Laserul: bun pentru a te juca cu pisica?

[ad_1]

Joaca cu laserul: pro si contra

Internetul este plin de videoclipuri în care observăm cum pisicile urmăresc lumina unui indicator laser în încercarea de a o vâna. La prima vedere poate părea un joc ca oricare altul, dar este bine sau rău? Este un joc adecvat sau nu este recomandat?

Drept urmare, au apărut multe teorii, care dintre ele este adevărată? În acest articol e-pet.ro vă vom oferi detaliile care vă indică dacă laserul este bun sau nu pentru a te juca cu pisica și ce fel de jocuri sunt cele mai benefice pentru prietenii noștri felini. Citiți mai departe și aflați mai multe despre lumea animalelor de mai jos:

Jocuri de vânătoare

Pisicile sunt prădători naturali la fel ca rudele sale mari: lei sau tigri. Aceste animale își urmăresc, își urmăresc și le pândesc prada, face parte din comportamentul lor natural și le place. Din acest motiv, jocurile de vânătoare sunt o modalitate excelentă de a vă dezvolta obiceiurile inerente.

Cu toate acestea, în natură animalele primesc o educatie pe care nu o vor putea obține niciodată cu ajutorul indicatorului laser: plăcerea de a-și lua prada. Din același motiv, dacă decidem să ne jucăm cu acest element  provoca  animalului nostru de companie frustrare si neliniste.

În cele mai grave cazuri, putem crea un comportament compulsiv  pisici care isi imaginează lumini și umbre în jurul casei, generând o anxietate cronică.

Laserul este bun pentru a te juca cu pisici? - Jocuri de vânătoare

Efectele secundare ale utilizării laserului

Pe lângă faptul că generează frustrare și anxietate la pisică, utilizarea laserului are și alte consecințe care afectează sănătatea pisicii tale:

  • Schimbările de comportament
  • Deteriorarea retinei
  • Accidente domestice

Cum ar trebui să ne jucăm cu pisica noastră pentru ai dezvolta instictul de vanatoare?

 Fără îndoială, cea mai recomandată jucărie pentru a dezvolta instinctul de vânătoare pisici tale este folosirea unui bat de capatul caruia se lipesc cateva pene. Spre deosebire de alte jucării, cum ar fi bilele, praful de pene sau șoarecii, in folosirea bățului esti implicat și tu, ceea ce face ca relația sa se îmbunătățeasca și că jocul are mult mai multă durabilitate și este mai distractiv.

Este o modalitate excelentă de exercitiu, pentru a motiva-o să se joace și cel mai important: pentru a-și obține recompensa, jucăria.

Laserul este bun pentru a te juca cu pisici? - Cum ar trebui să ne jucăm cu pisica noastră pentru a vâna?

Diferite jucării pentru pisici

Printre cele mai recomandate sunt bilele, kong-urile pentru pisici și alte jocuri de inteligență. Aceste tipuri de jucării ii vor stimula mintea și  vor face ca pisica să petreaca mai mult timp distractiv, lucru pe care un simplu mouse umplut nu îl poate realiza.

Totuși, amintiți-vă că fiecare pisică este diferită și că unora le place să aibă un animal de pluș cu care să se joace și să-și petreacă timpul.

img es bueno el laser para jugar con los gatos 21785 paso 3 600

Ți-a plăcut acest articol? Poate ar trebui să vizitați și voi …

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Laserul este bun pentru a te juca cu pisici?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Pisici

[ad_2]

Comenteaza