Greșeli frecvente la creșterea unui cățeluș

[ad_1]

Sosirea unui cățeluș acasă este, fără îndoială, un moment minunat pentru întreaga familie, de fapt, este sosirea așteptată a unui animal care va deveni un alt membru al casei noastre.

Înainte de a lua această decizie, este important să înțelegeți că prioritatea este satisfacerea nevoilor animalului dvs. de companie și nu că animalul de companie vă va satisface propriile nevoi, prin urmare, ideal este că sosirea unui cățeluș acasă este, de asemenea, o experiență pozitivă.pentru câine.

Pentru a evita problemele fizice și de comportament în timpul creșterii cățelușului și, de asemenea, în stadiul său adult, în acest articol vă prezentăm care sunt cele mai frecvente greșeli la creșterea unui cățeluș.

1. Înțărcați cățelușul prematur

Acesta este un greșeală crudă și gravă. La aproximativ o lună și jumătate din viață, cățelul începe să se înțărce natural și progresiv și acest lucru se termină de obicei complet când câinele a ajuns deja în vârstă de două luni.

Nerespectarea perioadei naturale de înțărcare datorită nerăbdării cu sosirea cățelușului este un simptom foarte clar că nevoile animalului nu sunt luate în considerare, ci mai degrabă este prioritară dorința proprietarului.

O înțărcare prematură nu numai că are consecințe negative asupra sistemului imunitar al catelului, ci asupra socializării acestuia, întrucât nu familia umană inițiază perioada educației, ci mama. Vă recomandăm să nu luați niciodată pui sub vârsta de două luni.

Greșeli frecvente la antrenamentul unui cățeluș - 1. Înțărcarea cățelușului prematur

2. Deranjarea somnului cățelușului

Vrem să ne răsfățăm catelul cu afecțiune, jocuri și tot felul de atenții pentru cățeluș, vrem să-l stimulăm în cel mai bun mod posibil, astfel încât să crească bucurându-se de o stare deplină de bine. Aceste interacțiuni sunt esențiale, dar atâta timp cât catelul este treaz.

Este o greșeală foarte frecventă (și tipic atunci când există copii mici acasă) ca somnul cățelușului sa fie deranjat pentru a începe activitățile pe care le-am menționat mai sus și aceasta este o tulburare pentru corpul său, deoarece puii dorm mult pentru că sunt în plin stadiu de creștere și au nevoie de toată energia lor disponibilă. Prin urmare, deranjarea somnului cățelului este una dintre greșelile obișnuite atunci când crește un cățeluș care are cel mai mare impact asupra bunăstării sale, trebuie să îl evităm.

Până la vârsta de 3 luni, un cățeluș poate dormi între 18 și 20 de ore pe zi și dacă doriți să aveți grijă de el și să îl educați în mod corespunzător, este esențial să respectați acest timp de odihnă.

Greșeli frecvente la creșterea unui cățeluș - 2. Deranjarea somnului cățelușului

3. Umaniza catelul

Un bebeluș uman are nevoie de ocrotire și de contact continuu cu mama sa, dar un câine nu este un bebeluș și, din păcate, mulți oameni încă nu înțeleg acest lucru și își tratează cățelul ca și cum ar fi un copil mic.

Un cățeluș are nevoie de multă îngrijire, dar printre acestea faptul că nu ar trebui să fie tinut în brațele noastre nu este luat în considerare, acest lucru îl face inconfortabil și creează un sentiment oribil de nesiguranță își pierde sprijinul prin faptul că nu este în contact cu solul.

O altă greșeală care are legătură cu umanizarea câinelui este practicarea co-dormitului cu un cățeluș, adică lăsându-l să doarmă cu noi. În primele nopți cățelușul va avea nevoie de un spațiu foarte confortabil și cald și poate fi chiar necesar să pui o lumină slabă și o sticlă de apă fierbinte, astfel încât să se simtă bine, dar de acolo până la punerea în patul nostru înseamnă o prăpastie. Dacă nu vrei să te culci cu câinele tău când este adult, nu-l pune în patul tău atâta timp cât este un cățeluș.

