5 exerciții pentru câinii pitbull

[ad_1]

Antrenamentul fizic unui câine pit bull terrier este esențial pentru a-și menține mușchii și a-l ajuta să-și canalizeze corect energia. La fel ca mâncarea sau plimbările, exercițiile fizice sunt una dintre grijile pe care trebuie să le oferim pentru bunăstarea ta.

În acest articol e-pet.ro vă vom împărtăși 5 exerciții pentru câinii pitbull pe care le poți exersa în mod regulat. Amintiți-vă că va fi important ca pe parcursul tuturor sesiunilor să aveți la dispoziție apă proaspătă și un loc umbros.

1. Alergare

Alergatul este unul dintre sporturile de bază pentru caini rezistenti la lucru și mențineți mușchii câinelui antrenati. Alergatul are multe beneficii pentru îmbunătățirea sănătății, ajutând la accelerarea metabolismului, îmbunătățirea cartilajului sau regenerarea mușchilor.

Este recomandat să începeți exercițiul câinelui teren plat, dar mai târziu dificultatea poate fi crescută, fie în nisipul de pe plajă, fie cu urcare pe deal.

La început vom desfășura sesiuni de alergare scurte, între 5 și 10 minute maxim, stimulând câinele și motivându-l să asocieze această activitate într-un mod pozitiv.

Ulterior putem crește timpul de antrenament, ținând cont întotdeauna de nivelul de oboseală al câinelui, de rezistența acestuia sau de predispoziția spre exerciții, Ar trebui făcut progresiv.

În cele din urmă, trebuie menționat faptul că în timpul exercițiului câinele trebuie să aibă un echipament confortabil și adecvat. Canicross, de exemplu, un amestec între alergare și mushing, are propriul echipament pentru antrenament și competiție, conceput pentru a evita rănirea atât a manipulatorului, cât și a câinelui însuși.

5 exerciții pentru câinii pitbull - 1. Alergare

2. Mingea și fresbee

Jocurile cu mingi și fresbee sunt foarte recomandate ca stimulează reflexele, mobilitatea și ne ajută să exersăm aducerea obiectelor. Învățarea câinelui nostru să fuga și să aducă mingea nu este un exercițiu complicat și, în schimb, ne oferă ore de distracție.

Datorită maxilarului puternic pe care îl au câinii pit bull, este foarte recomandat să va jucati cu o sfoara foarte rezistentă, precum și pe o minge. dura și rezistenta de asemenea.

Este foarte important să efectuați acest exercițiu fără a excita excesiv câinele, deoarece supraestimularea poate provoca o creștere negativă a stresului (stres), făcând din acest joc o activitate obsesivă pentru el.

5 exerciții pentru câinii pitbull - 2. Minge și fresbee

3. Remorcher de război

Spre deosebire de alte exerciții care constau în prinderea fără eliberare, remorcherul este o activitate mult mai pozitiva deoarece ne permite să lucrăm „frunzele”, adică să învățăm câinele să arunce obiecte. Putem folosi o jucărie de tip os sau nod pe care le prindem de ambele părți, în timp ce câinele trage din centru.

Este foarte important ca în timpul practicii acestui joc hai să-l lăsăm să câștige de câteva ori, dar cu alte ocazii trebuie să fim noi cei care câștigăm, ceva fundamental pentru a preveni protecția resurselor.

Este normal ca unii câini să mârâie în timpul jocului, pentru distracție, totuși, dacă capătă o atitudine ostilă și ne musca, trebuie să încheiem jocul și să scoatem jucăria cu precauție (pedeapsă negativă: retragerea unui stimul dorit înainte de un comportament nedorit ) și lucrați „incet” înainte de a o practica din nou.

5 exerciții pentru câinii pit bull - 3. remorcher

4. Înot

Înotul este un exercițiu excelent și foarte complet dacă câinele este corect asociat cu apa, deoarece ne permite să lucrăm mușchii de până la 6 ori mai mult decât cu alte sporturi. Dacă câinele se teme de apă, trebuie mai întâi să lucrăm o asociere pozitivă, nu trebuie să ne aruncăm niciodată direct la înot, deoarece am putea crea o traumă.

Înotul ii ajută corpul să câștige elasticitate și mobilitate, îmbunătățește articulațiile și flexibilitatea și este, de asemenea, excelent pentru câinii supraponderali, deoarece impactul sportului nu este la fel de agresiv ca în înot.

5 exerciții pentru câinii pitbull - 4. Înot

5. Obstacole

Agilitatea este un sport foarte complet care stimulează mintea și corpul cainelui. Deși rase mai agile se remarcă în acest sport la un nivel competitiv, precum Border Collie sau Australian Shepherd, adevărul este că Pitbull poate îndeplini toate sarcinile excelent dacă este antrenat în mod regulat.

Circuitul Agility, fie acasă, fie într-un centru, oferă posibilitatea stimulării musculaturii, a diferitelor părți ale corpului, fie prin sărind garduri, tunel, slalom, podiumuri sau roți. Există multe posibilități.

Deoarece este un traseu minim complex, câinele trebuie învățat cum să depășeasca diferitele obstacole din partea proprietarului său, ajutându-l să-si păstrezi mintea activă și să urmeze ordinele ghidului tău, un mod excelent de a ne îmbunătăți legătura.

5 exerciții pentru câinii pitbull - 5. ObstacoleImagine: http://blog.hugabull.com

Exerciții nerecomandate

Pentru a termina, vom menționa două tipuri de exerciții Nu se recomandă, apoi explicăm de ce:

– Antrenament de tragere:

Antrenamentul de tragere este total descurajat, deoarece încărcarea greutăților foarte mari deteriorează articulațiile și mușchii cainelui. Poate duce la apariția rănilor și chiar la ruperea oaselor în cazuri foarte extreme.

– Exerciții de baraj:

Exercițiul de pradă constă în determinarea câinelui să prindă fără a elibera o frânghie sau o mușcătură. Este un exercițiu care nu este recomandat deoarece, spre deosebire de remorcherul, nu învață câinele să arunce obiecte, ceea ce poate duce la o situație foarte gravă în cazul unei lupte între doi câini.

În plus, câinele este în general motivat să atingă obiective din ce în ce mai mari. Datorită constituției și greutății proprii, impactul căderii poate provoca grave leziuni articulare care predispun câinele să dezvolte anumite boli, cum ar fi artrita și osteoartrita.

Deși utilizarea acestuia în dresajul câinilor de poliție, printre altele, poate fi interesantă, adevărul este că, dacă nu este supravegheat de un profesionist nu este un exercițiu recomandat.

5 exerciții pentru câinii Pit Bull - Exerciții nerecomandate

Sa nu uiti asta…

În afară de exercițiile fizice, nu trebuie să uitați sa ii stimulati mintea și mirosul al câinelui tău pit bull terrier. Aceste două tipuri de exerciții promovează relaxarea și bunăstarea mentală a animalului, îmbunătățesc calitatea vieții acestuia și evită sau îmbunătățesc diferite probleme de comportament.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu 5 exerciții pentru câinii pitbull, vă recomandăm să intrați în secțiunea noastră Caini.

Sfat

  • Mergeți la veterinar la fiecare 6 luni pentru a vă asigura o sănătate bună.
  • Faceți sesiuni de maximum 30 sau 60 de minute, evaluând întotdeauna bunăstarea câinelui.
  • Amintiți-vă că nevoile calorice ale unui câine care exerseaza zilnic sunt mai mari.
  • Nu practicați exerciții fizice viguroase cu un cățeluș, ar putea cauza diferite probleme de sănătate.

[ad_2]

Comenteaza