Împiedicați câinele să roada lucruri

[ad_1]

Problema câini care rod tot ce găsesc este serioasa. Pe de o parte, este sănătatea câinilor (care este în pericol dacă înghit părți din lucrurile pe care le mestecă). Pe lângă consecințele emoționale ale acestei situații, există și aspectele financiare, deoarece intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea corpurilor străine din stomacul sau intestinul câinelui poate fi costisitoare.

Când aveți probleme de comportament canin, primul lucru de făcut este să acceptați că câinii nu sunt decorațiuni sau jucării. Sunt animale modelate de evoluția biologică care, printre altele, desfășoară multă activitate. În momentul în care realitatea este acceptată, problemele de comportament canin încep să fie văzute dintr-o altă perspectivă și se găsesc soluții simple, dar acestea trebuie puse in aplicare.

În acest articol vă explicăm cum împiedicați câinele să roada lucruri:

Poți împiedica câinele să roada lucruri?

Răspunsul la această întrebare este scurt și direct.: Nu. Mestecatul lucrurilor este natural și necesar pentru câini. Acest comportament este cel mai frecvent în timpul modificărilor dentare, în jur de patru luni, dar este normal la orice vârstă.

Deoarece este un comportament înrădăcinat în genele speciilor canine, este imposibil de eliminat fără a provoca daune colaterale. Mulți antrenori tradiționali folosesc pedeapsa pentru a încerca să elimine acest comportament, dar în general nu au succes. Și atunci când au succes, câinii dezvoltă alte comportamente care pot fi și mai problematice, precum fobiile diferitelor obiecte sau medii, agresivitatea, urinarea prin supunere și altele.

Prin urmare, nu este recomandat să încercați să faceți câinele să nu mai roada lucruri, deoarece veți găsi doar probleme noi. Cel mai bun, atât pentru a rezolva problema, cât și pentru ajuta cainele pentru a-și exprima comportamentele naturale, este comportament de redirecționare Către jucării robuste pe care câinele dvs. le poate mesteca fără a provoca probleme.

Rețineți că este posibil ca câinele dvs. să nu fi ros nimic în întreaga sa viață și să inceapa să roada în orice moment. În toate cazurile, este recomandabil să învățați câinii să roada jucării permise și nu alte lucruri.

Împiedicați câinele meu să mestece lucruri - Puteți împiedica câinele să mestece lucruri?

Împiedicați cățelușul să devină distructiv

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să-l înveți unui cățeluș nou sau unui câine adult nou achiziționat este să nu roada mobila, plantele, pantofii și alte lucruri care nu sunt jucării pentru câini.

Pentru a-l învăța să nu roada nimic, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să-l înveți pe cățeluș sa roada doar jucăriile lor și să nu-i oferi alte lucruri cu care să se joace. Mulți oameni oferă cateilor șosete sau papuci vechi cu care să se joace și apoi se plâng când câinii mestecă papuci sau șosete noi. Câinii nu fac distincție între papuci vechi și noi, așa că evitați să vă lăsați catelul să se joace cu orice sau îl veți antrena să mestece tot ce găsește.

Pentru a învăța un câine să-și mestece doar jucăriile, cele mai bune jucării sunt jucăriile interactive care pot fi umplute sau jucăriile de ros. Pur și simplu umpleți jucăriile cu mâncare apetisantă pentru câinele și voila., antrenamentul se face automat. Câinele tău va începe să-și mestece jucăria pentru a ajunge la mâncarea dinauntru. După mai multe ședințe, veți vedea ca sunt mau multe  șanse să roada jucăriile decât să roada alte lucruri, deoarece mestecarea jucăriilor este întărită de alimente.

Evident, jucăriile pentru acest antrenament trebuie să fie rezistente și durabile, pentru că altfel se pot fragmenta și pune viața câinelui în pericol. Cele mai bune jucării pentru aceasta sunt cele din cauciuc dur, iar cele mai recomandate mărci sunt: ​​Kong®, Goodie Ships® și Buster cube®. Există, de asemenea, câteva oase comestibile care durează mult, dar trebuie înlocuite atunci când sunt terminate.

Când ați decis ce jucării va avea câinele dvs., le puteți folosi astfel încât animalul dvs. să rămână singur fără a distruge nimic. Înainte de a pleca de acasă, lași două sau trei jucării umplute cu alimente pentru ca cățelușul tău să se distreze și voila, el va avea ceva de făcut în timpul absenței tale. Desigur, în timp ce cățelul dvs. încă nu își mestecă jucăriile frecvent, cel mai bine este să-l lăsați într-un loc în care nu poate mesteca alte lucruri.

Cu toate acestea, dacă câinele dvs. încă nu știe să folosească jucării interactive, ar trebui să faceți acest lucru învață-l să o facă, după cum urmează:

  • Umpleți o jucărie cu bucăți frumoase de mâncare și arătați-o câinelui. Apoi, încurajează-ți cățelușul să se joace cu jucăria mutând-o dintr-o parte în alta sau aruncând-o. Faceți acest lucru înainte de ora de hrănire a cățelușului. Când câinele tău scoate mâncarea din jucărie, el întărește pozitiv comportamentul de a mesteca jucăria și nu altceva.
  • Odată ce câinele dvs. știe cum să scoată mâncarea din jucăria sa interactivă, începeți să lăsați două sau trei dintre acestea ascunse în locuri relativ ușor de găsit și unul într-un loc foarte vizibil, de fiecare dată când îl lăsați singur. Câinele dvs. va începe apoi să-și caute jucăriile pe lângă faptul că le mestecă. Aceasta este o strategie similară cu cea utilizată în grădinile zoologice pentru a îmbogăți mediul animalelor captive, ajutând astfel la conservarea stării lor emoționale și stimulându-le mințile.