Greșeli frecvente la creșterea unui cățeluș - 3. Umanizați cățelul

4. Nu-l hraniti  în timp ce stati la masa

La toți iubitorii de câini putem afirma că aceasta este cea mai răspândită greșeală, indiferent de stadiul vital în care se află animalul nostru de companie.

Dacă doriți ca câinele dvs. să urmeze o dietă de casă (cu sfatul prealabil al unui expert în nutriție canină) perfect, dacă doriți ca câinele dvs. să urmeze o dietă cu furaje și să-l recompensezi sporadic pentru acțiunile sale bune cu hrana umană, perfect .. Dar sa-i dai să mănânce atunci când familia umană mănâncă este o greșeală foarte gravă.

Dar de ce este una dintre greșelile obișnuite atunci când crești un cățeluș?

Foarte simplu, va favoriza dezvoltarea supraponderalității și obezității în etapa adultă a câinelui, deoarece, pe lângă dieta obișnuită și deliciile comestibile, îi oferim hrana zilnică atunci când mâncăm, este foarte ușor și probabil că se va produce un exces zilnic de calorii. În mod ideal, puiul tău are propriul program de masă și este respectat mai presus de toate.

Greșeli frecvente la creșterea unui cățeluș - 4. Oferindu-i mâncarea în timp ce mâncăm

5. Pedepsește și certă câinele

Printre toate erorile legate de dresajul câinilor acesta este una dintre cele mai periculoase. Dacă doriți să vă educați corect catelul, trebuie să înțelegeți ceva foarte de bază: câinele nu este certat pentru greșelile sale, ci este recompensat pentru succesele sale. Această practică este cunoscută sub numele de întărire pozitivă, iar întreaga educație a catelului dvs. ar trebui să se bazeze pe acest sistem. Dacă nu, puteți dezvolta frică la cățelușul dvs. și, în viitor, regretați observarea unui comportament evaziv, îndepărtat și nesigur.

Greșeli frecvente la antrenarea unui cățeluș - 5. Pedepsirea și certarea câinelui

6. Nu socializați cățelul sau nu o faceți prost

Socializarea câinilor este esenţiala a avea un animal de companie cu un caracter echilibrat și poate fi definit ca procesul prin care cățelușul are contact cu oamenii, cu alți câini și cu alte animale. Nu petreceți timp socializând vă va aduce multe probleme pe măsură ce trece timpul, dar și este periculos să socializezi prost cățelul.

Dacă vrem să ne expunem câinele la noi stimuli, trebuie să o facem progresiv și cu atenție, deoarece dacă acești stimuli sunt masivi și, de asemenea, nu duc la o experiență pozitivă, va fi foarte dificil pentru cățeluș să se maturizeze corespunzător.

În plus față de toate cele menționate anterior, o socializare proastă sau o socializare greșită, poate determina cățelușul nostru să devină reactiv, prost sau, pur și simplu, în viitor nu stie cum să comunice cu alți câini.

Greșeli frecvente la creșterea unui cățeluș - 6. Nu socializați cățelușul sau nu o faceți prost

7. Să nu învețe maniere

Una dintre greșelile obișnuite atunci când educi un cățeluș este tocmai a nu-l educa așa cum merită. Amintiți-vă că nu știe să se comporte și că abia înțelege limbajul uman. Trebuie să-l înveți cu răbdare unde să urineze și ce lucruri poate și nu poate mesteca. Dacă ignorăm acest tip de educație de la început, este foarte probabil că în viitor câinele nostru nu știe să se comporte.

Greșeli frecvente atunci când antrenezi un cățeluș - 7. Nu-l învăța maniere

8. Nu începeți dresajul

În cele din urmă, trebuie să ne amintim că va fi esențial să începem dresajul catelului nostru atunci când are între 4 și 6 luni, moment în care ei învață cel mai bine și cel mai eficient. Învățându-l comenzile de bază pentru câini va fi esențial pentru siguranța dumneavoastră. Dacă nu-l învățăm comenzile, pe lângă faptul că nu știm cum să comunicăm cu el, îi vom pune în pericol siguranța dacă în orice moment se va rupe lesa.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Greșeli frecvente la creșterea unui cățeluș, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza