Corectați comportamentele cainelui

[ad_1]

Comportamentul pe care un câine îl are în stadiul său adult este direct legat de educația catelului și dacă acesta a fost efectuat corect (socializare, întărire pozitivă, bunăstarea animalelor). Când acest lucru nu a fost cazul, încep să apară comportamente ciudate, agresive sau înfricoșătoare.

În acest articol e-pet.ro vom explica dacă este posibil sau nu corectați comportamentele cainelui și ce fel de instrumente sunt folosite pentru aceasta.

Nu uitați că nu este întotdeauna posibil să modificați comportamentul unui câine, mai ales dacă nu suntem profesioniști sau dacă animalul are acest comportament adânc înrădăcinat. Continua să citești:

Ce comportamente ar trebui modificate?

Câinele este un animal cu autonomie proprie, adică nu putem controla tot ceea ce face în viața de zi cu zi. Mulți oameni se supără cand câinele lor nu merge cu ei pe stradă sau când aleargă prin casă în loc să fie „liniștit”. Fiecare animal are propria personalitate și înțelegerea faptului că nu avem un robot lângă noi este esențială pentru a continua cu acest articol.

Probleme de comportament

De exemplu, sunt comportamente pe care trebuie să le modificăm, deoarece nu permit câinelui (și noua) să efectuam o rutină zilnică normală. Câteva exemple de probleme de comportament sunt:

Inca exista alte comportamente, cum ar fi câinele care sare pe oameni, care nu sunt întotdeauna pe placul nostru și asta ne face să dorim să modificăm sau să eliminăm acest obicei. Este posibil? Continua să citești.

Este posibil să modificați orice comportament?

Este important să înțelegem ca nu este întotdeauna posibil sa modificați comportamentele câinelui, mai ales dacă acestea sunt adânc înrădăcinate. De exemplu, un câine sperios va dura mult timp să aibă încredere că alți câini nu îl vor mușca, în unele cazuri nu va fi niciodată posibil să creezi un mediu de joacă normal cu un alt câine.

Un alt detaliu de reținut este diagnosticul corect a comportamentului câinelui. Mulți oameni susțin căci câinii lor sunt „agresivi” față de ceilalți, atunci când vine vorba de frică. În general, putem detecta care este problema, dar uneori trebuie mergi la un profesionist astfel încât să ne spună cu adevărat ce se întâmplă cu câinele nostru și de ce acționează în acest fel. De asemenea, specialistul, de exemplu un etolog, va indica liniile directoare de urmat.

Corectați comportamentele unui câine - Este posibil să modificați vreun comportament?

Pași înainte de modificarea comportamentului

Înainte de a începe să lucrăm la modificarea unui comportament, oricare ar fi acesta, este important să ținem cont de bunăstarea animalelor câinelui nostru: dacă suferă dureri articulare, ii este sete sau nu are niciun confort, este important să îl rezolvăm anterior . Un câine care nu are bunăstarea în viața sa probabil că nu va răspunde în mod optim la indicațiile noastre. Nu îi putem cere nimic dacă nu îl îngrijim în mod corespunzător.

Întărire pozitivă

Armarea pozitivă este un instrument excelent sa recompensați comportamentele câinelui că ne plac. Folosirea întăririi pozitive este bună pentru întărirea relației și, de asemenea, îl face să înțeleagă mai repede ceea ce aștepți de la el.

Dacă, de exemplu, încercați să vă schimbați câinele de la a vă mesteca pantofii, recompensarea acestuia atunci când își mestecă jucăriile este o modalitate excelentă de a întări un comportament. Pe de altă parte, dacă câinele dvs. este extrem de temător, recompensarea acestuia atunci când interacționează cu alți câini îl va face să înțeleagă că acest comportament este bun. Utilizati  gustari pentru câini sau bucăți de carne pentru a spori eficiența comenzilor și atenția sa asupra dumneavoastră.

Corectați comportamentele unui câine - întărire pozitivă

Condiții clasice

Condiționarea clasică este un tip de învățare în care un stimul neutru capătă capacitatea de a provoca răspunsuri reflexe, după ce a fost asociat în mod repetat cu un stimul necondiționat. Odată ce sa întâmplat, stimulul neutru este numit stimul condiționat.

Condiționarea clasică vă permite să modificați comportamentul controlând stimulii pe care câinele dvs. îi primește. Este utilizat pe scară largă în antrenamentul câinilor pentru a rezolva unele probleme de comportament.

Cum functioneazã?

Pentru câteva zile ar trebui „comandat” câinele cu un sunet foarte concret. Poate fi un clic, un sunet, o pocnitură de degete … După ce scoateți sunetul, ar trebui să-l recompensați cu o gustare pentru câini, de exemplu. Ar trebui să exersați invatarea acestui sunet timp de două sau trei zile acasă. După acest timp, auzind acest stimul, câinele va veni la noi pentru a primi recompensa.

Dacă avem, de exemplu, un câine care reacționează foarte rău cu alți câini, putem folosi condiționarea clasică pentru a-i modifica comportamentul puțin câte puțin. Ideea este că ori de câte ori este găsit un alt câine și chiar înainte de a reacționa sau de a lătră, le atragem atenția cu acest sistem și apoi îi recompensăm. Nu ar trebui să folosim sunetul încărcăturii cu altceva în afară de comportamentul pe care dorim să îl modificăm, deoarece am putea confuza câinele.

A fi recompensat pentru un comportament bun este o întărire pozitivă. În plus, îl distragem de la stimulul care îl determină să reacționeze și, în același timp, îl învățăm că atunci când vede un câine ar trebui să vină spre noi în loc să latre. După multe repetări, câinele va începe să înțeleagă această nouă situație.

Sfaturi pentru modificarea comportamentului

Evident că trebuie evitat orice fel de pedeapsă fizică sau maltratarea câinelui prin modificarea unui comportament. Acest tip de comportament poate provoca consecințe grave în relația dvs. care duce la probleme de comportament cu adevărat grave, cum ar fi agresivitatea față de oameni sau fobii.

Pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că efectuam un  exercițiu corect pentru nevoile sale fizice. Un exces de energie acumulată poate duce la comportamente distructive sau excitabile. În plus, exercițiile fizice asigură de obicei bunăstarea animalului.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Corectați comportamentele unui câine, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

Sfat

  • Consultați un profesionist ori de câte ori câinele dvs. are probleme grave de comportament.

[ad_2]

Comenteaza