Asigurați-vă că reduceți cantitatea zilnică de hrană pe care o dați zilnic câinelui dvs. în funcție de cantitatea de hrană pe care ați pus-o în jucării, pentru a evita îngrășarea excesivă. Puteți consulta medicul veterinar pentru sfaturi cu privire la cantitatea de alimente care trebuie redusă în rația zilnică în funcție de mărimea, vârsta și rasa câinelui dumneavoastră.

Mâncarea pe care o puneți în jucăriile interactive variază, de asemenea. Uneori puneți bucati de  alimente solide , alteori puneți alimente granule(alimente umede, bucăți, paste pentru câini etc.). Astfel vei face mai distractiv timpul pe care câinele îl petrece singur.

Rețineți că mâncarea pe care ați pus-o în jucării nu ar trebui să iasă dintr-o dată. Câinele dvs. trebuie să petreacă mult timp scoțând mâncarea, să se distreze și să consolideze comportamentul de a mesteca jucăria. De aceea, este necesar ca mâncarea pe care o puneți în aceste jucării să fie tăiată în bucăți sau să fie răspândită, astfel încât câinele dvs. să îndepărteze bucățile puțin câte puțin sau să petreacă mult timp lingând jucăria. Întrebați-l pe veterinarul dvs. ce mâncare recomandă pentru  câinele dvs. ca să se distreze cu aceste jucării (rețineți că această strategie poate modifica cumva nutriția și orele de masă ale câinelui dvs., deci este bine să discutați acest lucru cu veterinarul dvs.)

Pe măsură ce cățelușul tău devine mai înclinat să mestece doar jucăriile sale, poți începe să-i dai mai multă libertate în interiorul casei atunci când rămâne singur, crescând treptat camerele în care îi permiți să fie nesupravegheat.

În imagine puteți vedea un kong:

Împiedicați câinele meu să mestece lucruri - Împiedicați cățelușul să devină distructiv

Ce să faci dacă câinele tău roade ceva greșit?

Dacă câinele tău roade ceva, cand nu ar trebui când nu ești prezent, este pentru că i-ai permis să fie cu lucruri valoroase atunci când nu este încă dresat să-și mestece doar jucăriile. Pedepsirea câinelui la întoarcere nu va fi de nici un folos, deoarece el nu va asocia pedeapsa cu ceea ce a făcut. Asa ca nu-l pedepsi.

În acest caz, asigurați-vă că nu lăsați lucruri valoroase (lucruri pe care câinele dvs. nu ar trebui să le roada) la îndemâna animalului de companie atunci când ieșiți. Continuați cu procedura explicată în subtitlul anterior, dar asigurați-vă că nu lăsați nimic „interzis” la îndemâna câinelui dvs. când acesta este singur. Dacă da, vina pentru daune este în întregime a dvs., deoarece vă veți antrena câinele să mestece orice.

Pe de altă parte, dacă îți găsești câinele rozand ceva ce nu ar trebui, scoate-l imediat si  înlocuieste-l rapid cu o jucărie.

Desigur, dacă câinele dvs. știe comanda „Lasa”, o puteți folosi și. Rețineți că oricare dintre aceste alternative pentru a lua ceea ce câinele dvs. mestecă nu ar trebui să fie normal, ci excepția. Nu trebuie să lăsați lucrurile „interzise” la îndemâna câinelui dvs., în timp ce acesta nu este perfect antrenat să-și roada doar jucăriile.

Un alt aspect important atunci când îți găsești câinele mestecând ceva este că nu îl urmărești. Dacă îl urmăriți că ia ceea ce are în gură, veți începe doar un joc în care urmăriți și câinele dvs. scapă cu ceea ce are în gură. În acest caz, veți întări comportamentul de a mesteca orice. Cel mai bine este să atragi câinele într-un fel.

Împiedicați câinele meu să mestece lucruri - Ce să fac dacă câinele dvs. mestecă ceva greșit?

Redirecționați comportamentul câinelui distructiv

Dacă câinele dvs. a dezvoltat deja obiceiuri distructive, antrenamentul poate dura mult. Un câine care a fost obișnuit să mestece plante de grădină de câteva luni are deja mii de repetări ale acestui comportament care au fost consolidate pozitiv. Același lucru este valabil și pentru câinele de un an care mestecă pantofi sau câinele de trei ani care distruge mobilierul. Deci obiceiul este adânc înrădăcinat și greu de eradicat.

Rețineți totuși că cel mai important lucru este să evitați să vă lăsați câinele singur cu lucrurile „interzise” și să aveți la dispoziție jucării interactive. Mulți câini se obișnuiesc cu spray-uri amare și alte aversive și continuă să distrugă lucrurile în ciuda lor. Nu sunt recomandate.

De asemenea, rețineți că utilizarea unor pedepse severe, precum gulerele sau gardurile electrice, poate provoca mai mult rău decât bine și poate duce la agresiune. Prin urmare, nu căutați alternative bazate pe pedeapsă.

Idealul este să lucrezi cu el folosind întăriri pozitive, cu răbdare și afecțiune. Jocurile de inteligență, exercițiile active și ascultarea pot fi, de asemenea, foarte benefice.

Prevenirea câinelui meu de a mușca lucruri - Redirecționarea comportamentului câinelui distrugător

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Împiedicați câinele să roada lucruri, vă recomandăm să intrați în secțiunea Caini.

[ad_2]

Comenteaza