără a fi prezenți. Mirosul de urină este unic și specific fiecărui câine și transmite mult mai mult decât ajungem să credem. O femelă poate semnala altor bărbați că este în călduri și orice câine poate spune altora că acesta este spațiul lor și că nu ar trebui să-l invadeze.

10 motive pentru a vă plimba câinele - 5. Ei își marchează teritoriul

6. Cainii trebuie să exploreze

Câinii sunt animale curioase și aventuroase. Ieșirea în aer liber le oferă stimuli diferiți fără sfârșit care îi fac să se simtă distrați urmărind trasee sau descoperind lucruri noi. O plantă simplă poate fi un motiv de studiu, dovedit! Orice situație diferită pe care le-o puteți oferi le va îmbunătăți foarte mult calitatea plimbării câinelui dvs.

10 motive pentru a vă plimba câinele - 6. Ei trebuie să exploreze

7. Îmbunătățesc relația cu stapanii lor

Un alt motiv dintre cele 10 motive pentru a vă plimba câinele este, fără îndoială, faptul că mersul pe jos îi îmbunătățește relația cu tine. Pentru câini mersul este unul dintre momentele sale preferate ale zilei. Faptul că îl scoți la plimbare îl va face să te țină foarte respectat și să se entuziasmeze de fiecare dată când mergi la lesă și ham. Un câine care merge este un câine fericit și mai mult dacă îl scoți la plimbare, stapanul sau preferat.

10 motive pentru a vă plimba câinele - 7. Îmbunătățesc relația cu oamenii lor

8. Primesc vitamine de la soare

Dacă nu știai de ce câinilor le place să facă plajă acum știi altceva. Marea vedetă oferă câinilor vitamina D, promovează producția de serotonină și îmbunătățește somnul. Mai mult. ameliorează durerile articulare căci câinii în vârstă pot suferi, nu-i așa grozav? Luarea la plimbare îl va ajuta să primească contribuția necesară a razelor solare.

10 motive pentru a vă plimba câinele - 8. Au vitamine de la soare

9. Se distrează foarte mult!

 Pentru câini mersul este un sinonim cu distracția și bucuria, ceva care le dă fericire, din acest motiv este foarte important să ieși la plimbare cu câinele tău plin de pozitivitate. Puneți muzică sau apreciați beneficiile exercițiului fizic puțin mai mult, el se va simți mult mai fericit.

10 motive pentru a vă plimba câinele - 9. Distrați-vă, mult!

10. Este ora lui din zi

Pentru a încheia cu cele 10 motive pentru a vă plimba câinele, vom comenta ceva foarte important: plimbarea este momentul din zi care ar trebui să fie exclusiv și exclusiv pentru câine. Evitați practicarea ascultării în fiecare minut, trăgându-i de lesă sau încercând să-l determinați să vă acorde atenție tot timpul. Este cel mai important moment pentru el și trebuie să se concentreze exclusiv asupra bunăstării sale. Lasă-l să se bucure!

10 motive pentru a vă plimba câinele - 10. Este momentul lui din zi

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu 10 motive pentru a vă plimba câinele, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza