Alimentația potrivită pentru pisici

[ad_1]

Alegerea nutriției pisicii și a celor mai sănătoase alimente pentru pisica ta poate fi dificilă. Aducerea acasă a unui pisoi sau a unei pisici din adăpostul pentru animale poate provoca îngrijorări similare cu aducerea unui copil din spital. Care este cea mai sănătoasă hrană pentru pisici care i se dă? Ce substanțe nutritive sunt cele mai importante? Cum puteți alege o mâncare pentru pisici care să vă mențină pisica în formă și sănătoasă?

Pisicile sunt carnivore, ceea ce înseamnă că nutriția lor se bazează în principal pe proteine ​​de origine animală. În sălbăticie, ei mănâncă mici animalute, cum ar fi rozătoarele, păsările și peștii. Cu toate acestea, odată ce pisicile sunt domesticite, ele depind de tutorele lor uman pentru toate nevoile lor nutriționale. Înainte de a vă aduce noul animal de companie acasă, aflați cât puteți despre ce să-i oferiți. Mâncarea potrivită previne problemele de sănătate și vă asigură că veți menține o greutate sănătoasă pentru rasa și nivelul de activitate.

De ce are nevoie fiecare pisică – Alimentația potrivită pentru pisici

Pisicile au nevoie de următorii nutrienți pentru a rămâne sănătoși:

Proteină:
Proteinele sunt esențiale pentru pisici. Proteinele ajută la promovarea creșterii musculare slabe.

Grăsimi:
Grăsimea este adesea sub formă de acizi grași precum omega-3 și omega-6. Similar oamenilor, excesul de grăsime poate duce la creșterea în greutate, dar cantitatea potrivită de grăsime vă poate ajuta să vă păstrați pielea și blana sănătoasa.

Fibră:
Pisicile au nevoie de cantitatea corectă de fibre găsite în surse precum orezul brun, pentru a susține o sănătate digestivă adecvată și pentru a preveni excesul de gaze și alte probleme gastro-intestinale.

Apă:
Pisicile au nevoie zilnic de multă apă proaspătă și curată pentru a rămâne sanatoase zi de zi. Oferiți pisicii dvs. câtă apă doreste, lăsând la îndemână un castron, un turn de umplere automată sau un recipient similar pentru a-l reumple atunci când nu sunteți acasă.

Pisicile au nevoie și de un număr mare de vitamine și minerale în alimentele lor. În sălbăticie, aceste vitamine și minerale sunt disponibile în prada lor. Dar o pisică domestică trebuie să primească vitamine și minerale adecvate prin hrana sa.

La fel ca oamenii, pisicile au nevoie de vitaminele A, E, K și B. Acizii folici și pantotenici sunt, de asemenea, necesari pentru o creștere și întreținere sănătoase. Potrivit PetMD, pisicile produc singure un pic de vitamina C, spre deosebire de proprietarii lor, și nu au nevoie de suplimente de vitamina C pentru a rămâne sănătoase. În plus, pisicile au nevoie de alte minerale precum calciu, fosfor și iod. Taurina este un aminoacid esențial necesar pisicilor în alimentația lor zilnică. Aceste vitamine, minerale și substanțe nutritive trebuie administrate pisicii în mâncarea servită, nu este necesar să folosiți suplimente.

Carbohidrați

Este posibil să fi observat un grup întreg de alimente care nu au fost menționate: carbohidrații. Fructele, legumele și cerealele sunt membri sănătoși ai acestei categorii, dar pisicile au un intestin gros mai scurt decât omnivorii (ca oamenii) și, prin urmare, au probleme cu digestia unor cantități mari de carbohidrați. Dacă pisica dvs. are probleme cu digestia anumitor carbohidrați, o hrană pentru pisici de înaltă calitate, cum ar fi Hrana umeda pentru pisici Lily’s Kitchen Organic Beef Dinner, poate furniza cantitatea potrivită de carbohidrați într-o formă ușor digerabilă.

Când aceste nevoi variază

Pisicile care alăptează și pisicile femele au nevoie de mai multe calorii și mai multe alimente bogate în nutrienți. Pisoii, de exemplu, au nevoie de mai multe grăsimi și proteine ​​pentru a construi oase puternice, în timp ce pisicile însărcinate și care alăptează au nevoie de niveluri mai ridicate de grăsimi și alți nutrienți pentru a-și susține pisoii în creștere. Pisicile mai în vârstă au nevoie de mai puține grăsimi pentru a le ajuta să mențină o greutate sănătoasă. În fiecare etapă a vieții pisicii tale, sunt necesari diferiți nutrienți.

Alegerea celei mai sănătoase alimente pentru pisici

Alegerea celei mai sănătoase diete pentru pisici poate dura ceva timp. Presupunând că veterinarul pisicii dvs. nu a găsit probleme majore de sănătate care sunt afectate de hrana ei, creați un plan de hrănire a pisicilor, care este simplu și ușor de urmat. Atât alimentele conservate, cât și cele uscate oferă o nutriție completă.

