Cainele sapa in curte – Cum sa-l oprim

[ad_1]

De ce cainele sapa gropi

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Legătura pe care câinii sunt capabili să o creeze cu oamenii cu greu poate fi ruptă, deoarece oferă o companie, afecțiune și loialitate necondiționată, care este aproape imposibil de comparat cu un alt tip de afecțiune.

Cu toate acestea, cine nu s-a confruntat cu un câine, fie el cățeluș sau adult, care sa provoace dezastru in casa si in curte? La început poate părea adorabil sau fermecător, dar vine un moment în care este timpul să-ți înveți animalul de companie manierele necesare pentru a trăi împreună în pace.

De aceea în E-pet.ro vă aducem câteva sfaturi pentru opri câinele să distrugă grădina, pentru că știm cât de haotic poate ajunge să fie  câinele dvs. atunci când  devine prea entuziasmat jucându-se printre plante sau in casa.

Primul pas pentru a-ți face câinele să nu mai distrugă grădina este de a  intelege de ce o face. Se poate spune că unul dintre principalele motive este că nu l-ai educat corespunzător să fie printre plante, așa că nu știe cum să se comporte.

Mai presus de toate, este vorba despre învățarea câinelui, adultului sau cățelușului, că acestea nu sunt o jucărie și că el nu are niciun motiv să le distrugă. Acest lucru poate părea dificil, dar nu este. Educația ar trebui să înceapă puțincate putin , dar nu vă faceți griji: un câine adult poate învăța, de asemenea să-ți respecte grădina.

Cealaltă parte a problemei, în afară de educație, sunt reacțiile pe care le primești când ajungi acasă și îți descoperi grădina într-o mizerie. Se înțelege că reacția inițială este să il certi pe câinele tău, dar acest lucru nu face decât să înrăutățească problema.

De ce nu ar trebui să țipi la el sau să-l pedepsești?

Natura câinelui îl va determina să vrea să evite conflictul din jurul său, așa că reacționează cu limbajul pe care probabil l-ați văzut deja când își asumă rolul de „vinovat”: rămâne calm, își coboară urechile, încearcă să se ascundă , etc.

Câinele tău nu reacționează în acest fel pentru că înțelege ce a făcut sau este jenat, dar este modul lui de a fugi de furie că te descarci împotriva lui și că el nu înțelege.

Certăndul  nu va face decât să înrăutățească problema, deoarece va cauza câinelui dvs. probleme de stres legate de comportamentul agresiv din partea dvs., deoarece va crede, în felul său, că legătura pe care o are se deteriorează, așa că va încerca să elibereze toată acea anxietate distrugând mai multe lucruri, nu doar plantele tale.

De aceea, dacă doriți cu adevărat să atacați problema reală și să împiedicați câinele dvs. să distrugă grădina, trebuie să înțelegeți în prealabil că comportamentul său are un motiv esențial de detectat și că, în niciun caz, prietenul tău blănos nu o face cu intenție (așa cum unii proprietari de animale de companie pot crede paranoic atunci când situația devine cronică), departe de aceasta pentru a vă întoarce sau a vă enerva.

Mai mult decât o problemă, este un simptom că ceva nu este în regulă cu câinele tău. Respirați adânc atunci când distruge ceva și pregătiți-vă să descoperiți ce i se întâmplă.

Împiedicarea câinelui meu să distrugă grădina - Înțelegeți problema

Odată ce ați identificat cauza comportamentului său distructiv, este timpul să vă educați câinele în ceea ce privește grădina casei.

În caz de probleme digestive, creșterea dinților sau anxietatea de a rămâne singură toată ziua, cel mai bine este mergi la un specialist veterinar să prescrie medicamentele necesare sau terapiile comportamentale, în funcție de caz.

Dincolo de aceasta, există anumite sfaturi pe care le puteți aplica acasă pentru a îmbunătăți comportamentul câinelui:

  • Educația este cel mai important lucru, așa că de la început este necesar sa-l invateti ca plantele si gradina in sine nu sunt jucarii, doar elemente ale mediului. Cum să o facă? În primul rând, asigurați-vă că atunci când îl scoateți în grădină este calm, astfel încât prima sa reacție atunci când este liber să nu atace totul în fața lui. De aceea, dacă este neliniștit în interiorul casei, deschiderea ușii grădinii în această stare este o greșeală. Dacă este necesar, scoate-l cu lesa până se calmează sau dă-i mai întâi o plimbare lungă.
  • Odată ieșit, sa aibe la îndemână jucării și obiecte pentru a-l distra, în acest fel  vei evita sa considere plantele o sursă de distracție. Indiferent dacă este în afara sau în interiorul grădinii, plimbați-vă câinele și joacă-te cu el.  Il va ajuta să-si păstreze energia și să evite plictiseala, ceea ce se traduce printr-un animal mai sănătos.
  • O strategie pentru a-l ține distras este căutarea, care constă în ascunderea bucăților mici de mâncare prin casă, astfel încât să poată petrece ziua în căutarea lor. Acest lucru il va excita și il va ține ocupat. Evident, nu ar trebui să ascunzi mâncarea în locuri predispuse la distrugere încercând să găsească mâncarea. Este unul dintre cele mai recomandate exerciții de relaxare recomandate de  educatorii și etologii canini.
  • Este important să existe o cale, oricât de mică, între unele plante și altele, pentru a obișnui câinele să meargă acolo și nu între plante. De asemenea, evitați să lăsați la vedere bucăți de murdărie neacoperite, deoarece acestea pot deveni cu ușurință baia catelului preferată.
  • Pentru a evita să considere grădina baia privată, treceți de mai multe ori pe zi să se ușureze și să înțeleagă că acestea nu își au locul printre plantele voastre.
  • Dacă problema câinelui dvs. este anxietatea datorată stimulării excesive, încercați să ii așezați patul și jucăriile în spații din casă care sunt departe de uși, astfel încât acesta să nu fie atent la zgomotele care vin din exterior sau să rămână atent la cei care intră și ies din casa.
  • Dacă câinele dvs. trebuie să rămână în grădină în timp ce sunteți departe de casă, puneți ceva în așa fel încât să se poată adăposti și să se simtă în siguranță în timp ce sunteți plecat, cum ar fi o cutie sau o căsuță pentru câini, pentru a evita anxietatea atunci când este complet singur în grădină.

Cea mai rezonabilă opțiune este să nu vă lăsați câinele nesupravegheat în grădină. Nu uitați că câinele este un animal social si de acea nu trebuie să trăiască într-o grădină întrucât are nevoie de „turma” sau „familia” sa pentru a se simți total fericit și în siguranță. Un câine care este în permanență singur și izolat nu este doar susceptibil la stres și anxietate, ci si predispus la o multitudine de patologii care pot duce la probleme de comportament grave. A avea un câine nu înseamnă să ai o ființă vie înlănțuită în grădină, amintește-ți asta.

Împiedicați câinele meu să distrugă grădina - Ce să fac pentru ca câinele dvs. să nu distrugă grădina?

[ad_2]

Comenteaza