Exerciții pentru câini hiperactivi

[ad_1]

Are câinele tău multa energie? Mulți proprietari concep această trăsătură într-un mod negativ, deoarece un câine cu multă energie are nevoie de modalități de a o canaliza și, în absența acestora, poate prezenta comportamente dezechilibrate, cu toate acestea, excesul de energie în sine nu este negativ, dar trebuie acoperite anumite nevoi pe care proprietarul trebuie le ia in considerare.

În acest articol e-pet.ro vă prezentăm diverse exerciții pentru câini hiperactivi, care vor fi esențiale pentru a gestiona energia animalului de companie într-un mod sănătos.

Unele rase de câini precum Boxer, Dalmatian, Beagle sau Retriever au o energie ridicată care necesită o strategie adecvată de antrenament, însă, luând în considerare nevoile specifice ale acestor câini, îi putem face tovarăși excelenți.

Excesul de energie la câini, de ce se întâmplă?

De ce unii câini sunt atât de energici, în timp ce alții sunt excesiv de calmi? Aceste diferențe rezidă în metabolism din fiecare caine.

Un metabolism rapid produce niveluri ridicate de energie care au fost folosite în mod tradițional pentru a atribui acestor câini locuri de muncă obositoare, cum ar fi păstoritul, curse de sanie, vânătoare sau urmărire.

Evident, metabolismul poate fi afectat de boli endocrine, cum ar fi cele care afectează glanda tiroidă, precum și de factori externi, cum ar fi vremea sau dieta.

Când observăm o mare energie la un câine, este esențială sa il ajutati să o gestioneze corect, În caz contrar, ne vom confrunta cu un câine neascultător și distructiv, dar aceasta va fi responsabilitatea noastră, deoarece nu vom fi acționat ținând cont de nevoile animalului nostru de companie.

Un ingredient esențial pentru un câine hiperactiv este practicarea zilnică a exercițiului fizic deoarece acesta este unul dintre cele mai sănătoase moduri de a utiliza în mod corespunzător excesul de energie.

Exerciții pentru câinii hiperactivi - Excesul de energie la câini, de ce se întâmplă?

1. Plimbări lungi

Un câine hiperactiv nu obține beneficiile necesare dintr-o plimbare de 10 sau 15 minute, dar este mai bine dacă poate face o plimbare de aproximativ 1 oră, și zilnic.

Mediul poate varia și în timp ce se desfășoară exercițiul, acesta vă va fi benefic, totuși, dacă aveți ocazia, nimic nu este mai bun decât ieșirea la munte, care va permite o utilizare mai mare a energiei acumulate.

Evident, dacă câinele dvs. nu este obișnuit să meargă pe acest tip de teren, verificați-i pernutele când ajunge acasă pentru a exclude orice rănire mică.

Exerciții pentru câinii hiperactivi - 1. Plimbări lungi

2. Alergare

Dacă îți place să iesi la alergat, acesta este cel mai bun exercițiu pe care il puteți oferi unui câine hiperactiv. Alergarea alături de proprietarul său este o practică excelentă pentru un câine hiperactiv, deoarece oferă o modalitate foarte rapidă și eficientă de a scapă de stres in plus, ajută la reducerea oricărui comportament negativ, cum ar fi lătratul excesiv sau mușcăturile de mobilier și obiecte.

Evident, dacă mergi la o alergare cu câinele tău, fă-o corect, ținând cont de siguranța acestuia și asigurându-i o hidratare adecvată în timpul cursei.

Exerciții pentru câinii hiperactivi - 2. Alergare

3. Agilitate

Agilitatea este un sport canin care constă în îndrumarea câinelui printr-o cursa cu obstacole pe care trebuie să o depășeasca cu succes. Aceasta este o practică excepțională care îmbunătățește coordonarea dintre animalul de companie și proprietar.

Poate fi foarte complex să ghidezi un câine hiperactiv printr-un circuit de agilitate, dar acest sport oferă în acest caz două beneficii foarte importante:

  • Datorită activității fizice pe care o generează la animalul de companie, permite o eliberare și gestionare adecvate a energiei
  • Datorită coordonării pe care o necesită, este o strategie excepțională pentru a îmbunătăți ascultarea câinelui hiperactiv
Exerciții pentru câinii hiperactivi - 3. Agilitate

4. Joacă-te cu câinele tău

Un câine hiperactiv răspunde foarte bine la o sesiune de joc energic. Aveți mai multe opțiuni, deși poate una dintre cele mai potrivite este să aruncați un obiect pe care câinele dvs. trebuie să vi-l returneze ulterior, cum ar fi o minge (potrivită pentru câini).

Acest lucru vă obligă câinele să lucreze la ascultare și îi oferă, de asemenea, o practică sportivă care îi va permite să-și gestioneze mai bine energia.

Este la fel de important ca si câinele tău să se joace cu tine da si cu alți câini, deși pentru aceasta atât animalul dvs. de companie, cât și ceilalți trebuie să fie socializați în mod adecvat.

În prezent, mai multe parcuri au un spațiu specific pentru câini, în acest fel, nu numai că puteți permite câinelui dvs. să facă mișcare împreună cu alții de acest gen, ci și puteți merge pe jos către aceste spații. La întoarcerea acasă, câinele dvs. va fi absolut calm.

Exerciții pentru câinii hiperactivi - 4. Joacă-te cu câinele tău

Energia ta trebuie să fie calmă

Dacă câinele dvs. este hiperactiv și are energie debordantă, este relativ normal ca la un moment dat să vă simțiți nervos în legătură cu comportamentul animalului dvs. de companie, însă acest lucru este foarte dăunător pentru el.

Pentru a calma un câine hiperactiv trebuie să lucrezi cu el dintr-o energie calmă, prin urmare, înainte de a începe aceste exerciții, este esențial să învățați să vă exercitați răbdarea și să vă coplesiti câinele de liniște și, desigur, de afecțiune absolută.

Exerciții pentru câinii hiperactivi - Energia dvs. ar trebui să fie calmă

Nu uitați să promovați liniștea în casă

În același mod în care ne ajutăm câinele să nu fie stresat în afara casei prin jocuri active și exerciții fizice, va fi esențial să-i oferim calm și seninătate. În acest fel, il vom învăța care sunt momentele de joacă și care sunt momentele de relaxare.

Dacă în interiorul casei dvs. câinele continuă să se comporte nervos, ar fi foarte util să examinați unele dintre jocurile de inteligență pentru câini acasă, cum ar fi cazul kong, un instrument foarte util pentru ameliorarea nervozității. De asemenea, putem face culturi și alte activități care încurajează mirosul și stimularea altor simțuri.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Exerciții pentru câini hiperactivi, vă recomandăm să intrați în secțiunea noastră Caini.

[ad_2]

Comenteaza