Dacă pisica dvs. are o problemă de sănătate, medicul veterinar vă poate ajuta să găsiți alimentele corecte pentru a vă asigura că primește substanțele nutritive potrivite pentru a ajuta la condițiile de sănătate, inclusiv probleme de gestionare a greutății, alergii sau intoleranțe alimentare și de sănătate renale.

Unii proprietari de animale de companie preferă să-și servească pisicile o formă de mâncare dimineața și alta seara. De exemplu, înainte de a merge la serviciu, puteți umple vasul pisicii cu alimente uscate. Apoi, când te culci noaptea, îi poți oferi un mic platou cu mâncare umedă. Acest tip de program de hrănire vă ajută să mențineți pisica la o greutate sănătoasă, oferind în același timp suficienți nutrienți pentru bunăstarea sa generală.

Preocupări frecvente cu privire la alimentație

De unde știi dacă mâncarea pe care ai ales-o este corectă? Este un proces de învățare și există mai multe lucruri pe care noii proprietari de pisici trebuie să le amintească atunci când vine vorba de nutriția pisicii:

Evitați supraalimentarea acestuia

La fel ca tine, pisicile adoră mâncarea. Diferența este că nu știu să aștepte cele douăzeci de minute pentru a-și da seama că sunt mulțumiți după ce au golit bolul. Prin urmare, pisica ta poate cere mai multe după ce și-a terminat farfuria cu mâncare uscată dimineața sau umedă seara. Indiferent cât de mult ai vrea o a doua sau a treia porție, blugii tăi nu se vor potrivi dacă nu-ți asculți corpul.

Din același motiv, renunțarea la fiecare miau vă va determina să vă îngrășați într-o clipită. Păstrați-vă atenția asupra taliei – o pisică sănătoasă ar trebui să fie subțire. Nu că vrei să vezi că coastele sau oasele ies în afară, dar când îți dai mâinile de-a lungul părților, ar trebui să poți simți o definiție bună. O pisică supraponderală are rostogoliri de grăsime pe abdomen, părți laterale și față și tinde să fie letargică pe lângă somnurile sale normale.

Un tip de mâncare sau două?

O întrebare obișnuită atunci când vine vorba de hrănirea pisicilor este: „Pot hrăni doar un tip de hrană pentru pisici, umedă sau uscată?” Pisicile pot trăi după o dietă bazată doar pe alimente uscate, primind o sursă completă de nutriție echilibrată, precum și fibre pentru o digestie sănătoasă. Citiți etichetele atunci când cumpărați un aliment recomandat de veterinar de înaltă calitate pentru a vă asigura că primește tot ce are nevoie. Dacă vă faceți griji că pisica dvs. nu bea suficientă apă, puteți investiga suplimentarea hranei uscate pentru pisici cu hrană umedă pentru pisici.

Furnizați suficientă apă

Datorită dimensiunii și nivelului lor de activitate, există adesea concepția greșită că pisicile nu au nevoie de multă apă. Mai degrabă, ar trebui să aibă suficientă apă proaspătă disponibilă în orice moment. Unele pisici sunt foarte șubrede în ceea ce privește sursa apei lor, așa că păstrați vasul de apă al pisicii dvs. scrupulos curat și umpleți-l zilnic. Amintiți-vă, un turn de umplere automată este un mare ajutor pentru casele în care există mai multe pisici, deoarece oferă apă proaspătă în mod constant și nu trebuie să umblati prea des la el.

Fără hrană pentru oameni

Resturile de masă sunt o cale rapidă către obezitate la multe pisici, adăugând calorii fără o nutriție adecvată. Și nu oferiți niciodată pisicii dvs. ciocolată, băuturi cu cofeină precum cola sau cafea, struguri sau ceapă – toate acestea sunt toxice pentru pisici. Alimentele care includ aceste ingrediente pot fi mortale.

Evitați laptele

Credeți sau nu, majoritatea pisicilor sunt intolerante la lactoză. A oferi pisicii tale un bol cu ​​lapte poate provoca gaze, indigestie și stomac deranjat. Dacă doriți să oferiți pisicii dvs. un tratament sau o delicatese, câteva mușcături din mâncarea sa, unele catnip sau delicii de casă pentru pisici sunt o opțiune mai bună.

Hrana potrivită pentru pisici vă poate menține animalul sănătos și activ mulți ani. Alegând un aliment de înaltă calitate pentru pisici, menținându-l bine hidratat și evitând unele dintre miturile comune menționate mai sus, oferiți cea mai bună nutriție pentru animalul dvs. de companie.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu Alimentația potrivită pentru pisici?, vă recomandăm să intrați în secțiunea Pisici.

[ad_2]

Comenteaza